Last news in Fakti

6 Юли, 2023 16:47 1 481 3

Отново нагоре! Биткойнът достигна 13-месечен връх на инерцията на инвеститорския оптимизъм

  • биткойн-
  • криптовалута-
  • уолстрийт

Биткойнът плавно расте от средата юни, когато "Блекрок" обяви, че е кандидатствал за създаването на спотов пазар за търговия с криптовалута в САЩ

Отново нагоре! Биткойнът достигна 13-месечен връх на инерцията на инвеститорския оптимизъм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Биткойнът удари днес 13-месечен връх, подкрепен от инвесторсия оптимизъм, че в САЩ скоро ще се появи фонд за търговия с криптовалута, съобщава Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

По данни на "Койнметрикс" биткойнът се покачва в средата на деня с 2 на сто до 31 209,18 долара, след като сутринта за кратко достигна 31 450 долара, най-високото му ниво от юни 2022 г.

Инвеститорите бяха зарадвани от обявените планове от страна на главния изпълнителен директор на "Блекрок" (BlackRock) Лари Финк да направи инвестирането в биткойн по-лесно и по-евтино. Пред "Фокс бизнес нюз" той окачестви биткойна като "международен актив", който не е базиран на никаква валута и може да се ползва от хората като алтернатива.

Биткойнът плавно расте от средата юни, когато "Блекрок" обяви, че е кандидатствал за създаването на спотов пазар за търговия с криптовалута в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    0 2 Отговор
    Хонконг връща криптото.
  • 2 мъм

    2 1 Отговор
    биткойн, миткойн, пепекойн няма разлика, всичко е пирамида и измама.
    ако не успеят да го регулират и спрат този нов вид хазарт, ще го забранят.
    хората ги лъгаха че ваксините помагат, сега ги лъжат че ще са милионери след 5 години
  • 3 Дано да е наистина на инвеститорски

    1 0 Отговор
    оптимизъм , а на на серсемски!