Last news in Fakti

13 Януари, 2016 09:49 1 537 7

ГЕРБ се захваща с престъпността и корупцията

  • герб-
  • бсп-
  • речи-
  • дпс-
  • цветан цветанов-
  • михаил миков-
  • четин казак

БСП ще се бори за социални решения, за да я има България, обеща лидерът на опозицията Михаил Миков

ГЕРБ се захваща с престъпността и корупцията - 1

„ГЕРБ ще продължи да подкрепя промените на правителство. Ще търсим консенсус за законодателните изменения. Чрез конструктивен диалог успяхме да променим Конституцията на Република България“.

Това отбеляза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в речта си в началото на новия парламентарен сезон.

„Не трябва да допускаме от трибуната на НС да се дискутират вътрешно партийни проблеми, а да се обсъждат ключови законодателни промени. Успяхме да спасим средства по оперативните програми“, призова Цветан Цветанов.

„Иска ми се да вярвам, че ще реализираме реформите, които сме планирали, за да осигурим стабилност, която е нужна, както за бизнеса така и за гражданите“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

През 2016 г. основен приоритет на ГЕРБ ще е нулева толератност срещу битовата и организираната престъпност, ускорена дискусия по антикорупционното законодатлество. Ще се работи за заетост и растеж, за подобряване на бизнес средата и намаляване на бюрократичната тежест, и оптималното усвояване на евросредствата.

„Можем да кажем, че има добра основа за надграждане на постигнатото през 2016 г.“, добави Цветанов.

БСП ще се бори за социални решения, за да я има България. Не след 50 години, а днес.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на опозицията и председател на БСП Лява България Михаил Миков.

За целта той посочи, че опозицията ще се бори за прогресивно подоходно облагане, диференцирано ДДС и адекватни социални помощи.

Не трябва да се заблуждаваме с мъртвата стабилност, отбеляза лидерът на БСП.

В началото на всяка година хората са изпълнени с надежди и от политиците, които са изпратили в Народното събрание, зависи дали те ще се сбъднат. Днес ние живеем в една сложна международна обстановка. Българското правителство подкрепя санкциите срещу Русия и само земеделието е загубило 300 млн. лв., посочи председателят на ПГ на „БСП лява България“.

Той отбеляза, че българските граждани искат да знаят какво се случва с бежанците, колко ще бъдат настанени у нас и колко средства от тези 3 млрд. евро обещани на Турция ще платим. В момента не се усеща ясна насока на българската външна политика.

Не по-малко обезпокоителна е и вътрешната ситуация – убийства и битови престъпления. Ние ще подкрепим реалните инициативи, които ще дадат възможност на МВР да си вършат работа, подчерта лидерът на опозицията.

Досегашната работа на правителство не е ефективна в аспекта на гарантиране на стабилност и генериране на реформи, отбеляза в речта си съпредседателят на ДПС Четин Казак. Според него това се дължи на непропорционалното представяне на Реформаторския блок.

Четин Казак призова за следване на евроинтеграционния път, провеждане на реформи, които да гарантират стабилност и икономически растеж. Нужна е съдебна реформа, промяна на Изборния кодекс и подобряване на образованието, здравеопазването и социалната сигурност, заяви Четин Казак.

Той посочи, че ДПС ще е опозиция в парламента, но ще подкрепя инициативи, които съвпадат с нейните виждания. Трябват ясни гаранции, че съдебната власт няма да бъде овладяна от политически и икономически субекти, подчерта Четин Казак.   

Образованието, здравеопазването и подкрепа на Северозападна България и слабо развитите планински региони ще са основни приоритети пред Реформаторския блок. Те бяха представени от Найден Зеленогорски.

Той обеща десницата да отстоява ниската данъчна скала и подкрепа на бизнеса.

Приемането на България в Шенген също е сред приоритетите на Реформаторския блок. Разчитам на добър диалог в парламента и между институциите, призова Найден Зеленогорски. 

Политиката не е само власт и постове, а предимно служене и дълг пред обществото. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Благодарение на нея бяха възстановени средства по европейски програми и беше преодоляна банковата криза предизвикана от фалита на КТБ. Преодоляването на партийния егоизъм даде своите резултати, посочи Валери Симеонов.

Той не пропусна да припомни, че благодарение на искане на Патриотичния фронт за възстановяването на граничните ограждения, България е останала встрани от бежанския поток. Редица страни-членки от ЕС също започнаха да изграждат заграждения по границите, посочи Валери Симеонов.

Той се похвали, че благодарение на натиска на патриотите ДПС е изхвърлено от властта, както и корумпирани чиновници и магистрати. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат Слави

    0 0 Отговор
    Не медия, а лакеи
  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор
    До тук добре!Ха да видим по-натам как ще е !??
  • 3 Добре де

    1 0 Отговор
    Ама може ли някой да обясни какви точно реформи били извършени и какъв точно напредък е постигнала държавата ни, че нещо не става много ясно? Те тия докато си приказват от трибуните, нацията си заминава по един или друг начин. Ние нямаме политици, нямаме държавници. Това всичкото е някаква сган, без извинение!
  • 4 Пенчо

    1 1 Отговор
    Всъщност Герб е самата престъпност !
    Начело със партия "Герб" ще слизаме надолу , и все по-надолу !!
    Със тая тиква Бойко ще бъдем разорени до основи !!
  • 5 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Ей сега разбрах старата българска поговорка "крадеца вика-дръжте крадеца" какво значело ...
  • 6 възмутен

    1 0 Отговор
    Щеше да е много смешно ако всъщност не беше толкова тъжно-от трибуната да се говори за стабилност.нулева толерантност срещу битовата и организираната престъпност.Надграждане на постигнатото през 2016.Бе Цветане ква толерантнос кво надграждане няма и дни от кат изпратихме 2015 год . и започнаха мутренските години.Двете показни убийства в Сф. другото във Враца самоубийствата които са ежедневие.Какво ти ти напомнят грабежити и нападенията над двете въздрастни семейства в два различни края на страната.
  • 7 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ЗАГЛАВИЕТО ТРЯБВАШЕ ДА Е "ГЕРБ ЕЛИМИНИРА КОНКУРЕНЦИЯТА''
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове