Last news in Fakti

29 Април, 2020 10:11 10 318 4

Без продажба на самолетни билети до 1 септември

  • аржентина-
  • полети-
  • билети-
  • продажба-
  • коронавирус

Аржентина прилага драстичната мярка

Без продажба на самолетни билети до 1 септември - 1
Снимка: Shutterstock

Всички вътрешни и международни търговски полети до 1 септември в Аржентина са забранени заради пандемията от коронавирус. Според властите, авиокомпаниите не трябва да продават билети за полети, които през следващите 4 месеца има опасност да не бъдат реализирани.

От авиационния бранш предупредиха, че мярката може да доведе до загуба на хиляди работни места. На свои ред международната авиационна агенция IATA изпрати писмо до аржентинското правителство, в което заяви, че решението нарушава двустранните споразумения и излага на риск над 300 000 работни места в страната. ALTA – група, която лобира за интересите на латиноамериканските и карибските авиокомпании – заяви, че постановлението не е "съгласувано с индустрията".

Аржентина затвори границите си за нерезиденти през март, като наложи строги карантинни мерки. Към момента близо 4000 са потвърдените случаи на коронавирус, а тези с летален край – 192.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    25 2 Отговор
    Това не се отнася за България, хората си летят без проблем, кеф ти Англия кеф ти Германия но не дай си боже да отидеш примерно на риболов това вече е ГОЛЕМ проблем!

    Коментиран от #3

  • 2 Hoax

    8 3 Отговор
    Те и без това са вечно фалирали там . Комунизъм ама пари отде ?
  • 3 Ффф

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чочо":

    Да не мислиш, че се вземат мерки, защото вирусът е опасен или пък понеже властта е много загрижена за хората? Целта на мерките очевадно е друга.
  • 4 да ви ева

    2 0 Отговор
    майката на*ана.