31 Октомври, 2018 00:00 5 770 16

Sin Cars търси 20 млн. лв. от БФБ

  • sin cars-
  • sin cars-
  • sin

Продажбите на компанията се изчисляват на около $2,3 милиона годишно

Производителят на първата българска суперкола - Sin Cars International, планира да дебютира на фондовия пазар у нас. Целта на компанията е да набере финансиране, за да навлезе на пазара с електрически автомобили, съобщава агенция „Блумбърг“.

Компанията, която цели да се конкурира с международни лидери, като Porsche, Aston Martin и Maserati смята, че може да набере около 20 милиона лева при първичното си публично предлагане на акции (IPO) на Българската фондова борса (БФБ), уточнява money.bg.

Базираната в София фирма "Елана Трейдинг" ще бъде брокер на IPO-то, става ясно още от информацията.

"Нашата цел е да продаваме мултифункционални малки градски коли, които ще бъдат използвани за транспорт, от таксиметрови компании и за доставки", коментира собственикът на Sin Cars Росен Даскалов в интервю пред медията.

"Европейскте градове имат нужда от такъв тип транспорт. Централните части на населените места скоро ще бъдат затворени за дизеловите автомобили", допълва той.

Даскалов обяснява, че плановете му включват продажбата на дял от 40% от акциите на компанията, като целта е с набраните средства да бъде финасирана нова производствена линия за малки напълно електрически автомобили. Към момента дружеството има база в Русе.

Продажбите на компанията се изчисляват на около 2,3 милиона долара годишно, като тя прави около 50 състезателни коли за 12 месеца за клиенти от САЩ, Южна Америка и Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фъррр продължаваме напред продължаваме н

    14 10 Отговор
    Скептичен съм и то не защото е българско просто на този човек не му се получават колите особенно на външен вид! Дори и да е добър инженер все пак в днешно време опаковката продава. Колкото и технически да имаш продукт, ако клиентите не го харесат си до там. Вече години този човек не може да надскочи себе си и дори се учудвам, че не е обявил фалит още !!?
    Като се сетя за хърватите от Rimac и какво правят и още повече се засилва моя скептицизъм за този "бг кар", а бълващите ежедневно коли китайци дори не ги броя !

    Коментиран от #3, #16

  • 2 Случайно знаеш

    19 0 Отговор
    Няма грижи, веднага ще помогне чичо ти Стаменчо ( бащата на малки Иванчо Влъчков ) Все пак трябва да си изпере парите от лихварството и наркотиците.

    Коментиран от #15

  • 3 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "фъррр продължаваме напред продължаваме н":

    В днешно време само глупаците купуват според опаковката
  • 4 Сиси

    10 0 Отговор
    Русенското кметче, какво сте изтипосали на снимката? Сложете снимка на колата.
  • 5 тц тц тц

    10 1 Отговор
    Евала на човека, за амбицията, но просто дизайна на колите му е посредствен и изработката не е изпипана изобщо. Ще е добре да наеме специалисти които да оправят тези неща, понеже с продукция приличаща на изработена от десетокласник в час по трудово обучение няма да стигне до никъде.
  • 6 ДОБРЕ ЧЕ БАЛЪЦИТЕ С ПАРИ

    7 5 Отговор
    НЕ СВЪРШВАТ. КОНКУРИРАЛ СЕ С ПОРШЕ А ПОСЛЕ СА ФЪРЛЯ ДА ПРАЙ ЕЛ. САПУНЕРКИ... ??!!!! ГА ПОРШЕ ША ПОЧНЕ ДА ПРАЙ ЕЛ САПУНЕРКИ? НЕКОГА. ПОРШЕ ША СИ ПРАЙ ПОРШЕ.
  • 7 chochko

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Sin Cars търси 20 млн. лв. от БФБ(Българската Федерация по Борба)
  • 8 гост

    9 0 Отговор
    За 2018г. продукта, който показаха, е меко казано недодялан. Ако това ти е рекламата за набиране на средства не знам как ще се справи. Разбирам да залага на някаква технология, а коли му да са грозни, а то е една сглобка по трудово обучение и технология от общодостъпни електрически компоненти, само дизайна и изпълнението са техни и то се вижда на какво прилича. Съжалявам, но не струва, искаше ми се да ги хваля, ама няма как в случая.
  • 9 Пурко

    2 3 Отговор
    В електричарките е бъдещето...........аз ще си купя някоя друга акция.
  • 10 Ванче

    3 3 Отговор
    Трябва да има български коли ! Наскоро Гришка развали китайските боклуци с ловешко качество.
  • 11 СмеХурко

    5 2 Отговор
    В русенския университет тепърва откриват топлата вода и промишления шпионаж!!!
  • 12 Японеца

    5 0 Отговор
    Желая му успех!
  • 13 Русофил

    5 2 Отговор
    "Компанията, която цели да се конкурира с международни лидери, като Porsche, Aston Martin и Maserati"

    хахахахахаха... ХАХАХАХАХАХАХАХАХА !
  • 14 Няма значение

    3 0 Отговор
    Съгласен съм с първото мнение. Човекът без злоба го е казал много точно. Колите са безлични като дизайн, нямат собствена и разпознаваема визия. И освен стъклопаста отгоре, няма нищо българско като продукт. В общи линии сбирщайн. Пуснете си клипове в тубата и ще видите този "супер" автомобил. Буди съжаление и подигравки. Дори с 2.0 TFSI коли го оставят в точка. А е 6,2-литров. Преди седмица представиха "уникален" прототип на електричка, дето щял да завладее света. Голф количка.

    Те ви на една датска и преценете къде отиват хората, къде се намира Даскалов:

    https://insideevs.com/mercedes-benz-unveils-mercedes-style-edition-garia-golf-car-wvideos/
  • 15 Да го духаш!

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Случайно знаеш":

    Видимо го познаваш, да му изпратиш поздрави!
  • 16 асддса

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "фъррр продължаваме напред продължаваме н":

    Това не не е тип кола, която се купува заради опаковката. По опаковката например се купува мерцедес с 4 цилиндров двигател.