Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 21:32 5 400 10

Борисов: Гърция не е работеща държава

  • гкпп-
  • блокада-
  • бойко борисов-
  • гърция-
  • работеща-
  • държава

Премиерът подкрепи контраблокадите на граничните пунктове у нас

Борисов: Гърция не е работеща държава - 1

Премиерът Бойко Борисов подкрепи контраблокадите на граничните пунктове и коментира ситуацията с думите: 

"В 21 век се оказа, че това е единственото средство. При нормално работещи държави, за съжаление в момента Гърция не е такава, колкото и да ми се обидят. Когато един премиер се обади на друг премиер, той взима някакво решение." Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов в подкрепа на  контраблокадите на граничните пунктове у нас.

"Аз два пъти му се обадих за едно и също нещо. Когато вътрешният министър, външният министър, транспортният министър се обадят за едно и също нещо, а те не пращат полиция и жандармерия да изчистят трасето, това, което трябваше да направят вече един месец, какво да им предложим? И аз слушам от репортажите какво казват хората. Московски ми се обажда през един час. Говорих с Юнкер, говорих с всички... Гръцкият премиер казва: "Бойко, извинявай, нямам контрол върху ситуацията". Ама тогава си затворете пристанищата, затворете си ги вътре в страната. Защо измъчвате българите? И то тенденциозно и то в момент, в който аз се отказвам да ми дадат пари да направя и границата с Гърция с ограда. Отказвам помощ на колегите си, за да демонстрирам лоялността към моите съседи", обясни премиерът.

"Европа ни чува и ни вижда, но нормално работещите институции се обръщат към гръцкото правителство. Гръцкото правителство казва, че за съжаление няма контрол", заяви още Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде

    2 0 Отговор
    "Отказвам помощ на колегите си, за да демонстрирам лоялността към моите съседи"
    Хаха Бойко, ако беше внимавал в уроците по история щеше да знаеш, че няма такъв филм "лоялност към византийци". Те разбират само от едно сещаш се какво - бой!!!
    Айде сега звънни на Божо Димитров да вземе да ти изнесе един бърз курс по история и още утре да си мотивиран да почнеш да строиш ограда по гръцката граница, защото познавайки византиойския нрав много скоро, ще пренасочат потока и ще ни напълнят с всякакви "имигранти" и т.н. Затуй стига си се правил на джентълмен и стига си се взирал в огледалото, ами взимай парите за огради и лично с лопатката отивай да удариш първа копка

    Коментиран от #8

  • 2 велислав

    1 0 Отговор
    ся като отворят границата нашите да влизат с камионите да ги паркират напречно на пътя, слизат и тръгват пеша към родните места. режат гумите пукат резервоарите. ай да видим 100 тира по 40 тона да ги местят.
  • 3 българин

    2 1 Отговор
    Г-н Премиер, не е за вярване, че Вие и Вашите министри, официално заявявате подкрепата си за едни абсолютно незаконни действия. Независимо от личната емоция, независимо от моралната оценка на случващото се, независимо от причините довели до ситуацията, Вие в момента не сте просто гражданина Бойко Борисов, а длъжностното лице министър-председател, което разполага с най-широките правомощия в Рбългария. Ако Вие публично насърчавате неспазването на закона, то “запленени” от Вашия пример, гражданите биха могли да решат всяка една ситуация, която не им е приятна по-най ефективния начин дори и да не е най-законния. Примерите могат да са безкрайни, но подобно на ситуацията на границата биха могли да блокират достъпа до електромери, водомери и т.н., защото не им е приятно поредното “необходимо” увеличение на сметките или да “протестират” отказвайки да бъдат проверявани на органите на КАТ, защото не им е приятно да плащат по-скъпи винетки и т.н. и т.н.

    Всъщност контраблокадата вместо да реши проблема реално води до ескалиране на напрежението, което може да доведе до много неприятни последствия и то за съжаление, най-вече за обикновените граждани, независимо дали блокиращи или блокирани.

    Преди няколко часа, след два дни чакане на границата от гръцка страна, две семейства все пак успяхме да се приберем с леките си автомобили до нашата мила родина, минавайки през Македония (пункта на Дойран е отворен и зелена карта може да се направи на място срещу 50евро). Ние имахме късмет, че резервоарите ни бяха пълни и можехме да си позволим да платим по 50 евро.
    За съжаление от гръцката страна на границата, повечето шофьори и пътници, от които най-много са именно български граждани, нямат нито гориво, нито пари, нито храна. Ако държавата продължава да им “помага” основно морално и евентуално с някой и друг сандвич раздаден им от самоотвержения областен управител, реакцията им, която неименуемо ще последва, няма да се хареса на контраблокиращите.

    Г-н Премиер, не падайте до жалкото ниво на гръцкия ви колега, който хленчи оправдателно: "Бойко, извинявай, нямам контрол върху ситуацията". Нека българскато правителство демонстрира как трябва да се действа съобразно закона при подобна ситуация в една правова държава и то членка на ЕС. Накажете гръцките фермери чрез налагане на санкции, ограничения за внос на гръцка продукция и т.н., но не оставяйте невинни български граждани, сред които и много деца, заложници на една незаконна блокада. В момента се стига до абсурдната ситуация гърците да пускат а контраблокиращите българи да спират българи да се приберат в страната си.
    Насилието винаги води до насилие и накрая, никой няма да си спомня защо, как и кога е започнало всичко ...

    Коментиран от #7

  • 4 Чачук

    1 1 Отговор
    Той отказвал да му дадат пари,как можеш да откажеш друг да ти даде нещо,било то и пари.Правилно е да се каже отказвам да взема,но ББ продължава да ни атакува с невчесани мисли.И защо отказва,да не би защото сме цъфнали и завързали. Отказва защото оградата не е магистрала,която днес я строиш,а утре започваш да я ремонтираш и да точиш държавни пари.А пропо коя друга граница на България е с ограда,изобщо има ли такава.Няма,няма колкото и да му се иска да има.Не защото няма пари,а защото така келепира както е казал бай Ганьо е по-голям.Цялото управление трябва да бъде изринато.
  • 5 Втрещен

    1 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че още има хора, вярващи на лъжливото овчарче Бойко.
    Обръщението "Г-н Премиер" или "Г-н Президент" се печелят на избори, но се губят от една неподходяща дума, дори жест.
    Тези две недоразумения са българоубийци. Кохортата от "Г"-золизци покрай тях са помагачи на престъпници.
    Всеки един от протестиращите шофьори ще управлява държавата в пъти по-добре от днешните продажници.
  • 6 минчо

    1 0 Отговор
    Наистина нее приятна ситуацията на границата ни със Гърция,но комфликта там е вътрешен и нее добре да се блокират граници и пътни възли,но така ще им бъдат чути проблемите на Гръцките земеделци.Според мен не са и виновни толкова хората а съвсем други са проблемите и те идват от Европа защо Меркел не се намеси и реши исканията им а помага на бежанци не са решени много проблеми свързани със парични средства,а и гръцкото земеделие е доста ръзвито защо не затворят Турската граница за внос на продукти тя нее Европеиска държава а Българските земеделци тяхната съдба е на изживяване стоят по пътищата да продадат някои кило домати за да искарат нещо свързано с много труд и средства.И Борисов кво може да направи освен да чака Меркел да настани мигрантите да ги нахрани напои и тогава да вземе решение със проблема .............
  • 7 чичо Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Ето едно добро решение на въпроса : България НАИСТИНА ДА БЛОКИРА ВНОСА НА ГРЪЦКИ СТОКИ !!!! Така наистина и последния "ГРЪЦКИ ФЕРМЕР" ще усети тежестта на СТАЧКАТА !!ГРЪЦКИ ФЕРМЕР =ДЪРВЕН КАМЪК !!
  • 8 чичо Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "айде":

    Ма това за парите за огради ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЕРНО !! ЕС няма да даде пари една държава от Европейския съюз да се огражда от друга държава от Съюза !! Боко, аре посмали малко, а !!!!
  • 9 МарияМира

    0 0 Отговор
    Турция печели от блокадите между Гърция и България, които са потърпевши еднакво...\,,Двама се карат, третият печели!"-поговорка\
  • 10 континуум

    0 0 Отговор
    Още Маргарет Тачър имаше един указал се уви действително сериозен аргумент срещу ЕС. Та още тогава считаше че това представлява една раздута и излишна администрация "неспособна в кризисни ситуации да вземе някакво позитивно решение както за отделен неин член, така и за цялостния съюз. Цялостното политическо и икономическо поведение на Гърция през последните години го доказва. Разбира се пътят не е разпадане на съюза, а неговото реформиране, но от историята на всяка управленска структура знаем че раздутите администрации не се поддават на реформиране, а единствено на допълнително раздуване.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове