Last news in Fakti

6 Март, 2023 11:17 1 253 3

Надолу! Спад в цената на петрола заради китайската икономика

  • нефт-
  • петрол-
  • опек-
  • китай

В края на седмицата управляващата партия в Пекин посочи, че се стреми към растеж от 5,5 на сто тази година, докато източници на Ройтерс посочиха по-рано, че Пекин ще обяви цел от 6%

Надолу! Спад в цената на петрола заради китайската икономика - 1
Снимка: Shutterstock

Със спад в цената на двата водещи сорта петрол започна търговията в понеделник, след като в Китай поставиха по-ниски икономически цели от очакваното, както и заради предстоящото изслушване на президента на Управлението за федерален резев (УФР) на САЩ Джером Пауъл, което ще се проведе в американския Конгрес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море се търгуваха надолу с 58 цента или 0,7 на сто до 85,25 долара за барел в ранната азиатска търговия.

Цената на американския лек суров петрол също се понижи с 0,7 на сто до 79,12 долара за барел.

В края на седмицата управляващата партия в Китай посочи, че се стреми към растеж от 5,5 на сто тази година, докато източници на Ройтерс посочиха по-рано, че Пекин ще обяви цел от 6 на сто.

И двата показателя за суровия петрол се повишиха с повече от 1 на сто в петък, след като два източника на Ройтерс посочиха, че появилата се информация, че Обединените арабски емирства обмислят подготвят напускане на ОПЕК, е неточна

Президентът на УФР Джером Пауъл ще бъде изслушан във вторник и сряда в Конгреса, където вероятно ще бъде попитан дали са необходими по-големи увеличения на лихвените равнища в страната, която е най-големият потребител на нефт в света.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    7 2 Отговор
    Ужаст,Петролът пада,Хлябът се вдига,аре некой "експерт " да обясни "парадокса"...

    Коментиран от #2

  • 2 Мнение

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Обяснение не от експерт, а от обикновен човек, виждащ случващото се по света и у нас!

    Планът на глобалистите е масово овладяване на хората по света, да работят, ядат, пият, пътуват, дишат, ваксат и мн др. неща, не по собствено желание, а както им наредят от дълбоката държава!

    Свободното пътуване им е трън в очите, затова горивата са с лев над цените отпреди 2г, когато петролът бе с подобни цени!
    Свободната и евтина енергия също им е трън в очите, затова толкова ламтят за последната ни държавна централа, а именно АЕЦ Козлодуй!
    Затова нонстоп разправят за климатичните промени, не щото им дреме за планетата, а щото това е начин за овладяване на масите, подобно на истерията 24/7 по овладените медии, спрямо ковид пЛандемията!!!

    Глобалистическите демони от Давос целят намаляне на човешкото население и овладяване на онези които останат! Конспирация ще каже някой?!
    Дали?! Я погледнете случващото се и пак си помислете!
    Дори насекоми ще ни карат да ядем!!!

    Докато народите по света не свалят овладените от глобалистите свои правителства, примката около вратовете на обикновените хора, ще продължи да се затяга!!!
  • 3 къде го видяха

    2 0 Отговор
    това надолу! В момента гледам на различни борси леки отклонения, но стабилни цени около 80,16 за американския лек суров (на места е 80,3), а за Брент 85,89 - вярно не е голямо увеличението, ама е увеличение. Може и да е имало някакво падане през деня, но сега го няма. Обаче, заглавието е фанафарно.