Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2022 09:50 1 721 4

Бизнесмени договориха сделки за 18 млн. USD

  • турция-
  • русия-
  • бизнес-
  • търговия

Турски и руски предприемачи проведоха 152 срещи в Истанбул

Бизнесмени договориха сделки за 18 млн. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мултииндустриалната бизнес мисия на руски компании под марката Made in Russia в Истанбул приключи. Експортният потенциал на бизнес срещите между двете страни възлиза на почти 18 млн. USD, според Руския експортен център. Компаниите проведоха 152 срещи с турски партньори във формат b2b. Експортният им потенциал достигна 17,7 млн. USD. Най-търсените стоки се оказаха продуктите на строителния сектор.

13 руски предприятия са представили своите продукти по време на командировката, активно развиващи канали за експортни продажби или планиращи да започнат експортна дейност в Турция. Сред участниците в мисията са производители на медицинско диагностично оборудване, промишлени технологии, хранителни продукти, анимационни сериали, детски комплекси и оборудване за упражнения.

Още новини от Украйна

Бизнес мисията беше открита с пленарна сесия на тема „Русия-Турция: перспективи за развитие на взаимната търговия“, насочена към развитие на двустранните търговски отношения. По време на сесията участниците обсъдиха спецификата на навлизане на турския пазар, спецификата на регулиране и провеждане на външнотърговска дейност в страната, перспективите за руския износ и участието на руски компании в изпълнението на задачите за развитие на инфраструктурата на Турция.

На сесията присъстваха големи бизнес асоциации и бизнес кръгове в Турция, включително Бизнес съвета за външноикономически отношения (DEiK), Асоциацията на независимите индустриалци и предприемачи (MÜSİAD), Конфедерацията на предприятията и бизнеса (TURKONFED), Турската асоциация на младите предприемачи ( TÜGİAD), Руско-турска търговска къща (ROST). От руска страна сред лекторите бяха генералният консул на Русия в Истанбул Андрей Буравов и ръководителят на търговското представителство на Руската федерация в Истанбул Артур Леонтиев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    13 0 Отговор
    Едно време ние изнасяхме за Русия
    Сега турците ще изнасят и за Русия и за България

    Коментиран от #4

  • 2 Милен

    6 1 Отговор
    Реално погледнато не е някаква впечатляваща сума, че да се публикува като новина. Освен разбира се ако автора не е изпуснал някоя и друга нула 😉
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Койдозлу":

    До 1 ком - до това положение ни докарахте вие кумунягите