28 Юни, 2022 16:04 779 4

Лорер откри бизнес форум, който ще стимулира италианските инвестиции в България

  • даниел лорер-
  • бизнес форум-
  • италиански инвестиции

Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България

Лорер откри бизнес форум, който ще стимулира италианските инвестиции в България - 1
Снимка: МИР

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България, както и утвърждаването на страната ни като успешна инвестиционна дестинация пред представители на италианския бизнес в Рим. Той откри бизнес и инвестиционен форум, на тема:

„Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация“, който е организиран от Българска агенция за инвестиции /БАИ/ и на Конфиндустрия.

Целта на форума е страната ни да подобри представянето си сред инвестиционната общност в световен мащаб като добро място за развитие на успешен бизнес. На събитието присъстваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и информационни технологии.

Министърът на иновациите и растежа заяви, че Италия е водещ външнотърговски и инвестиционен партньор на България. „Това се потвърждава, както от непрекъснато увеличаващият се брой италиански фирми, опериращи на българския пазар, така и от ускорения темп на нарастване на търговския стокообмен между двете страни. От началото на годината Италия е сред първите три търговски партньора на България в ЕС“, подчерта той.

По думите му развитието на автомобилостроенето, машиностроенето и информационните технологии в България е изключително положително и все по-динамично, а страната ни се е превърнала в атрактивна инвестиционна дестинация в тези сектори. „Страната ни може да се превърне в център за иновации и развойна дейност за тези сектори“, допълни Лорер.

Презентации за възможностите за инвестиции изнесоха представители на успешни компании, инвестирали в България.

На форума присъстваха още заместник – министърът на иновациите и растежа Десислава Бонева, Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Н. Пр. Джузепина Дзара - посланик на Италия в България, Н. Пр. г-н Тодор Стоянов - Извънреден и Пълномощен Посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия - Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия Източна Европа и Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мама Бошка

    9 0 Отговор
    Бошкееее малко ни е българската мафия
  • 2 ВЪЛК13121971

    7 0 Отговор
    Ч.и.ф.у.т.ъ.т. нацист Лорер да инвестира в Израел и Синайската пустиня. В България ще инвестират ЧИСТИТЕ РУСИЯ И КИТАЙ! Евреите зад борда !
  • 3 Димов

    11 0 Отговор
    Сещам се за едни италиянски инвестиции. Намериха им активите в едни бали, под един мост.
  • 4 Саки

    9 0 Отговор
    Е нали правителството подаде оставка,тоя какво се прави сега на работен. Айде събирай си нещата в един кашон и напускай министерството.