Last news in Fakti

24 Април, 2016 09:00 2 851 14

Превозвачите твърдо решени да блокират гръцката граница

  • блокада-
  • граница-
  • великден-
  • гърция
Превозвачите твърдо решени да блокират гръцката граница - 1
Снимка: БТА

Твърдо сме решени да блокираме границата с Гърция. Ясно сме казали какви са нашите намерения, сезирали сме компетентните органи. Това заяви пред Факти.бг изпълнителният директор на Съюз на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Прочетахме, че е имало изказване от страна на премиера, все още не сме получили покана за среща с него, посочи Арабаджиев и допълни: „Ако ни покани, ще се видим, ще си чуем аргументите, но ние сме направили организация и ще изпълним нашите намерения.”

По отношение на опасенията, че от подобна блокада ще загубят основно българските туристи и българския бизнес, Арабаджиев подчерта, че не иска да влиза в полемика с туроператорите, „които коментираха някакви безумни цифри от порядъка на 100 милиона лева загуби.” Това е несериозно, посочи той.

На въпрос какво ще правят българските туристи, които са си платили почивка в Гърция Арабаджиев посочи: „Ние сме казали, че ще бъде затруднено движението, не сме казали, че няма да може да се преминава. 4 часа ще бъде затруднено движението, 2 часа ще бъде свободно.”

По отношение на евентуални опашки и изнервени хора Йордан Арабаджиев заяви: „ А януари, целия февруари и началото на март – над 40 дни, когато нашите шофьори бяха по границата – жадни, гладни, мръсни... Тогава, нали по същия начин ние бяхме недоволни, протестирахме и още тогава обявихме протеста.

По думите му протестът е насочен срещу гръцката страна, гръцкото правителство и гръцкия бизнес.  Той припомни, че затварянето на границата от страна на гръцките фермери се случва вече в продължение на 10 години и че превозвачите няма да допуснат това да продължава.

На 29 април, в 10 часа, започваме протестните действия, заяви Йордан Арабаджиев.

Факти.бг припомня, че през последните дни обществото се поляризира относно обявената от българските превозвачи блокада. Мнозина се опасяват от финансови загуби, тъй като се очакват 80 000 гръцки туристи у нас по случай великденските празници. Около 100 000 български туристи пък се канят да бъдат в южната ни съседка. Всичко това предващава най-малкото тежки словесни битки и много нерви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 5 Отговор
    Няма такава държава.Управлявана от мофиоти и картели.

    Кой точно ще протестира и против какво? Как определени превозни средства ще се окажат по границата, кой ще ги закара до там, кой ще плати и изхрани шофьорите?

    От къде на къде мафиотите от герб ще задължават Българите да посещават техните хотели и курортни комплекси? Почиващите не отиват на екскурзия да посетят хотел и да бъдат ограбени от герберските мафиоти.

    На света няма такава простотия да излизаш на протест със искане за отмъщение и нанасяне на вреди на другите.

    И точно когато по празниците дървената мафия няма да бъде възпрепятствана да изнася дървесина.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Красо Зелето

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Няма по недоволен и по подъл човек от "Кумониста" човек на изгодата. Не е важно той да е добре, а комшията да е зле! Това сте вие! Роби на хорската уста, кой какво ще каже!
    Ама хич не мие ....., дали М..ките ще са доволни или не!
    Каквото повикало, такова се обадило!!!
    Другия път да знаят, че БЪЛГАРИТЕ не са роби! Те отвръщат на всеки осмелил се да им навреди!
    Стига с това робско и комонистко мислене.
    Докато сме заспи, те ще са ранобудни и преди нас ще правят това, което трябва да правим ние!
    С две думи, "Бебе което плаче" не стои гладно!
    Докато ние си трайкаме, М...ките ще стенкат и ще получават заеми и субсидии, а ние ще бозаме с пръст в уста.
    Ама как да ти го обясни човек, все едно да пикаеш с-у вятъра. Кумонисте!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Пешев

    4 0 Отговор
    Изцяло подкрепям българските превозвачи.Не може толкова години гърците да си играят с нас, ако са недоволни да тръгват към Атина.Не може еврозелките да вдигат рамене и да казват че нищо не могат да направят, защо сме тогава в разпадащият се ЕС ?Ха да видим нашите като затворят границите, ще дойдат ли начаса еврозелките, или пак ще вдигат рамене, ха да видим ще има ли пак узо и сиртаки от към гръцко, но надали, защото сега има работа по полята, а зимата не, и си изкарват доволно по КПП-тата !!!
  • 4 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Четеш,ама не разбираш прочетеното както винаги:НЕ ПАРТИЯ ГЕРБ С ЧЛЕНСКАТА СИ МАСА ЩЕ БЛОКИРА ГРЪЦКАТА ГРАНИЦА,А "СЪЮЗЪТ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ"!Пък кой ще им плаща,кой ще ги храни-НЕ Е ТВОЯ РАБОТА.Ако продължаваш да лаеш обаче,ще ти вдигнем данъците!...Конкретно и само на тебе:)

    Коментиран от #8

  • 5 сори

    0 3 Отговор
    Протестът е срещу гръцкото правителство.бизнес и пр. Явно те са виновни за мизерията в България...Тези гърци дали пък не стачкуваха срещу нашето правителство виновно за положението в Гърция..Така излиза.Това рещение е родено само от ГЕРБЕРСКА ТИКВА...
  • 6 МАЛЯКА

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Красо Зелето":

    2- МЕСЕЦА БЛОКИРАЙТЕ ГРАНИЦАТА И ИМ ПОКАЖЕТЕ ЧЕ СМЕ ХОРА А НЕ ДА НИ ИМАТ ЗА ГЛУПАЦИ ЗАЩОТО ПО ЦЯЛ СВЯТ СЕ РАЗПОСТРАНЯВА ЧЕ СМЕ НАЙ ГОЛЯМИТЕ ТАПАНАРИ ПОКАЖЕТЕ НА ЦИПРАС ЧЕ Е ГНИДА ,ГАСЕНИЦА ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НАС

    Коментиран от #13

  • 7 Бай хой

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Красо Зелето":

    Краси много си прав, тук сме на едно мнение. Наистина какво може да се очаква от боко тиквата комуниста, цецка партийният секретар, поплювко комсомолеца, лили пиги комунягова, кукунева комунистическата кукувица. Не се ли изгонят тия комунета с камъни управия няма да има. Ще продължават да крадат като за последно.
  • 8 Бай хой

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Конь, като те гледам освен данъците може и нещо друго да ми видиш и не дай си боже да ти хареса че отърване от теб няма да има. И няма са плашиш. Без туй си взел страната на обратните.
    А който доказуемо действа против страна от ЕС и то с открита подривна цел извършва престъпление против Европейският Съюз което се наказва от НК.

    Да правиш контрастачка е върха на простотията и отново и с право ще ни се смеят и ще ни заклеймят като най долна и завистлива нация която не се интересува от собственият си просперитет.

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Хоьо,хоьо,-пак не си в час!Лично ББ се жалва на Европа от действията на гърците и отговорът бе "НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ,ТОВА СА ВАШИ СЪСЕДСКИ НЕЩА".После се свърза няколко пъти с Ципрас по тела и оня му каза че е БЕЗСИЛЕН пред проблема.ЛИЧНО ОТИДЕ ОТТАТЪК БРАЗДАТА И ГОВОРИ С ГРЪЦКАТА БЛОКАДА...НИЩО!Ами щом никой не може да защити НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ,ЩЕ СИ ГИ ЗАЩИТИМ САМИ!Защото пак ще го направят,така както си го правят от години.А колкото до великата ти мисъл че било простотия да се отговаря на стачка с контрастачка...ЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАДА ПРЕД НС И НЕ ГО КАЗА ТОВА НЕЩО НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КОПЕЛЕТА,КОИТО ЯРОСТНО АНТИМИТИНГУВАХА В ПОЛЗА НА "ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ"?!!АМА НЕ САМО ЧЕ СИ ГЪБА В АКЪЛА,НО СИ И ОТРОВНА МУХОМОРКА В ДУШАТА:)
  • 10 Гост

    5 0 Отговор
    Това е добре, че още има мъжкари в тази страна да видим дали ще направят нещо или всичко ще остане само на думи. Подкрепям напълно
  • 11 гост

    5 0 Отговор
    Та Вие ако сега им пуснете фандък на Византииците
    другия път ще Ви играят и сиртаки на главите
    а пък Туроператорите и българските баровчета като искат в Гърция има си самолети
  • 12 jambazina

    3 0 Отговор
    Какви са тия работи два часа пускаме, четири не пускаме. Ако ще блокираме да блокираме, ако не-не. Като отварят за два часа, туристите пак ще минат и ще си харчат там парите, само ще е след тежко и изнервящо пътуване. То и без това ще е яко задръстено.
  • 13 УУУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "МАЛЯКА":

    В България ХОРАТА получават 65 евро мин. пенсия../...в Гърция мин. пенсия на НЕ ХОРАТА , ГЪСЕНИЦИТЕ ...400 евро. И какво ще им покажете ...ГОЛИТЕ СИ ЗАДНИЦИ.....Гладен ама горд...Потърсете сметка на тези които ни докараха на този хал...а не на тези които знаят как да си отстояват правата.Затова ще живеят по добре от нас..
  • 14 кики

    0 0 Отговор
    За да е победата ви пълна не пропускайте само превозни средства с гръцка селскостопанска продукция.Така ще сте коректни и справедливи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове