3 Март, 2015 12:39 2 108 38

Бойко Борисов: Свободата ни не идва даром!

  • бойко борисов-
  • поздравление-
  • освобождението-
  • свободата-
  • руско-турската война-
  • 3 март-
  • възрожденци-
  • опълченци

Ние сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза, изтъква в поздравлението си премиерът

Бойко Борисов: Свободата ни не идва даром! - 1
Винаги помнете онези, на които дължим свободата си, призова премиерът. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов поздрави българите по случай 137-ата годишнина от Освобождението на страната от турско робство.

„На днешния ден през 1878 година в Сан Стефано две имеперии – Руската и Османската, сключват предварителен мирен договор, една от клаузите на който е създаването на Княжество България. С този акт българите връщаме своята държавност след близо 5 века чуждо управление”, припомня Борисов.

“Свободата ни обаче не идва даром. Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци. Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни”, казва се в поздравлението на министър-председателя.

Днес, 137 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от смирение и единение, категоричен е той. “Уверен съм, че само ако започнем да работим заедно за постигане на националните приоритети, ще успеем да променим съдбата си и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Примерът от българското Възраждане ни показва, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза”, изтъква Бойко Борисов.

Нека и на днешния 3 март да склоним глава пред подвига на хората, които загинаха, за да живеем ние като свободни граждани. Но да не забравяме и завета на Васил Левски, че в свободна България всички граждани, независимо от техния етнически и религиозен произход, ще се подчиняваме на един закон и ще бъдем равноправни. Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си, призова премиерът.

“Пожелавам ви много храброст и силен дух. Бъдете горди от това, че сте българи и винаги помнете онези хора, на които дължим свободата си”, завършва своето обръщение Бойко Борисов.

Днес премиерът не присъства на тържествата за 137-годишнината от Освобождението, тъй като се възстановява от операция на менискус. От пресслужбата на МС съобщиха, че утре той ще се срещне с шефа на ФБР Джеймс Коми в София. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    4 1 Отговор
    И на националният празник на България боко-тиквата е на конгрес на народната партия в брюксел. Господарите му са по-важни от Народа.
  • 2 999

    3 0 Отговор
    Понеже на наш Боко не му е присъщо да мисли са му написали речта в американското посолство, това си личи по начина по който някак си е пропуснато да се отбележи героизмът,храбростта и пролятата кръв и на Руските войни дали живота си за нашето освобождение. Виждате ли как нашите политици извърта нещата за очевадни неща, камоли да им имаш доверие когато става въпрос за 16 милярда.
  • 3 Истината боли

    3 0 Отговор
    Свободата ни не идва даром!
    Най-после ти светна, че ще си платим като ПОП на Уестингхаус!
    И историята ще препишете!
    Ни лук ял ни лук мерисал!
  • 4 909

    3 0 Отговор
    боко ти мжеш да промениш историята но не и народа шматарок американски! може да напишите че американците са ни освободили с индианците простак такъв гламав пожарникар !
  • 5 дфгхй

    2 0 Отговор
    da da ...БОКО е в брюксел от там празнува...
    а митинга на атака 5000 човека .... нито дума по случая пълно медййно затъмнение

    Коментиран от #8

  • 6 адф

    2 0 Отговор
    аз гледах митинга по тв алфа... това се казва празничен концерт 5000 4овека с български и руски знамена истински празник имаше гости от руския парламент ..стига са идвали смао американски посланници тука..

    хора песни народни ..не като на плевню празненството имаше 100 човека със лента отцепени на 200 метра ще кайш е големия президент да не го издат
  • 7 сдфгхй

    2 0 Отговор
    тотално скъсаха с реалноста и народа тия гербераски подлоги

    ,,няма сопа на тоя свят която да избие от сърцето на българина любовта и благодарността към Русия,,----думи на великия КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА,, към също великия Стамболов

    смисъла е винаги с Европа никога против РУСИЯ ии винаги среден пръст за Америка и Англия булгарофобите
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чоки

    0 1 Отговор
    Свободата ни не идва даром! - освен за русофилите които чакат Пу.кин да дойде. Те не са русофили де, щот нямат нищо общо с Русия, те са си най-обикнавени ............

    Коментиран от #13, #15

  • 10 скар фейс

    2 0 Отговор
    Всичко сте го казали така, както си е, особено в първите коментари. Няма какво да се допълни. Къде са сега тиковопоклонници, с конспиративните си пропоаганди, че "сме били платени"?! :)))
  • 11 ясно

    1 0 Отговор
    ДО СЕГА АКО ИМАШЕ СЪМНЕНИЯ ДАЛИ ГЕРБ СА С ДПС ВЕЧЕ НЯМА,АКО СЕ ЧУДИХМЕ КОЙ ФАЛИРА КТБ ВЕЧЕ Е ЯСНО ГЕРБ и ДПС,АКО СЕ ЧУДЕХМЕ КОЙ ВКАРВА ДЪРЖАВАТА В ДЪЛГОВА СПИРАЛА ВЕЧЕ Е ЯСНО ГЕРБ и ДПС,ВСИЧКИ КМЕТОВЕ НА ГЕРБ СА В СКРИТА КОАЛИЦИЯ С ДПС.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ДПС,ЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАЗНУВАМЕ ТУРЦИТЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ БЕЗ БОЙ
  • 12 гхйк

    2 0 Отговор
    аз гледах митинга на Атака по тв алфа... това се казва празничен концерт 5000 4овека с български и руски знамена истински празник имаше гости от руския парламент ..стига са идвали смао американски посланници тука..

    хора песни народни ..не като на плевню празненството имаше 100 човека със лента отцепени на 200 метра ще кайш е големия президент да не го издат
  • 13 верт

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чоки":

    никва логика тепично за гербераст .. май днеска от митинга на атака ви замириса на сириза
  • 14 вертъ

    2 0 Отговор
    не се трови с герберасти , още година и като ндсв ..ще ги е срам да кажат че са били от герб хахахахаха

    както ся си малчат ндсварите като бити п...си
  • 15 999

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чоки":

    Как ми се искаше по не днес да дишаме чист въздух но нейсе!Моят род-Български не е плащал нищо освен много много уважение, дълбока почит и поклон пред героите загинали за нашата свобода, а твоят род не знам? Ако майка ти и сестра ти са плащали нещо то това си е ваша работа не бъркай целият народ.България има много общи неща с Русия-религия,език,душевност и кръв, но това за теб не е понятно защото сигурно се молиш на твоят господ в петък и имаш хирургическа намеса под кръста.

    Коментиран от #20

  • 16 onq s konq

    0 3 Отговор
    Нали ви е ясно на всички тука плюещи по НАТО,ЕС и ориентираното към эападните ценности правителство на ГЕРБ,че от вас нищо не эависи след като не гласувате?А вие принципно не гласувате эащото отлично энаете,че който и да дойде на власт,вие пак ще сте си в калта?!А иначе си е ясно като бял ден че нито революция,нито бунт,а дори и най-обикновено гражданско неподчинение не сте в състояние да сътворите и единствената ви мечта е да въэникнат поне някакви беэредици,та в бъркотията да счупите някоя и друга витрина,та да си напълните джобовете с полуфабрикати и пиячка.Е ДА,АМА НЕ...лумпени родни:)

    Коментиран от #17

  • 17 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Незабравяй че съвсем скоро боко-тиквата бе изметен от властта и като видя дебелия сам си подаде оставката.

    Оня ден пак ревеше че ако не му гласуват кредита щял да си ходи.

    Вързвай катъра и в градец на площада където раздават кебапчета по изборите.
  • 18 факт

    3 0 Отговор
    ей герберски ти си се прегърнал с ДПС не ми говори за ЕС,всичко от което можехме да имаме полза ГЕРБ го подари на Турция,сега се молиш на алах,Герб под строи отиват да се обрязват ,продадохте България,съд за вас за национално предателство
  • 19 аверт

    4 0 Отговор
    добре че Атака направиха митинг... че да разберат малките деца какъв ден е.
    Четох на Борисов словото по фейзбук понеже в чужбина празнува той националния празник....хаха и не разбрах нито от какво семсе освободили нито кой ние освободил..
    Сега гледам Плевню са плюнчи и чете от един лист някво слово и пак не став аясно кой ни е освободил и от какво

    хахаха жалка картинка тцтцтц тия хора деца нямат ли пред тях да се засрамят поне
  • 20 Чоки

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    Какво ми говориш за Русия бе Момченце ! А стига фантазии и блянове. Вие нямате нищо общо с тази държава.

    Коментиран от #21, #28, #29, #30, #31, #32

  • 21 аверт

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чоки":

    имаме много повече, език писменост религия корени
    вие нямате нищо общо нито с турчалята нито с американците ама сте просто еничери

    Коментиран от #22

  • 22 Чоки

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "аверт":

    Нито Аз мразя Русия, нито Ти обичаш Русия, нито Путин обича Русия, нито прави нещо хубаво за нея. Немате си друга работа и искате сеир да гледате.

    Коментиран от #26

  • 23 Доко

    1 1 Отговор
    Масово се пише с правописни грешки от неграмотни комуняги.Който не му харесва в Бъгария да отива в Русия.

    Коментиран от #33

  • 24 909

    1 0 Отговор
    Бойко борисов е долен педераст !
  • 25 сдфг

    1 0 Отговор
    като ти харесжат еврогйците или американоислямистите като Барак хюсеин ..бягаи там
  • 26 явер

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Чоки":

    напротив няква грешка имаш....май мислиш че барак хюсеин харесва българия
  • 27 явер

    1 0 Отговор
    добре че Атака направиха митинг... че да разберат малките деца какъв ден е.
    Четох на Борисов словото по фейзбук понеже в чужбина празнува той националния празник....хаха и не разбрах нито от какво семсе освободили нито кой ние освободил..
    Сега гледам Плевню са плюнчи и чете от един лист някво слово и пак не став аясно кой ни е освободил и от какво

    хахаха жалка картинка тцтцтц тия хора деца нямат ли пред тях да се засрамят поне
  • 28 999

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чоки":

    Вие със сигурност нямате нищо общо с Русия но ние Българите имаме и ти обясних защо
  • 29 НРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чоки":

    Бих искал да цитирам коментари и на други хора.
    По повод изказването на Бат Бойко .
    Премиерът Бойко Борисов отправи писмено поздравление към българите по случай 137-ата годишнина от Освобождението.
    Забележете!?? (писмено)
    „Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си.
    Бъдете горди от това, че сте българи
    и винаги помнете онези хора, на които дължим свободата си“, заявява министър-председателят в поздравлението си, цитирано от пресслужбата на кабинета.
    Нямам думи !!! И още ''бисери''
    Свободата ни обаче не идва даром. ???????

    Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци. Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни“, подчертава Борисов.
    Нищо не се споменава за останалите, които си дадоха живота за нашето спасение от тиранията.
  • 30 НРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чоки":

    Ех, как старателно Бойко избягва споменаването на Русия и жертвите, които е дала за Нашата Свобода ! Направо трогателно евроатлантически...
    Гласувахте за първият приятел на Ердоган - доказан неоосманист. какво очаквате - благодарност към жертвите на Русия? Не, санкции. Подмяна на историята. Затваряне на паметника Шипка, уволняване на персонала му. С Турски Министър на Културата. Война с Русия - "България е фронтова линия" - това казаха от Американското правителство.
    Събудете се !
    Няма време !
  • 31 НРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чоки":

    И още нещо за хорицата които обичат ''хамериканския'' калъп.
    Които толкова много милеят и искат да бъдат в калъпа.

    САЩ разрешава секса с животни в армията
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1143710
  • 32 tost

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Чоки":

    Чоки,чети си корана,гледай си турските сериали и се моли на алах.Между другото ,като си биеш главата в земята(така се молят мусюлманите)моляте,подлагай нещо меко.
  • 33 НРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Доко":

    А ти, върви в ''америка'' предател.
  • 34 НРБ

    2 0 Отговор
    И си набийте в генно модивицираните тикви че не съм трол :)
  • 35 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    време е на този ден да почетем освобождението на българия както и освободителите ни.нормално и правилно е да почетем русия ,която ни освободи,но без комплексите на роба ,на лакея .русия е освободила всяка една православна балканска държава ,но само тук има пета руска колона.трябва да се оттърсим от нея ,както са го сторили гърци,сърби,черногорци,румънци.трябва да осъзнаят путиновистите, че русия и българия имат днес различни интереси и не винаги руския и българския интерес са общи,а когато трябва да се застава на нечия страна трябва да заставаме на нашата си такава!поклон пред загиналите руснаци,украинци,финланци,беларуси...войници на руската армия освободителка и на цар александър втори освободител!
  • 36 арт

    0 0 Отговор
    обре че Атака направиха митинг... че да разберат малките деца какъв ден е.
    Четох на Борисов словото по фейзбук понеже в чужбина празнува той националния празник....хаха и не разбрах нито от какво семсе освободили нито кой ние освободил..
    Сега гледам Плевню са плюнчи и чете от един лист някво слово и пак не став аясно кой ни е освободил и от какво

    хахаха жалка картинка тцтцтц тия хора деца нямат ли пред тях да се засрамят поне
  • 37 дфгх

    1 0 Отговор
    аве .. нали ако си много ербаб и сам ща прегазят американските башиузуци както прегазиха сърбия югославия босна и ще направят ислясмски анклав и в бг..
    едно е да искаш друго е даможеш ..няма как трябва да избереш страна време разделно е ... или си еврогей или си амрикански башибузук или си православен християнин
    искат д ани скарат с Русия щтото като почнв косовксия сценарйй тука да няа кой д ани защитеи в оон
  • 38 веселяк

    0 0 Отговор
    червените болшевишки да духат таратора народа каза не на комунизма и да на ес
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове