Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 16:05 2 183 1

Съседите отменят над 240 полета на най-голямото европейско летище

  • летище-
  • истанбул-
  • време-
  • отменени полети-
  • turkish airlines

На 5 и 6 февруари се очакват бури в Истанбул

Съседите отменят над 240 полета на най-голямото европейско летище - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 4 февруари турските авиолинии обявиха отмяната на 238 полета на международното летище в Истанбул, планирани за 5 и 6 февруари поради лоши метеорологични условия. "На вниманието на нашите пътници, които планират да излетят от летище Истанбул или да пристигнат. Поради неблагоприятни метеорологични условия, очаквани на 5 февруари, 238 заминаващи полети до летище Истанбул на 5-6 февруари бяха отменени като част от ограничителните мерки на местните власти“, се казва в съобщение на превозвача в социалните мрежи.

От летището уточниха, че става дума за 166 международни полета и 72 вътрешни.

Миналия петък авиокомпанията предупреди за възможни промени в графика за изпращане и получаване на полети поради обилен снеговалеж, който трябва да покрие Истанбул до 5 февруари. Компанията препоръча на пътниците да проверяват предварително статуса на своите полети на сайта на Turkish Airlines.

Летище Истанбул се намира в европейската част на турския мегаполис. Истанбул управлява и летище Сабиха Гьокчен, което се намира в азиатската му част. Все още няма съобщения за отмяна или пренасрочване на полети към този въздушен център.

Турската метеорологична дирекция издаде предупреждение за лошо време и сняг в 21 провинции на страната, включително Истанбул и Анкара, на 4 февруари вечерта. „Според последните прогнози на Главната дирекция по метеорология днес във вечерните часове се очакват валежи от сняг в районите на Мраморно, Егейско, Средиземно, Черно море, както и в западните, източните и югоизточните райони на Анадола (азиатската част на Турция)“, се казва в изявление на министерството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм дааа

    4 0 Отговор
    "над 240 полета = 238 полета ?!?!?!" От къде ви събират бе, отрепки прости !
Новини по държави: