14 Март, 2023 19:33 1 893 11

Нагоре! Биткойнът с максимум от юни

  • силикон вели банк-
  • биткойн-
  • криптовалута

Най-популярната криптовалута изглежда печели от хаоса на световния пазар, последвал краха на калифорнийската банка "Силикон вели банк"

Нагоре! Биткойнът с максимум от юни  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Биткойнът поскъпна до деветмесечен максимум от 26 533 долара днес, отбелязвайки четвърти пореден ден на печалби, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-популярната криптовалута изглежда печели от хаоса на световния пазар, последвал краха на калифорнийската банка "Силикон вели банк" (Silicon Valley Bank).

Курсът от 26 533 долара представлява повишение с 10 на сто и най-високият от юни 2022 година. В понеделник биткойнът поскъпна с 9,1 на сто, а в неделя - със 7,6 на сто.

Криптовалутите силно поевтиняха през 2022 г., след като повишаващите се водещи лихви насърчиха инвеститорите да се оттеглят от рисковите активи. Поредица фалити на големи крипто-фирми, включително борсата Еф Ти Екс, оставиха клиентите с големи загуби.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воин

    5 4 Отговор
    Тук нема печатане без покритие.

    Коментиран от #5

  • 2 отшелника

    12 2 Отговор
    И ТОВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НИЩО ,ЗАЩОТО НЯМА ФИЗИЧЕСКО ПОКРИТИЕ , В БЪДЕЩЕ СВЕТОВНА ВАЛУТА ЩЕ БЪДЕ ЗЛАТОТО И СРЕБРОТО ,НО ВОДАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ КАКТО Е КАЗАЛА БАБА ВАНГА
  • 3 СЗО

    14 0 Отговор
    Петрола сорт Брент е паднал под 80 долара. Бензина не го виждам да е поевтинял....
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 5 Отговор
    25768$ Е В МОМЕНТА!Някой от факти го чакаха на 12000$......Не може дяоти,шизооо да се изхожда в драките,а ти да даваш мнение за движение на криптовалутите пиейки от бидето водица....
  • 5 Мдаааааа

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Воин":

    Вярно е, че няма печатане. Ама няма и покритие. Никакво покритие.
  • 6 И още

    4 5 Отговор
    ще се вдига стремглаво нагоре !
  • 7 БАЙ КУРТИ

    10 6 Отговор
    Сега балъците ще почнат да купуват биткойн след като 480 милиарда изфирясаха от краварските банки. И след няколко години обратно / биткойн пада , пак паника и..... виенско колело. И после надеждни инвеститори се хвърлят от 98 етаж. Май забравихте 2008 година.

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 8 Абе ей ,

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ КУРТИ":

    кой купува , когато стойността расте ? Грам представа нямаш от всичко това , но и ти да избльоваш нещо !

    Коментиран от #10

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ КУРТИ":

    един балък ще го дочака биткойна на 100000$ и ще стане милионер,а ти ще се чудиш как без покритие.....Апропо,какво покритие има на лев,рубла или $???????????
  • 10 Въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе ей ,":

    Ако имаш няколко милиона/ в банка която е под особен надзор . Ще ги оставиш ли /или ще инвестираш , отколкото да пиеш студена вода . Гледам че си специалист , успех.
  • 11 До БайКурТи

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ КУРТИ":

    2009 биткойн беше 0.001$, можеш ли да сметнеш за 100 долара колко милиона са в долари в момента. Умни хора не балъци го притежават!!! Надявам се да си от тях а не от балъците ,хахха