Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 15:37 1 534 2

Най-добрите провинции за правене на бизнес

  • швейцария-
  • бизнес-
  • класация

В Швейцария това са Цуг, Базел и Цюрих

Най-добрите провинции за правене на бизнес - 1
Снимка: Shutterstock

Credit Suisse публикува своя годишен рейтинг на регионите за правене на бизнес. При изготвянето му анализаторите вземат под внимание редица фактори, включително данъчната основа за физически и юридически лица, наличието на висококвалифицирани служители и транспортната достъпност.

Сред основните изводи е, че челните позиции в рейтинга остават непроменени спрямо предходната година. Нидвалден, който се класира едва на 5-то място, е най-атрактивният по отношение на корпоративния данък тази година. Но данъчната схема за физически лица е най-благоприятна в Цуг.

Броят на висококвалифицирания персонал се е увеличил във всички кантони. Най-добрите региони по този показател са Цуг, Цюрих, Базел-Щад и Женева.

От гледна точка на транспортна достъпност, най-атрактивни локации са центровете на Цюрих, Цуг, Базел, Баден, Женева и техните предградия.

Извън ТОП 10 на класацията остават Санкт Гален, който е на 16-та позиция и Берн - на 22-то място,

ТОП 10 на швейцарските кантони за правене на бизнес:

кантон
1 Цуг
2 Базел-Щад
3 Цюрих
4 Женева
5 Нидвалден
6 Швиц
7 Ааргау
8 Люцерн
9 Шафхаузен
10 Тургау


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ШвейЦарски

    1 0 Отговор
    Швейцария повече от 2 пъти по-малка от нас ... там дали им пишат, че Бургас, Варна и околието е най-подходящо за лятото в България. Не ни интересуват провинциалните проблеми на западните ни братя ... та тя даже и в ЕС не е. А то в ЕС само глупости се чудят как да направят по цял ден де...