Last news in Fakti

25 Април, 2024 11:11 22 902

Най-богатата на метали държава удължава със 6 месеца забраната за износ на скрап от цветни метали

  • казахстан-
  • метали-
  • износ-
  • скрап

Целта на мярката е подпомагане на казахстанските металургични предприятия при предоставянето им на суровини под формата на скрап и отпадъци от посочените метали

Най-богатата на метали държава удължава със 6 месеца забраната за износ на скрап от цветни метали - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на промишлеността и строителството на Казахстан ще удължи забраната за износ на скрап и отпадъци от черни и цветни метали от страната с още шест месеца. Рестрикцията влиза в сила от 5 май.

Въвежда се шестмесечна забрана за износ от територията на Казахстан с всички видове транспорт на скрап и отпадъци от цветни метали, както и отработени оловни батерии, отпадъци и скрап батерии.

Освен това се въвежда забрана за шест месеца за износ от страната по шосеен и морски транспорт на скрап и отпадъци от черни метали, както и тръби, релси, елементи на железопътния коловоз и подвижен състав, използвани, с изключение на използвани елементи от подвижен състав, внесени на територията на републиката за ремонт и изнесени обратно.

Забраната се въвежда с цел подпомагане на казахстанските металургични предприятия при предоставянето им на суровини под формата на скрап и отпадъци от черни и цветни метали. Казахстан редовно въвежда подобни ограничения от пролетта на 2021 г.



Свързани новини