Last news in Fakti

31 Май, 2014 12:24 978 0

Издадена беше 100 000-та виза за тази година на руски гражданин

  • русия-
  • българия-
  • туристи

И тази година българското посолство в Москва отбелязва традиционен интерес на руските граждани да пътуват и почиват в България

Посолството на Република България в Москва издаде 100 000 виза за тази година на 2-годишната руска гражданка Оксана Шишкина от град Москва. Българският посланик Бойко Коцев поздрави нейната майка Елена Шишкина, която прие визата.

По традиция Оксана и Елена Шишкини получават и специален подарък – едноседмична почивка в петзвездния хотел “ДабълТрий Хилтън”, като продължение на планирания си отдих в комплекса “Златни пясъци''. Изпращащият туроператор ТРАНСАЕРО ТУРС ще предостави безплатен самолетен билет на Оксана, а приемащият туоператор КИТТ ще подари безплатен трансфер на територията на България.

Министерството на икономиката и енергетиката на България, Посолството на България в Русия, със съдействие на българския туристически бизнес, са партньори в осигуряването на наградния фонд.

И тази година българското посолство в Москва отбелязва традиционен интерес на руските граждани да пътуват и почиват в България. За месец май 2014 г. само в Москва е отбелязан ръст в броя на издадените визи от около 9%в сравнение със същия период на миналата година. Средно на ден в консулството се издават по 4000-5000 визи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА