Last news in Fakti

19 Април, 2016 19:35 1 369 4

Бурките са първият предвестник на радикалния ислям

  • бурки-
  • предвестник-
  • радикалния ислям

От ВМРО утре внасят законопроект, който да забрани носенето на бурки на публични места

Бурките са първият предвестник на радикалния ислям - 1
Снимка: bTV

Най-голямото съвременно предизвикателство пред България е настъплението на радикалния ислям. Радикалният ислям не като някакъв вид религия, за каквато той иска да се представи, а като една съвременна тоталитарна идеология. Това е движение, което си поставя чисто политически цели. Идеологията на този режим е радикалният ислям, а бурките са първият предвестник на този радикален ислям. Това каза по bTV депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който потвърди, че утре ВМРО ще внесе законопроект за забрана на бурките на публични места.

Веселинов допълни, че бурките са започнали да се появяват в Европа и в България, когато радикалният ислям „е започнал да създава своите клетки и да промива мозъците на хората, изповядващи исляма. Пропагандата променя съзнанието. Ние в момента имаме първи клетки на радикален ислям и дела се водят в тази посока”.

Според независимия депутат Велизар Енчев задължително е да бъде ограничено правото на хората да носят бурки, ако искаме да бъдем европейци, каквито са в Белгия и във Франция. Той припомни, че във Франция още 2011 година е било забранено това, имало е и глоба от 110 евро.

Искрен Веселинов поясни, че в техния законопроект също е предвидена санкция – тя е парична глоба и при първо нарушение е по-малка. Предлагат да бъде 200 лв за първо нарушение, след това да расте пропорционално. Тези, които склоняват някого да носи бурки, ще подлежат на наказателно преследване, обясни депутатът от ВМРО.

Според Велизар Енчев, законопроектът ще бъде подкрепен от голямо мнозинство в парламента, а Местан ще се въздържи.

Депутатът от ВМРО обаче каза, че не подкрепя оптимизма на колегата си, че повечето депутати ще подкрепят техния законопроект. ДПС отново ще покаже антибългарската си същност и няма да го подкрепи, смята Веселинов.

Велизар Енчев припомни, че в Пазарджик нито правосъдието, нито следствието, нито държавната власт смее да посегне на молитвения храм, който е незаконен – пристройката към джамията. По думите му тя трябва да се разруши и това също е отговорност на управляващата коалиция - да се предприемат незабавни действия от ДНСК и да се развали това помещение.

Искрен Веселинов припомни, че само преди седмица Каракачанов е питал министъра на вътрешните работи за незаконната джамия в София.

„Абсурдно е да позволяваме нерегламентирани храмове да промиват мозъците на нашите сънародници. Българският ислям е добронамерен".

В коментар на отношението на премиера към партията на Местан - ДОСТ – депутатът Велизар Енчев, каза, че Борисов е погледнал благосклонно на ДОСТ, за да не си развали достлука с двамата лидери на Турция - Ердоган и Давутоглу, което не му прави чест.

Според Искрен Веселинов – ДОСТ е една антибългарска партия, която е протурски проект.

Велизар Енчев допълни, че днес в правната комисия от ДПС твърдо са настоявали да отпадне създаването на избирателен район в чужбина, тъй като си дават сметка, че ако има избирателен район в Турция - гласовете ще отидат при Лютви Местан. 

В коментар на предложенията за задължително гласуване Велизар Енчев заяви, че правото не трябва да се изражда в задължение или в поощрение. Той допълни, че това, което е предложил Валери Симеонов за глоба от 50 лв. ако не гласуваш – пак се е приело днес под формата на нотариуси.

„Ако не гласуваш на тези избори, по някаква извинителна причина, не покажеш някакъв документ, че си отсъствал по уважителни причини, току що го прие комисията преди два часа, ти биваш отписан от избирателните списъци и, за да се впишеш, трябва да се отиде при нотариус, за да се завери пълномощно за гласуване, след което да се пише молба до кмета. Заверката на пълномощно при нотариуса колко струва – 20, 30 лева”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 2 Отговор
    Велизар Е. напусна "Фронта" СПЕЦИАЛНО ЗА ДА СЕ ПРОДАДЕ НА РУСИЯ.Естествено че ще го няма в следващото НС като В.Сидеров,но парите които прави,ще му стигнат за 10 живота...поне! Нормално е да говори против бурките защото Русия е в огромен конфликт с Турция,но от това няма да ми стане "повече европеец", а "ПОВЕЧЕ РУСКО МЕКЕРЕ"!
  • 2 123

    1 0 Отговор
    Тези цигански вонящи бурконосци където пърдят за вярата и получават 100лв .помощи ,да си ходят в държави където ще ги посрещнат с добре дошли-например в Саудинска арабия или Катар ,защото в Турция ще ги наритат младежи и Султана няма да им помогне..
  • 3 еее

    1 0 Отговор
    Бурки не носят дори в Турция,обаче наши цигани се правят на по религиозни от Султана
  • 4 SSС

    0 0 Отговор
    Аз защо плащам данъци на тази държава??? Защо полицията и разузнаването не си размърдат задниците и да изкоренят тези простотии както подобава??? Докога това мутренско управление ще разрешава да се спонсорират всякакви идиоти с партии против БГ и радикални ислямисти???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове