Last news in Fakti

10 Април, 2013 20:33 2 160 0

Хотелиери се заканват да бойкотират летния туристически сезон

  • хотелиери-
  • ток

Собственици на хотели и ресторанти в Североизточна България заплашват с бойкот на летния туристически сезон заради скъпия ток. От браншовата асоциация в Добрич е изпратена колективна жалба срещу ЕНЕРГО-ПРО до Министерския съвет, прокуратурата и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщава Нова телевизия.

Жалба готвят и колегите им от Варна. Сред исканията в нея са пълен одит на сметките за декември и януари, монтиране на така наречените „умни“ електромери и отпадане на авансовото плащане на електричество.

Хотелиерите са категорични, че повече няма да търпят изискването на ЕНЕРГО-ПРО да внасят авансово 75% от сметките си за ток. А тази зима те били завишени двойно и тройно.

От асоциацията поставят 15 искания към ЕНЕРГО-ПРО, сред които са независим контрол и достъп при отчитането на електромерите, санкции за дружеството при липса на ток за повече от час, както и при подаване на електричество с напрежение под 220 волта. 

От ЕНЕРГО-ПРО съобщиха за новините на Нова телевизия, че в момента работят по проект за промяна на общите условия, които регламентират авансовото плащане на енергията за стопански нужди. То се налагало заради авансовите плащания, които прави дружеството към Националната електрическа компания.

Всеки, който има съмнения в сметката си за електричество или в изправността на електромера, може да поиска съответната проверка. Електромерът може да бъде проверен допълнително и в Института по метрология, но за сметка на клиента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА