Last news in Fakti

29 Декември, 2015 11:46 17 990 24

Методи Андреев: Речта на Доган е изключително опасна

  • доган-
  • местан-
  • цацаров

Искането на главния прокурор има чисто фактическо и чисто символно значение. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Преди всички“ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, бивш председател на закритата Комисия по досиетата, по повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров Конституционният съд (КС) да се произнесе за конституционността на текстовете, с които отпада давността за престъпленията на комунистическия режим, в което депутатът видя и политически ход:

Фактическото е, че съгласно Конституцията главният прокурор може да сезира КС за конституционносъобразност на различни текстове от българските закони, но символното значение е по-важно в случая. Това е по-скоро един символ на това, че прокуратурата в лицето на своя главен обвинител явно няма желание и не вижда смисъл в България престъпленията на комунизма да бъдат осъдени, ако не по друг начин, то поне морално, защото текстовете в Наказателния кодекс, които касаят тази материя, имат огромно символично значение.

Андреев поясни, че България е единствената страна от Източния блок, в която няма потърсена справедливост за престъпленията, извършени по време на комунистическия режим. По думите на депутата от ГЕРБ, не е случайно и съвпадението във времето на образуването на делото от КС и речта на лидера на ДПС Ахмед Доган: 

Другата страна на неговата реч е изключително опасна – той поставя под съмнение нашия правилен геополитически избор, както и възможността Европейският съюз да се развива и утвърждава като един изключително успешен съюз между демократични държави. Той поставя под въпрос възможността на НАТО да ни осигури надеждна отбрана - това са много сериозни внушения, а в същото време главният прокурор, пригласяйки на тази активност на Доган, излиза с другата новина, че България няма воля да се търси разследване и да се търси справедливост по отношение на престъпленията на комунизма. Това е сериозен опит да се ревизира някоя от ценностите, които Преходът досега мислехме, че е завоювал безвъзвратно.

В този скандал няма добър и лош – България трябва да бъде изключително внимателна по отношение на това какво ни предлага Доган и какво ни предлагаше Местан по отношение на нашата евроатлантическа интеграция. Ние не трябва да заставаме на нито една от страните в конфликта, защото зад него стоят двете биещи се в момента империи, допълни Андреев по повод конфликта в ДПС и отношенията между Русия и Турция, които депутатът определи като вековни противници в световните битки и политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    2 3 Отговор
    Андреев,
    забравяш че и в първата и във втората световни сме заставали на страната на Германия и срещу Русия-
    и в двата случая сме сгрешили благодарение на ,,умници,, като теб.
    Виж картата на България,,българино,, Андреев.
    Да не се окаже че Доган е прав,а ние за трети път сме избрали губещата карта благодарение на ГЕРБ????????????
    СКРИЙ СЕ ЧЕ ДРАЗНИШ

    Коментиран от #6

  • 2 бай Вуте

    2 2 Отговор
    Андреев,както винаги не е на тоя свят!
  • 3 Fate

    1 2 Отговор
    американо - еврогейски м...тмайстор
  • 4 минаващ

    2 2 Отговор
    Много точен анализ на Методи Андреев! Поздравления!
  • 5 Тито

    2 2 Отговор
    Тоя е пак на черешата.... Или е увеличил белото...
  • 6 стратокастър

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "123455":

    Излагаш се тавариш!Русия печели войната но ГЕРМАНИЯ УПРАВЛЯВА ЕВРОПА, при това без да даде един изстрел!Погледни истината в очите и признай че си аутсайдер!

    Коментиран от #16

  • 7 гост

    2 2 Отговор
    Ехооо...а кой сложи Адрешко за шеф на досиетата...и като не си плащаш те изваждат на яве...а отворковци? кой? нали сте в час...или не сте, че може и вас да ви осветлят...смешници
  • 8 otli4nik

    2 2 Отговор
    до кога ще слушаме коментари на тези отживели политици, които се стремят да останат още на власт ?Сладък е пустия му кокал. Нали искаме промяна ? Махайте ги
  • 9 неутрален

    2 2 Отговор
    Ало Неадекватният, какви престъпления търсиш след толкова години на комунизма? Какво да кажем сега ние, че Ващо правителство извършва тотален геноцит срещу българсият народ. Вие си гласувахте наредба на всяко тримесечие да ви се актуализират заплатите с още една минимална заплата, не си махнахте субсидиите на партиите, на всеки общински съветник , които са хиляди заради едно заседание веднъж в месеца вземат от 500 до 1000 лв, къде има такава надница или заработка за един ден, купувате луксозни автомобили и се тръткате по цял ден някъде си, но не и да сте в Народното събрание и да работите и всичко това е от нашия джоб на всеки страдащ българин заради Ващо мръсно и нагло управление, а нямате пари за майките, за пенсионерите и да увеличите заплатите, за да се чувства, че човека е човек, а ти наглец ще ни забпуждаваш с ненаказани комунистически действия, а тези които са ги извършили вече отдавна са умрели, а ти ще ми бръщолевиш глупости, махай се и не ни занимавай с глупостите си!
  • 10 чичо

    2 1 Отговор
    Щом това продажно к...ле твърди подобно нещо, значи Доган и прав! Самият Андреев е едно от най-ярките доказателства за наглата безпардонност на нереализираните поради тъпота БКП кадри!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 dead guy

    2 0 Отговор
    Еййй я влез там от където си излязъл. Е.ати промития мозък
  • 13 Карли

    3 1 Отговор
    Методи, Методи,заради такива като теб, Костов, Любо- пъпката и прочее агенти и то най- тъпите на ДС сме на този хал. Прочети текста на Неутрален №6, за да не се повтарям. Прочети внимателно писмото на Ахмед Доган- д-р на науките от БАН. Ако не го вдяваш и то си личи, намери някой да ти го разясни. Какви 5 лева , какъв Европейски Съюз. Излиза че д-р Доган е прав и по- българин от от Всички майко-продавци включително и теб воглаве със остатъците от СДС. За съжаление единственият човек , който говори верни неща за Б-я и световната политика е Волен Сидеров,/ изключвам неговите простотии- толкова му е пипето / защото чете в-к " СТОГО СЕКРЕТНО" Там е писано още преди 10 и по-вече години за сегашното положение в света и за нашият ХАЛ. и НЕЩО ВАЖНО, КОЕТО НЯМА КАК ДА ГО ВДЯВАШ- РУСИЯ Е БИЛА И Е ИМПЕРИЯ, , А ТУРЦИЯ Е БИЛА ТАКАВА. Нас няма кой да ни помогне, може да има например ЕС, колкокто помогна на Кипър.
  • 14 по темата

    2 0 Отговор
    Това го казва една политическа проститутка, която се тутка за пари към всеки и по същия начин дупе дава, това е Мето Перушкия Чифут.
  • 15 ДПС се самоуби

    3 0 Отговор
    Само че двубоят Доган–Местан ще има един главен арбитър.
    И този арбитър е турското малцинство
    Не виждам как този арбитър ще отсъди в полза на Доган (Путин)

    На тъпанарите дето смятат Доган за "велик българин" ще кажа едно - ВИДЯХТЕ ЛИ до къде ви докара глупостта ви?
  • 16 Тука има тука нема

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    ".....ГЕРМАНИЯ УПРАВЛЯВА ЕВРОПА, при това без да даде един изстрел" За съжаление в историята си има само неуспешни опити да завладява и управлява ... Днешният също е под съмнение (и под наставление ....от биг брадър...)....
  • 17 герб

    2 1 Отговор
    А бе няма ли най-после този нереализирал се комсомолец да се скрие от политическия хоризонт. Като толкова е недоволен от решенията на прокурора, ами да се кандидатира и да оглави и прокуратура, и съд, и ДАНС, и МВР - а бе всичко. Явно е най-умния, най-знаещия, най-можещия, а е.......... май... на хиляди бълг. граждани с тази комисия по досиета. До кога ще се моткат и ужасно смърдливо размирисват неуспели комсомолци, партийци СЕДЕСАРИ и други по.ерковци, само нажежават обстановката в държавата, с нищо конструктивно не се захващат.
  • 18 мъжкар

    2 0 Отговор
    Аз предлагам да направим референдум за премахване на ДПС от българския парламент и разследване на всички депутати от тази партия сигурен съм че бая неща ще лъснат на бял свят.

    Коментиран от #19

  • 19 FR V

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "мъжкар ":

    Да не би и твоето семейство да има досиета та имаш нещо против?
    Всички ченгета и комунистически мекерета дето са тормозили народа трябваше да бъдат извадени на показ и отстранени от обществения живот в страната както стана в Чехия,Унгария,Полша и Германия.
    Не може разни политически рецидивисти да ни управляват и да са ни работодатели.
  • 20 Ясно

    1 0 Отговор
    Както винаги перущенският приватизационен крадец, демагог и политически хамелеон Андреев, отклонява темата към комунизъм и антикомунизъм, защото друго не вижда.
    Отвори си очите и погледни паметниците на загиналите БЪЛГАРИ в твоето градче!!! Те не са правени от такива като теб! Те не са за такива като теб!! Те са на достойни хора, които ненавиждаха такива като теб и обичаха Родината!
  • 21 MB W123 300D

    0 0 Отговор
    Перущице бледна,
    срам ме е да те погледна.
    Някога раждаше патриоти,
    а днес - кръгли идиоти.
  • 22 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    Методи първо Доган в слу4ая е прав второ еврогейските ценности са пълна заблуда и простотия трето няма нищо ве4но освен простотиятя ти 4етвърто теб кога ще те разследват за кражбите и предателството на националните интереси
  • 23 бб

    0 0 Отговор
    МЕТОДИ АНДРЕЕВ ДА КАЖЕ ЗАЩО ЯДЕ БОЙ В ЦЕНТЪРА НА ПЕРУЩИЦА .ЗАЩО ВИКАШЕ ДЕПУТАТ ДЕПУТАТ НЕ СТРЕЛЯЙ... ЗАЩО РОДИТЕЛИТЕ МУ СЕ САМОУБИХА...
  • 24 jullliann72

    0 0 Отговор
    E то ясно защо няма потърсена отговорност в България за престъпленията на БКП.То бъгларският народ очень любит комуниститете.1990 година юни месец българският народ гласува за БКП.Срам ме е,че съм българин право да си кажа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове