Last news in Fakti

11 Август, 2022 13:05 3 436 7

Край на евтините билети

  • rayanair-
  • майкъл о'лиъри-
  • билети-
  • авиокомпании-
  • цени

Поскъпването през идните 5 години ще е съществено

Край на евтините билети - 1
Снимка: М. Богданова ©

„Ерата на евтините самолетни билети от по 10 EUR приключи. Основната причина е поскъпването на горивата“, каза главният изпълнителен директор на една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа – Rуаnаіr, Maйĸъл O'Лиъpи.

Прогнозата му, че през следващите 5 години средното увеличение на цените на билетите ще е с около 40 EUR до близо 50 EUR.

Поскъпването обаче няма да откаже пътниците да търсят изгодни оферти, но ще „станат много по-чувствителни към цените“, коментира O'Лиъpи.

Поевтиняването на самолетните билети през годините преди началото на пандемията се дължеше на високата конкуренция на нискотарифни авиокомпании. Rуаnаіr, Еаѕујеt, Vuеlіng и Wіzz Аіr се надпреварваха в предлагането на евтини билети на Стария континент.

Пандемията обаче наруши международните пътувания. През последните шест месеца търсенето на пътувания със самолет до голяма степен се възстанови. Авиокомпаниите обаче се изправиха пред друг огромен проблем – липсата на персонал. Това доведе до ръст на закъсненията и отменяне на стотици полети през летен сезон 2022. Rуаnаіr, обаче се е справила с тази тежка ситуация доста по-добре от останалите авиокомпании. „Донякъде имахме късмет, а донякъде и смелост с решението си да започнем отново да намираме и обучаваме кабинен персонал още през ноември 2021 г. Тогава все още пътуванията бяха ограничени от мерките свързани с коронавируса“, казва O'Лиъpи. За периода януари-юни Rуаnаіr е отменила 0.3% от полетите си. Това е нищо на фона на 3.5% на Вrіtіѕh Аіrwауѕ и 2,8% на Еаѕујеt.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    24 0 Отговор
    Че то отдавна няма евтини билети, райън еър са на цената на българия еър примерно, кое му е евтинпто?
  • 2 Сиганите от Берлин

    11 1 Отговор
    Нема да мое да летят. Аз у Берлин един българин не видях. Само чернокожи
  • 3 Сатана Z

    2 5 Отговор
    Глупости,за Ганьо дори билетчето за градския транспорт е скъпо.
    Трябва да свиква с новите реалности като всички останали.
  • 4 Про100 100

    2 6 Отговор
    Райн еър са пълни некадърници. Едвам кацнах в Ибиса в един ясен слънчев ден по обяд. Оттогава се зарекох, повече с тази компания, никога. Уизеър са в пъти по-компетентни. Уточнение, когато летя за собствена сметка винаги е луксозно. Когато работодател ми плаща билета винаги е нискотарифен😢

    Коментиран от #5

  • 5 Ти си

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Про100 100":

    Да бе летиш с частен джет.....
    Хайде няма нужда добре че не разрешават пътници да летят в товарния отсек та би се наврял в него - познавам ви аз вас луксозните ....

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бакала

    0 0 Отговор
    не съм возил качвал пътувал на самолет никога от години никога не съм казал ще е 45 минути от варна до софия с самолет някой ми каза ще е 45 минути до софия аз не съм казал аз съм казал само колко часа е от варна до софия с самолет и за държава съм мислял колко дена до европа азия африка америка океания не съм казал часове колко часа за самолет по света аз съм видял по телевизора вътре в самолета като автобус а тука не съм видял