Last news in Fakti

18 Януари, 2016 10:47, обновена 18 Януари, 2016 11:09 2 771 5

Михнева: Борисов и Цацаров хал хабер си нямат за "каките"

  • михнева-
  • яне янев-
  • каките-
  • sms-
  • хал хабер

Атанас Семов поиска избори за ВНС, които да премахнат политическата квота в съдебния съвет

Това вече е чалга с този SMS и с този привкус на сексуалност в разговорите – така журналистът Маргарита Михнева коментира пред bTV скандала „Яневагейт” и записите на разговори между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Според нея важните въпроси са какво е процесуалното качество на Ченалова, как са направени записите и защо се пускат точно сега. „В коя държава от ЕС една обвиняема влиза в режим на обяснение чрез медиите с главния прокурор и министър-председателя?”, запита тя.

Според нея записите са направени от Ченалова, която е подхвърляла имена, а „простодушната Янева” и адв. Мондешки са се подвели да правят коментари, които след това са излезли в „Биволъ”. Тя разказа, че съдебни кадровици са признали, че бившият правосъден министър Христо Иванов ги е заплашвал, че „ще видят” какво ще е съдържанието на следващите записи.

Михнева подчерта, че знае повече за „Яневагейт” от премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, които „хал хабер си нямат”. Именно поради това обвинител №1 бил разпитван в етичната комисия на ВСС 15 минути, а тя говорила 2 часа и половина, а премиерът въобще не трябвало да бъде викан.

Според нея твърдението на премиерския съветник Яне Янев, че той е пратил предизвикалия скандал SMS рапорт до премиера Борисов не отговаря на истината и лидерът на РЗС просто е бил изпратен пред медиите, за да замаже ситуацията.

Това предизвика Янев, който се включи по телефона, за да подчертае, че никой никъде не го е пращал и действително негов източник от администрацията на ВСС му е казал, че е било решено премиерът да не бъде викан.

Юристът и някогашно лице на РЗС Атанас Семов отбеляза, че „опраскването” в съдебната ни система „ще започне да приключва”, ако се тръгне към избори за Велико народно събрание, което да промени конституционния модел на съдебната система.

„Никой не обясни защо трябва да има политическа квота във ВСС. Каква е ползата за държавата от парламентарната квота – кога се е отчела пред НС и какво е другото обяснение, освен че служи за прокарване на политическо влияние”, запита той.

Семов, който през 2011 г. се кандидатира за президент с лозунга „Аз ще уволня Бойко Борисов”, не пропусна да отбележи, че предсрочните избори са и добър изход за управляващата партия ГЕРБ, която е във все по-трудна ситуация във властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tati

    0 0 Отговор
    "Семов, който през 2011 г. се кандидатира за президент с лозунга „Аз ще уволня Бойко Борисов”, не пропусна да отбележи, че предсрочните избори са и добър изход за управляващата партия ГЕРБ, която е във все по-трудна ситуация във властта."

    То че им е трудно е видно и на всички им е ясно !
    Ама хайде да видим с кого/ кои - да ги заместим и да оправим нещата/държавата !
    А за материал не се притеснявайте - има достатъчно Умни и Можещи хора във Б-я !
    Хайде - Този път да сложим такива ,отпред на каруцата - че да върви правилно в коловоза!
  • 2 Даниела

    0 0 Отговор
    Няма как да се сложат свестни хора отпред, защото тези, които са се окопали във властта няма да ги допуснат!
    Първо, без пари няма реклама. Бойко го превърнаха в медиен герой. Затова хората гласуват за него без да се замислят нито за простотията му, нито за тъмното му минало, което е и настояще.
    Само че не само пари са необходими, за да купиш медиите. Трябва да ти разрешат от американското посолство, от тайния кръг, който ни управлява или Бог знае от кого. Но все от някого.
    Иначе - си извън борда колкото и да си умен и учен и честен, с добра платформа и с възможности да я реализираш.
    Не знам защо искат да променят Конституцията. И мисля, че това е необходимо точно на тези зверове, които ни управляват, за да ни разсипят окончателно.
    Представям си, след като министър на образованието ни казва, че трябва да се гордеем, че сме били част от Османсата империя- какво биха набутали в Конституцията тези л..на, котио са в парламента.
  • 3 Мартин

    0 0 Отговор
    Цялата тази история с "каките" е дело на престъпното дуо Кънев - Прокопиев, които искат да управляват държавата!

    Коментиран от #5

  • 4 1234

    0 0 Отговор
    Да живее Бойко Борисов! Единственият и непоклатим лидер на България! Бащата на Народа! За Боку, За Родину!
  • 5 ливада

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мартин":

    Ти па си ногу убав!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове