Last news in Fakti

8 Март, 2023 17:56 1 213 11

Си Дзинпин: Необходимо е по-добро използване на отбранителните ресурси, за да се печелят войни

  • китай-
  • си дзинпин

Китайският лидер поиска националните лаборатории да ускорят изследванията си в областта на отбранителните технологии, така че да не се налага Пекин да разчита на чужди държави

Си Дзинпин: Необходимо е по-добро използване на отбранителните ресурси, за да се печелят войни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай трябва да подобри използването на отбранителните си ресурси, като технологии, вериги за доставки и национални резерви, "за да укрепи своята армия и да печели войни", предаде Ройтерс, като се позова на днешно изказване на президента Си Дзинпин, информира БТА.

Агенцията отбелязва, че Си Дзинпин е върховен главнокомандващ на китайската армия и трябва официално да бъде преизбран за президент по-късно тази седмица.

Консолидирането и подобряването на "интегрираните стратегически способности" е ново изискване, поставено от управляващата Китайска комунистическа партия, каза Си пред представители на Народоосвободителната армия и военната полиция по време на годишната сесия на парламента, предаде китайската държавна телевизия.

Облечен с традиционен китайски костюм в армейски зелен цвят, той напомни, че армията трябва да бъде ръководена от партията. Си Дзинпин си осигури безпрецедентен трети мандат като партиен ръководител миналата година.

"Китай трябва да използва по-добре науката, технологиите и промишлеността в сферата на отбраната, за да укрепи своята армия и да печели войни", каза Си.

Китайският лидер поиска националните лаборатории да ускорят изследванията си в областта на отбранителните технологии, така че да не се налага Китай да разчита на чужди държави.

Китайският президент каза също така, че веригите за доставки в индустрията трябва да бъдат по-устойчиви и призова за изграждане на повече инфраструктура и създаване на национални резерви за отбранителни цели.

Си Дзинпин не уточни какви са според него "стратегическите рискове", с които военните трябва да се справят.

Китай заема все по-настъпателна позиция спрямо САЩ и други държави и никога не се е отказвал от от използването на сила, за да си върне Тайван, който отхвърля претенциите на Пекин за суверенитет над него.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воин

    10 10 Отговор
    Лошо САЩ.Лошо.
  • 2 007

    10 8 Отговор
    Кви войни бе диктатор??? 21 век сме. Стига с тия войни! Тва диктаторите само 1 ви е в главата!!!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #5

  • 3 Майна

    11 10 Отговор
    Проскубаните ,,хамерикански,, ястреби съвсем са ,,изкудкудяка ли,,...
    Верно, че ,,ционистите,, за това им плащат , въобще..
    какво да коментираме..
    Русия, Китай, Иран, Индия ..и т.н.. - новият свят
    Свършено е с ,,тъмната кабала,

    Коментиран от #4

  • 4 Баааууууу

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Новия свят без технологиите и иновациите от САЩ и Европа нищо не може да направи!!

    Коментиран от #8

  • 5 Джеймс

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "007":

    Кажи го на твойте хора от Вашингтон

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Воин

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Баааууууу":

    Добре де ,какъв е проблема?Запада си има технологии.Света се разделя на две части.Тези с ресурси и тези с технологии.Какво му е сложното?И всяка страна решава,към кой свят да принадлежи.Без налагане на "волята" на други страни.Демокрация във висша форма

    Коментиран от #10

  • 9 Стоянка

    2 0 Отговор
    Тука ли е? Къде е стоянка да и задоволя отворите, че много знае все...
  • 10 На две ли

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Воин":

    Това е проблема.. Никой не иска да остане на страната на ФАЩ.. Израел дори не желае това. Края на една империя никога не е красив.
  • 11 Ван Дал

    2 2 Отговор
    Надявам се да поправи лежерното отношение на предците си и да неотрализира за винаги наследниците на Чан Кайши. Изпуснаха ги през 1949 та, а трябваше да ги довършат, така както ги разбиха на континента.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания