Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 16:19 935 8

Продажбите на бира в Европа може да намалеят заради повишаването на цените

  • дания-
  • бира-
  • карлсберг

Пивоварните компании увеличиха цените на бирата в резултат на повишаващите се цени на енергийните продукти и на суровините, отбелязва Ройтерс

Продажбите на бира в Европа може да намалеят заради повишаването на цените - 1
Снимка: Shutterstock

Датската пивоварна компания "Карлсберг груп" (Carlsberg Group) предупреди днес, че е възможно продажбите на бира в Европа да намалеят поради повишаването на цените, което би довело до ограничаване на ръста на печалбата през тази година, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Третият по големина производител на бира в света също така съобщи, че до юни очаква да намери купувач за своите значителни бизнес активи в Русия, но се надява да се върне на руския пазар "в определен момент в бъдеще".

"Карлсберг груп" очаква органичната оперативна печалба на компанията през тази година да варира между понижение с -5 на сто и повишение от +5 на сто през тази година, при ръст от 12 на сто през 2022 г.

"Бирата винаги е била продукт, който се радва на стабилно търсене от страна на потребителите, но повишените цени в комбинация с високата като цяло инфлация може да окажат негативно отражение на нейната консумация на някои от нашите пазари, най-вече в Европа", отбелязва главният изпълнителен директор на "Карлсберг груп" Кийс Харт.

Пивоварните компании увеличиха цените на бирата в резултат на повишаващите се цени на енергийните продукти и на суровините, отбелязва Ройтерс.

"Карлсберг Груп" притежава две пивоварни в България - в Шумен и в Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 6 Отговор
    Цени пияч не плашат.

    Коментиран от #2

  • 2 Боклук

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Един стоял пред кръчмата и плачел.Минал негов познат и го попитал защо плаче,пари ли няма да влезе.А оня му казал:пари имам ама плача щото не ми се пие
  • 3 Сатана Z

    2 3 Отговор
    Цените се вдигат на бирата щото акциза се плаща на алкохолен градус на опаковка.Затова за да запазят ниска цена пивоварите развалиха качеството на бирата като свалиха градуса от 5.5%-5% до 3.5-4% .А и всеки иска висока заплата и ,а и жените на енергията и суровините удариха небето.
  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    0 3 Отговор
    Запасявайте се бира.
  • 5 От Германия

    6 1 Отговор
    Всяка седмица в големите вериги има промоции на хубава бира, кеф ти Бекс ,кеф ти Радебергер ,кеф ти Варщайнер... Никога не плащам повече от 10 евро на каса(20 бутилки по половин литър) плюс 3,10 евро амбалаж...

    Коментиран от #7

  • 6 стойте си в дания има нещо гнило

    2 1 Отговор
    но се надява да се върне на руския пазар "в определен момент в бъдеще".
  • 7 Варненския

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "От Германия":

    Потвърждавам написаното от теб.
  • 8 0001

    0 0 Отговор
    Тя не само че е скъпа но и вредна за организма виж домашна ракийка 50 100 грама е лекарство