Last news in Fakti

7 Декември, 2017 11:52 10 657 9

Новият български автомобил е готов

  • sin-
  • s1-
  • росен даскалов
Новият български автомобил е готов - 1

Русенският инженер Росен Даскалов ще представи на автомобилното изложение в Женева своя най-нов модел SIN S1. Това ще се случи през март следващата година, а към момента за новата кола се знае малко. Тя е готова, но от компанията публикуваха само една скица, показваща открит роудстър.

Автомобилът обаче ще се предлага и в още два варианта - със закрито купе и такъв, при който колелата са открити и изнесени отстрани на автомобила. Моделът ще е по-базов от сегашния Sin R1 и респективно ще се предлага на по-ниска цена. Към момента от компанията на Даскалов не разкриват конкретна информация за ТТ данните на Sin S1.

Ясно е обаче, че се предвижда, както изцяло бензинова версия, така и хибридна, и електрическа. Мощността на бензиновия вариант ще е над 400 конски сили. Даскалов има намерение да продава автомобила и в САЩ, като предвижданият годишен тираж е 300 бройки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 7 Отговор
    Че то стар български автомобил има ли?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Къртев

    9 1 Отговор
    Браво
  • 3 Даскалов

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има, Sin R1
  • 4 JEEP

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да.
    Проектът се казваше София и е на инж. Велизар Андреев.
    Някъде средата на 80те години може би.
  • 5 гост

    5 1 Отговор
    Дано не е същото като от скицата, че няма и 3 бройки да реализира с тази симетрия. Това в кръга на шегата. Желая му успех, ако имах 150х.лв за двуместна кола със сигурност бих тествал неговата, все пак е расов спортист с доказани резултати.
  • 6 Унуфри

    3 0 Отговор
    Гришата да дава завода,преди да му го е взела държавата!
  • 7 Русчуклия

    13 1 Отговор
    Едно време имаше Булгаррено.
    През далечната 1966 с излишъка на валутните резерви в България се приема решение за производство на български автомобил, като плановете са първоначално сглобяване и постепенно преминаване към производство на детайли и възли в нашите военни заводи, където има свободни производственни мощности. Да напомня, че завода в Румъния още не съществува по онова време. Няма да се задълбочавам в причините, но на практика тази грандиозна идея е подхваната от румънците, а Булгаррено успява да просъществува до 1970 година, когато завода е затворил врати.
    Това го казвам за информация на тези, които не знаят.
    А що се отнася до Даскалов, моите адмирации!!! Дано му се осъществят плановете!

    Коментиран от #8

  • 8 Да да

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Русчуклия":

    Какви валутни резерви 1966 г. другарю? Имаш предвид остатъка от закараното в Русия злато,което спаси БКП още тогава от фалит! Ама то от къде да имаш такава информация,като ви засекретиха и кратуните даже!!!
  • 9 Знаещ

    0 0 Отговор
    Българската кола се теражира с пет бройки за всички години до сега.Каде се виждат нови реликви,все старите бърдаци.