Last news in Fakti

24 Септември, 2013 12:34 1 596 1

Петролът поевтиня

  • петрол-
  • борса

Засега обаче тя не обещава конкретни стъпки по спора за характера на иранската ядрена програма

Намаляването на дипломатическото напрежение около Сирия смъкна цените на петрола на международните борси, обобщава Блумбърг.

Американският лек суров петрол падна в Ню Йорк до $103,59 за барел, а сортът Брент в Лондон се котира малко над $108 за барел в понеделник вечерта.

Допълнително за успокояване на напрежението доведе и новината за предстоящата среща в четвъртък между Мохамед Джавад Зариф и държавния секретар на САЩ Джон Кери. Това ще е безпрецедентен форум за най-високо равнище между Иран и САЩ за последните тридесет години.

Засега обаче тя не обещава конкретни стъпки по спора за характера на иранската ядрена програма. През последните дни иранските власти обявиха, че никога няма да създадат собствено атомно оръжие и приканиха Западът да смекчи мерките срещу износа на ирански петрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бхд БхД

    3 0 Отговор
    В България ще духаме супата