Last news in Fakti

13 Април, 2013 10:39 1 283 1

Асен Василев: Енергетиката била управлявана политически

  • асен василев-
  • ток-
  • енергетика-
  • южен поток
Асен Василев: Енергетиката била управлявана политически - 1
Снимка: БГНЕС

Енергетиката последните години е управлявана политически, а не икономически.

Това коментира министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев пред БНТ. Само тези зелени централи, които не спазват закона, трябва да бъдат спрени, обясни той.

По думите му е имало кражби в енергетиката. „Има два елемента в проверките в енергетиката, не малка част от проверките можем да направим и ние, но за тези, които са свързани с това кой е най-добрият начин да либерализираме пазара, трябва външно експертно мнение и е много по-добре да погледнем към държави, които вече са го направили", посочи Василев.

На въпрос дали може да обещае, че токът няма да поскъпне Василев каза: „В момента не мога да кажа, трябват ни около 2-3 седмици, за да пресметнем целия пазар, затова викаме и експерти от Европа".

За проекта Южен поток той обясни: „Не мисля, че правителството преоценява проекта „Южен поток". Ние сме поели определени задължения, руската страна е поела определени задължения и сега трябва да видим дали тези задължения отговарят на всички европейски законодателни инициативи и директиви".

„Г-н Божан Стоянов е назначен от премиера. Премиерът достатъчно красноречиво обясни каква е неговата позиция". Така Василев коментира въпроса дали заместникът му, за когото се появи информация, че е бил агент на ДС, ще остане на поста си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Незнайко

    1 0 Отговор
    Не думай, джингиби, енергетиката била управлявана политически... Политически са управлявани само държавните дялове, а останалите БАШ икономически.
    И вземи се в ръце - всеки икономист, на когото му пука и има средни заложби ще седне и ако има цялата картинка, ако му е зададен националния интерес като приоритет и държавата го подкрепя ще даде качествени предложения. Какви европейци? Само ще изкривят картинката.... по европейски....