Last news in Fakti

10 Юни, 2016 20:20 151 757 101

Разкриха схемата на горивата на Марешки

  • марешки-
  • разкриха-
  • схемата-
  • горивата
Разкриха схемата на горивата на Марешки - 1

Схемата на горивата на Марешки е разкрита, заяви Валя Ахчиева в предаването “Открито” по БНТ.

Предаването проследява пътя на две цистерни напуснали данъчния склад в Благоевград на фирмата „БМВ 2000“ с гориво с произход от „Лукойл“, но станало вече собственост на друга фирма. Според документите цистерните е трябвало да пристигнат в друг данъчен склад, този в Разлог на фирма „Глобул петролиум сървис“. Един от шофьорите – Ясен Христов пак от тази фирма.

По пътя за Разлог обаче не настигнахме цистерните с дизел, които пътуват от един данъчен склад до друг под режим „отложено плащане“ на акциз, които би трябвало да се контролират от системата БАЦИС в Агенция „Митници“ точно при това им движение. Не ги открихме и в данъчния склад в Разлог където разтоварват горивото, както пише в Закона за акцизите и данъчните складове, разказа Ахчиева.

В системата БАЦИС е открито съобщение от същия ден (19 май 2016 г.), че автоцистерните били пристигнали в склада в Разлог. На следващия ден данъчният склад в Разлог е обект на мащабна акция. ГДБОП, ДАНС, Агенция „Митници“, НАП и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) запечатаха склада, но и те не могли да открият управителя на „Супериор ауто съплайс“ и собственика на данъчния склад на „Глобул петролиум сървис“.

Няколко дни по-късно в медиите излиза новината за открито некачествено гориво в бензиностанцията „ВМ петролиум“ в Габрово, собственост на Веска Марешка. Била запечатана една колонка с 2 пистолета. Лабораторните изследвания на мобилната станция в Плевен към ДАМТН била открила в пъти по-голямо съдържание на сяра в дизела.

Ахчиева разказва още как бившият началник на ДАМТН Петър Костадинов при разговор по телефона е помислил, че тя е от екипа на бензиностанцията на Марешка и е заявил, че ще помогне за разрешаването на проблема след като се върне от море в Турция.

„Колегите ще трябва да си свършат работата така както са я подхванали. Не знам колко е откритата сяра, но ако е малко повече... Специално за плевенската лаборатория не мога да кажа калибровките какви са, но когато аз бях в дирекцията в стационарна лаборатория се поличаваха малко по-ниски резултати, така че резултатът там може да падне. Ако горивото не съответства на изискването за качество може да се иска арбитражно изпитване, което трябва да се направи в друга стационарна акредитирана лаборатория, като то окончателно отменя всички предишни изследвания“, обяснява при повторен разговор по телефона Петър Костадинов.

„Това, с което аз мога да съм ви полезен като се върна, е ако имате някакви въпроси по развитието на случая или да ви консултирам, например да помислим от къде може да попадне тази сяра в горивото“, казва още той. Попитан от къде може да е дошла сярата в горивото той казва: „Като имаме предвид, че Марешки прави някакви свои схеми на снабдяване вероятно е имало замърсяване по пътя на снабдителната верига.“

Според декларация на ДАМТН за съответствие на качеството на горивото в бензиностанцията, последната доставка е на гориво произведено в „Полисан – Русе“ и е пристигнало в бензиностанцията на Марешка в габрово от доставчика „Агро 03„ от Вълчи дол.

От лабораторията за контрол на горивата към ДАМТН отказват да говорят по темата.

Попитан от къде е това гориво Людмил Вълков изпълнителен директор на фирма „Полисан“ - Русе не може да даде отговор.

Главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов казва, че бензиностанцията в габрово е била обект на проверка и е открито дизелово гориво, което не съответства на изискванията, с повишено съдържание на сяра. Резултатите са били потвърдени от мобилна и стационарна лаборатория.

Димитър Василев, управител на фирма „Агро 03“ казва, че закараното в Габрово гориво е на „Полисан“. „Ние сме дистрибутори на „Полисан“, работим и зареждаме много хора. Горивото е взето от „Полисан“, но е омесено в резервоара с доставка от Разлог. Като направихте репортажа, те спряха да работят с тях, защото на всички им е ясно, че там нещата миришат отвсякъде...“, твърди Василев като казва, че трябва да се намери и базата във Велинград на „Супериор ауто съплайс“ от която камионите тръгват за доставка на бензиностанциите. Въпреки, че по адрес данъчния склад на тази фирма е в Разлог на пътните листи на камионите пише, че те тръгват от Велинград, казва още той. Въпросната доставка е направена от камиона на г-н Марешки. Те сами си признават, че и преди това са имали доставка на гориво от Разлог, спрели са да работят и след това нашето гориво се е омесило в резервоара на бензиностанцията“, обяснява още Димитър Василев.

„Виждал съм и на други места, че горивото тръгва от Велинград. Камионите са с пътни листове от Велинград с АДД – акцизно данъчен документ от Разлог, което ми беше много интересно как става“, подчерта той. По думите му горивата се месят във Велинград и не се знае какво се продава.

Димитър Василев твърди, че горивото на бензиностанцията не било дошло от данъчния склад в Разлог, а от някаква съвсем обикновена петролна база във Велинград, която не е акцизен данъчен склад и в която нямало измервателни уреди. Затова Ахчиева не е открила автоцистерните в Разлог, защото когато излезели от данъчния склад в Благоевград, те завивали към Велинград и отивали в база, в която се смесвали всякакви горива.

В декларация за съответствие на качеството на горивото се вижда, че е издадена от данъчния склад в Разлог, но той няма правото да издава такъв документ, защото той не е рафинерия и там не се произвежда дизел. В документа пише, че горивото ще се използва от фирмата на Веска Марешка - „Трейднет Варна“.

Председателят на ДАМТН Стефан Цанков заяви, че съдържанието на сяра в дизела е било завишено с около 60-70 %, като резултатът от стационарната лаборатория дори е бил по-висок. „потърпевшите имат право на арбитраж в избрана от тях лаборатория и много често ние имаме проблем с това, тъй като нашите проби, които показват отклонения над нормата, в частните лаборатории се оказва, че горивото отговаря на нормата“, сподели той. По думите му в момента сме в ситуация, в която тежестта на частните лаборатории е по-голяма от тази на държавните. Относно това е информирана и прокуратурата, заяви Цанков. Той заяви още, че откакто Петър Костадинов не е шеф на дирекцията в ДАМТН е излязло на яве, че има 500 изтрити бензиностанции от базата данни, които не са проверявани повече от 10 г., липсващи пломбажни клещи и други нарушения. Той вече е в частния сектор и консултира как да бъдат избягвани санкциите. По думите на Цанков, докато Костадинов е бил директор, неговата съпруга е имала 3 бензиностанции, които никога не са били проверявани и това не е било декларирано като частен интерес.

На въпрос как на тяхната бензиностанция е пристигнал некачествен дизел, с толкова много сяра в него Веселин Марешки заяви, че най-вероятно горивото е от „Лукоил“. По думите му той се е оплакал по медиите, че е тормозен и каран да купува по най-дългият маршрут от Разлог до Варна и като купува през 5-6 посредника от „Лукойл“. Аз съм казал от къде купувам горивото, от „Лукойл“ през няколко посредника. Аз не мога да отговарям за това какво се случва в базата в Разлог“, каза той.

Кристиян Стоянов, който е водещ експерт „Продажби“ в „Лукойл“ пък категорично отрече да са продавали гориво на Марешки. „Изказването му, че му продаваме горива, че те са некачествени не отговаря на истината. През месец март г-н Марешки пожела да му бъдат предоставени договори за доставка на горива от „Лукойл“. Той получи пълният пакет с ценови условия и приложения, за да може да закупува директно горива от нас. На 1 април той декларира писмено, че няма готовност да купува от „Лукойл“. Той получи писмено уверение, което е подписано и от него, че в момента, в който има готовност да купува горива от „Лукойл“, договор ще бъде сключен незабавно“, обясни Стоянов. По думите му излизайки от базата в Благоевград горивата са с декларация за съответствие от „Лукойл“, за качеството им по-нататък обаче е отговорна фирмата посредник, а отговорност за качеството носи последния, който е доставил горивото в бензиностанцията.

На въпрос кое гориво може да съдържа толкова сяра в него от ДАМТН са заявили, че това е или корабно гориво, или пристигнало от трети страни, извън Европейския съюз. Такива горива се внасят в България, но те се преработват допълнително в рафинериите, за да могат да се очистят от сярата. Явно някой бързайки е пропуснал да направи това, както е пропуснала и електронната система БАЦИС да контролира тези горива.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм

    172 19 Отговор
    Ей, големи мазоли настъпи Марешки, че толкова хора наскачаха срещу него. Ето, сега и Ахчиева ще прибере някой поръчков лев...Държавата казва, че няма картел, митници, НАП и прочее проверяват VM , явно ще си плащаме горивото по европейски цени, нищо ,е петрола е 50 $ за барел, но пък нали е летен отпускарски сезон, какво са за богатия нашенец 3-5 ст на литър отгоре. Няма оправия ей, играят ли големите пари и правителството нехае... да са живи и здрави, аз ще си карам колелото...

    Коментиран от #94

  • 2 гост

    89 11 Отговор
    нещо не става много ясна схемата, щото със спекулации откъде кой какво внася и би могъл евентуално да омеша итн - тва може да касае всички независими бензиностанции. в случая става и въпрос само за дизела - за бензина някой проверка правил ли е? октаново число също се измерва на място
  • 3 Поръчков

    143 19 Отговор
    По-поръчкова и плиткоумна статия не бях чел...
  • 4 The Big Boss

    182 9 Отговор
    Не ме интересува откъде и как Марешки продава евтино!

    Искам да знам как успяват да продават евтино другите играчи в градовете дето продава Марешки.

    Другите играчи са картел. явно се вижда от ценовият им дъмпинг срещу Марешки!!!
  • 5 боко тиквоча тъпото копеле

    90 19 Отговор
    Марешки иска да влиза в политиката . Сега ще впрегнат целия държавен апарат , както и платените журналисти да му попречат .
  • 6 Budinov

    91 20 Отговор
    А защо не попитат Ахчиева за нейните опити за измами в с.Рударци до Перник.А измамите със заменки на гори и тн или и там е чиста като сълза.Намери се кой да раследва В.М.Тая сврака дърта да раследва ОМВ Варна защо и те продават на почти еднакви цени с В.М или те зареждат от оня свят гориво.Може лично кремълския полуръст да им го докарва с ВКС
  • 7 Де да бях мутра

    90 8 Отговор
    Ехххх една изгода да има народа и му я вземат, а ББ и другите мутри си правят пари и тях не ги гони никой!
  • 8 niakoi

    76 1 Отговор
    ми така си е никой не може да се меси в картелите било то с горива,дървесина,злато,ел енергия и много други намесиш ли се там и ставаш лош ставаш неудобен ,няма значение ,че народът изнемогва важното е тия дето са крали пак да крадат,ми то се знае ,,,крадеца вика дръжте крадеца,,стара поговорка но вярна .работодателите не вдигат заплатите защото нямат пари,но карат коли за по 100 000евро и нагоре за тях е обидно да седнат във возило за 20-25000 ,ма иначе нямат възможност да вдигнат заплатите,бе каквото и да си говорим е без значение .хората си гласуват това което им е изгодно или по точно за това за което им е платено.
  • 9 Emo

    89 2 Отговор
    Толкова тъп, че да повярва на тая измислена "Схема" в България няма. Истинската схема, е че горивото в момента като себестойност, излизащо от "Лукойл Нефтохим" е под един лев при настоящата цена на петрола, даже с акциза. Другата част от схемата е, че Лукойл продава на различна цена горивата на различните вериги бензиностанции. Пример - с цените прецакаха Петрол, след като купиха базата в "Илиенци" от тях. Постараха се да направят всичко възможно Петрол да фалира. Един от "любимците" НА Лукойл е Шел - на тях продават на преференциални цени и даже им смесват горивата с добавките в базите си. А че горивата на Лукойл Нефтохим са некачествени, с повишено съдържание на сяра е известно - причината е както сорта на петрола, който се преработва, така и в остарялата технология, която по принцип е предназначена за преработка само на този сорт руски петрол. А, и защо НАП, пък и журналистите не проверят Лукойл-Нефтохим, който, по официална информация от сайта му работи на загуба?!? Някой може ли да повярва, че рускетьорите ще плащат нахалост на няколко хиляди души в Бургас, ей така от добро сърце?
  • 10 опааа

    69 13 Отговор
    Айдееееееее, картелите и монополите платиха на Ахчийка Валева и тя им разката фамилията на конкуренцията! Ехх Марешки, слаб си да се бориш с Боко Чоков и Златев Златистия

    Коментиран от #12

  • 11 Mercedes-Benz

    73 9 Отговор
    ЯХНИЕВА е стара шушумига, от едно време я знаем... Ако горивата на Марешки бяха скапани, това щеше да се забележи от клиентите. Интересно тия другите като са толкова читави, защо продуктите им скапват двигателя, то не са запушени дюзи, спънат вървеж, висок разход и т.н. Абе ваща **** монополистка червена пасмина другарска, 45-та взеха властта с кръв и с кръв ще я дадът то се е видяло! Докога ще спиме само не знам?!

    Коментиран от #17

  • 12 Фют

    27 5 Отговор

    До коментар #10 от "опааа":

    За Марешки не зная, какви ги дяла, но повечето "патриотични" бълхаристанские бензиностанцийки още не мина и две седмици от свалянето и ббез дасе е повишил петрола, местните заплати, алчните им гърла Ганьовски отново дигнаха на 1.80.1.90 че на едно място видях и 2.05 лъва за литър. Абе кенефчийска работа е тук и държава като институции и частниците повечето и направо пълен АБСУРДИСТАН. Ей затова отиваме на м..ната си, щкото кокошкари управляват и кокошкари им слугуваме.
  • 13 Фют

    46 4 Отговор
    Интересно е, защо полбитиците ни смятат за шарани, не че не сме си говеда, че ги търпим да ни мамят и лапкат като паразити? Да хвърлиш ДАЯНС и останалите срещу МАрешки, а защо не проверихте наред, че да видим кой е изряден бе? Всъщност това слред проверката може да не е и потвърждание - може шофьора дистрибутор да е подкупен да налее... може осъществили проверката да са в лоби интерес, може Ахчиева да е пристрастна, може толкова неща? Защо не проверихте два пъти, през различни периоди, за проби? Тук толкова неща се манипулират предизборно и следизборно, че да ти се додрайфа от институции само, да не говорим за останалото! От цялата политическа пасмина дето ни мота краде и лъга от десетилетия, великият ви подставен Прокурор намери да се заяде точно с някакъв си Сидеров, задето се джафкал с тоя и оня, а тоя Прокорур цяла година мотка разследването за КТБ и още не е до стената? Да ви и Кенефистана, мафиотски, скапан и на институции и на лапачите и проклети! Ако Тервел беше жив щеше да ви разстреля от Президент надолу по веригата до крак.
  • 14 Фют

    22 4 Отговор
    Интересно е също, зашо властта не поразследва както се описас хемата за паркиращ наблизо танкер по мчерномориетос петрол вероятно от далаверите на някакви Тюркай-ДАЕШ-местни видни играчи и се разтоварва без да преминава през митнически склад направо на влакове? Даваха разследване по ТиВи с това, а властта дотолкова улисана да си узаконява кенефчийската власт, че винаги забравя да разследва такива неща, докато си Калинкизира навред? къде ли отиват тия хиляди тонове? да не би после някой предизборно да пълни с част от печалбата и партийни каси? Ами то в Кенефисатн кое е наред в тия институции бе? Ами например партиите официално харчат за избори повече, от партийните им дотации и спонсорски парици, а това НАП от 27 години е сляпо да ги види? Ала ако някой не си плати рекета нва панелката в провинцията веднага ще му запорират апартаментчето и ще го продаде съдия изпълнител за да набере рекета за заплатки на търтеиета нали? И тоя Кенефистан като държавни институции ни говори за морал...? То не става с хора по мегданите, принципи справедливост шутове по мутрив държавни постове трябва! Ала ги нема? Има ги само там, където трябва някоя Калинка да се назначи и а смени неудобен. Израза Щенефистан не е лично мой - четох го в нета и точно определя какво е тук. А и не само тук май? Но тук ее ТРАДИЦИЯ от векове.
  • 15 Vasik Atanasova

    11 38 Отговор
    АЗ ОТДАВНА НЕ ЗАРЕЖДАМ ОТ НЕГО
    НЯМА ГО 100 ОКТАНОВИЯ
    И НА 98 ВДИГНА ЦЕНАТА
    А СЕГА И КАЧЕСТВОТО

    Коментиран от #96

  • 16 Реалист

    32 0 Отговор
    Преди пет дена на Лукойл на Кулата дизела беше 1,79 ( само на 8- ма колонка???) след два часа на Лукоил в София. 1,93.Тоест цената е обратна функция от разтоянието. Следователно ако горивото тръгва от
    Бургас, мине през Разлог, Велинград, Русе и Вълчидол до Варна то вече е на половин цена-91 стотинки, и ако го вътнарт през Видин и Малко Търново ще стане без пари
  • 17

    47 9 Отговор

    До коментар #11 от "Mercedes-Benz":

    Това е самата истина и друга няма, червените са се впили като кърлежи в България и никога не са спирали да смучат от 45г. и няма никога да я оставят да диша тази страна без да има кърваво насилие. Народа обаче вече е омаломощен и изтормозен, каквато е била целта на псевдопрехода, и се е примирил или бяга да се спасява в чужбина........

    Коментиран от #87

  • 18 Джими

    24 5 Отговор
    Сега се чудят как да му намерят цаката на г-н Марешки!
  • 19 ловец

    26 3 Отговор
    ахчиева що не вземе да раследва тея дето постоянно вдигат цените абе цхто всички са такива марули незнам
  • 20 шшш

    24 3 Отговор
    МАРЕШКИ - ПРЕЗИДЕНТ .сега няма да го оставят на мира. Това му беше грешката ,че преждевременно се огласи плановете си...
  • 21 123

    22 4 Отговор
    Голямо внушение , скрити схеми,всичко заплетено.Казват ти ,ей сега тоя Марешки ще го накажем и България ще цъфне . Управляващите крадци ги тресе ,как така ще дадем цяла президентска институция в чужди ръце--при нас всичко е разпределено. Петролна мафия краде милиарди -тишина и покой ...спи народе възродени и платени...
  • 22 еее

    20 1 Отговор
    всеки ден ти набиват -иде лято и цените ще скочат над два лева,нищо че навсякъде по света те продължават да са низки
  • 23 кроко

    21 6 Отговор
    Супер некадърно написана статия - ако и на Валя Ахчиева репортажа е бил такъв......единственото нещо, което става ясно е некадърността на джурналистите!
    А, да, и по-високото ниво на сяра в някаква бензиностанция в Плевен. От там на татък само объркани предположения на разни хора "що така" и "как така".
  • 24 Х Й ВАМ

    14 3 Отговор
    брей че свинете от проверяващите са се събудили и по гащи тръгнали на проверки ,къде бяхте 25години господа навеждачи...
  • 25 Десислав Попов

    25 3 Отговор
    Тая Валя Яхниева затова си стои в БНТ,което не се гледа от никого..ати глупавата статия!
  • 26 някой си там

    24 0 Отговор
    едвали има и една дума истина ама понеже марешки продава евтино и доста като златев печелбари ги е яд дето уж взимали стотинки на литър печалба а всъщност не е така а какво да кажем за огромния акциз дето плащаме най-голям в европа,качеството на марешки е добро защото доста хора зареждат там и са доволни ама спряха да дават такива по телевизията дето за доволни от горивата му
  • 27 mediator37

    21 2 Отговор
    Аз даже очаквах половин година по-рано такава нагласена история да му спретнат. ВАря Яхниева сега блажи ли блажи с хилядарките на петролния картел. Добър опит Яхниева, ама неуспешен.
    И забележете, сама си задава въпроса: Откъде е попаднала тази сяра в горивото (което е лукойлско, нали с това почват "разкритията й). Хубав въпрос! Ама още по-хубавия въпрос е кой е турил сярата и викнал проверяващите?
  • 28 Иван от Варна

    27 2 Отговор
    Toва са глупости !!! Валя Ахчиева - най подкупната !!! От където и да идва горивото и ако ще и от Занзибар този монопол трябва да се спре !!! Браво на Марешки за стъпката !!! Горивата му не ставали - глупости !!! А защо всички бензиностанции свалиха горивата ??? Хах сигурно защото на Марешки не стават .......
  • 29 Варна

    25 3 Отговор
    Ако ние не подрепим Марешки ще сме най големите глупаци !!!.И горивата ще станат над 2 лева.Не били печелили Лукоил :))) 60 ст на литър... Не се наядоха .... обир на Българите !!!
  • 30 ани

    23 2 Отговор
    Цялата статия е сбор от глупости ! С нищо не се доказва вината на Марешки ! И какво от това , че горивото отива от склад в склад ??
  • 31 Бхд БхД

    21 3 Отговор
    Искад да ни дерат кожата до край.Схемата не я прави Марешки а самата държава заедно с Лукойл
  • 32 1001

    16 2 Отговор
    МОЛЯ ВИ ,
    ПРЕДИ ДА ПУБЛИКУВАТЕ НЯКОЯ СТАТИЯ,НЕКА ДА Я ПРОВЕРИ НЯКОЙ ПО-ГРАМОТЕН , ЧЕ ВИЖТЕ КАК ПИШЕТЕ!
  • 33 Дядо поп

    18 0 Отговор
    Рибата мирише от главата.
  • 34 Волен Сидеров

    17 3 Отговор
    ей туй да си джурналист и то в България било проста работа -ама кой да се сети ,че така може човек да си изкарва луди пари -като се подлага ту на тоз ту на онзи-важното е парата да се върти в едно с дупето
  • 35 гювеч

    23 2 Отговор
    Яхниева-означава поръчка отнякъде.
  • 36 7777777

    21 1 Отговор
    Поръчкова статия! Цялата държавна машина е впрегната да разбие бизнеса на човека, който се опита да се опълчи срещу монопола. Едва дочакаха да се вдигне петрола с няколко долара и вдигнаха горивата с около 0.20 стотинки. Ама нали идва лято, всеки ще отиде до морето с колата си, трябва да се вземат стотинките на хората!
  • 37 РОСЕН23

    1 7 Отговор
    naprotiv vsichko si e tochno taka prosto nedorazesniavat istinata tezi goriva gi vnasia i barkochi tochno polisan ot moldova samata iahchieva im be zasnela koraba s takova gorivo na polisam vijte s ohttp://bnt.bg/predavanyia/otkrito-s-valya-ahchieva/ochakvajte-otkrito-4-mart-2014-kak-se-raztovarva-gaz-ol-ot-moldova-na-pristanishte-v-burgaschite si
  • 38 поредната мушенигия

    2 21 Отговор
    нали тоз хубавец марешки продава баркочи то нан нормално гориво няма такива цени да мойе да се издържа обект ама народа глупав и беден и никой него интересува,ако изкарва марешки по 10лв на 1000 литра вие замисляте ли се колко гориво триабва да продаде днес само за да си покрие разходите на обект заплати ................ минимум 40-50 000 литра без да остават мари за него
  • 39 гочу

    16 1 Отговор
    И кво доказа тая ......нищо?!!
    Сега всички ги е яд на Марешки и търсят такива като Ъхчиева да дрънкат простотий ама на Българина му дреме на чура откъде идва горивото, важното е ,че е ЕВТИНО............браво на Марешки!!!
  • 40 От ЛУНАТА

    21 1 Отговор
    Схемата на Марешки добре сте я проследили и добе ни я обяснихте, браво. Благодарни сме.
    КАЖЕТЕ СЕГА ЗА СХЕМИТЕ И ЗА КАЧЕСТВОТО НА ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ.
    НАЛИ НЯКАКВИ КОМИСИИ СЕ СЪЗДАВАХА НЯКАКВИ РАЗСЛЕДВАНИЯ СЕ ПРАВИХА МЕСЕЦИ НАРЕД. И НИЩО. ТИХО МЪЛКОМ НЕЩАТА СЕ ПОТУЛИХА И ЗАБРАВИХА А ТОПКАТА ПАК СЕ ХВЪРЛЯ В ПОЛЕТО НА МАРЕШКИ.
    КАТО КАЗВАТЕ КАКВО ПРАВИ МАРЕШКИ КАЗВАЙТЕ И КАКВО ПРАВЯТ ДРУГИТЕ, ИНАЧЕ ХОРАТА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАХАПАЛИ ЗАЩОТО ВИ ПРЕЧИ НА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО.
  • 41 Критик

    14 2 Отговор
    Яхниева да си маа кючеците че е далеч е от истинската журналистиката!Поредната платена поръчка изпълнена от някой залязващ искаш да е на гребена на вълната.Да ама не!
    Народа не вярва на празни приказки а гледа джоба си!
    Подкрепа за Марешки(не че и той е стока ама е по малкото зло).
  • 42 ивж

    25 1 Отговор
    защо не се заяждат с лукоил където не са внесли 1 стотинка данъци и никой не знай колко петрол внасят
  • 43 Пламен

    21 1 Отговор
    Не ми пука кои откъде кара горивото. От бензиностанцията на Марешки колата си върви супер и на газ и на бензин. другите да не би ба не каращисват? А Яхниева, че е платен репортер се знае още от предаването с продадените ведомствени автобуси на Плама!
  • 44 skywalker

    20 1 Отговор
    Напълно подкрепям коментарите на -Пламен и -ИВЖ, служебната кола е дизел върви отлично, личната ми е на бензин също отлично, и накрая най-скъпото на сърцето ми -CBR 100rr-просто лети със А-100. Какъвто си иска да е Марешки, аз съм доволен от работата му.
  • 45 skywalker

    8 1 Отговор
    Напълно подкрепям коментарите на -Пламен и -ИВЖ, служебната кола е дизел върви отлично, личната ми е на бензин също отлично, и накрая най-скъпото на сърцето ми -CBR 100rr-просто лети със А-100. Какъвто си иска да е Марешки, аз съм доволен от работата му.
  • 46 ПЛАТЕНО И НАГЛАСЕНО

    26 1 Отговор
    БРЕЙЙЙЙ МАРЕШКИ ЛИ ОПОСКА ДЪРЖАВАТА И БАНКИТЕ.ТАА АХЧИЕВА ЩО НЕ РАЗПЛЕТЕ КТБ АФЕРАТА ТЪЙ ПОДРОБНО АМА НАЛИ СИЕ ДЪРТА МАСТИЯ КВО ДА ОЧАКВАШ.......
  • 47 мдам

    14 2 Отговор
    Че горивата в Лукойл винаги са били с високо съдържание на сяра. Тепърва ще пускат горива отговарящи на евро стандартите.
  • 48 Кольо

    13 2 Отговор
    Да мундрят каквото си искат ще зареждам само от Марешки и ще гласувам за него!!!
  • 49 генади ахчиев

    13 0 Отговор
    тая валя ахчиева кои и плати да следи марешки ко я е.. нали е евтино горивото заслужава сап много са смотани нашти журналисченца за пари са готови на всичко да раследва бичето борисов
  • 50 ГАНЧО АХЧИЕВ

    14 0 Отговор
    МАРЕШКИ ЕЛА В СТ.ЗАГОРА АЗ СХЕ ТИ СТАНА ПРЕДСТАВИТЕЛ ДА ДОИДЕ ВАЛИТО ШЕ Я ПУСНА В СКЛАДЧЕТО ДА ПРОВЕРИ БАНАНА
  • 51 йордан иванов

    17 2 Отговор
    Хахаха дъртата кранта намерила кво да разследва..
  • 52 Димитър Великов

    28 1 Отговор
    За пореден път показват каква корупция върлува в медиите.
    Как не ви е срам бе!
    Картелите вместо пари, да ви дадът по един Голям Х.. че, да си го завирате там където не изкате!!!
    Благодарение на Марешки лекарствата ни паднаха с около 40%.
    И те ли са Некачествени бе!!!
    Сигурно ако той вземе и някое енергийно дружество, и тока ще му е некачествен нали?
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 53 кукумявката

    9 1 Отговор
    Анжелино, моме Габрово се пише с главна буква!
  • 54 справедлив

    10 2 Отговор
    Продажна
  • 55 antimediator

    23 1 Отговор
    Марешки може и да не е коректен, но „Лукойл“ е най-некоректен от всички.
    Яхниева ,ако иска да се прави на голяма журналистка да разследва горивата на „Лукойл“,тяхното качество и как им се формира цената!Всички знаем ,че „Лукойл“ надува цените,качеството е отвратително и всичко това става в протекцията на бате Бойко.
  • 56 БМВ

    1 13 Отговор
    ама много глупости пишете наистина ли толкова нямате представа каде живеете за какво става въпрос и за какво си давате парите,въпросната сяра ви скапва двигателя,а що се отнася до лукойл са най големият данакоплетец на държашата,качеството е добро ,лицхно според мен ромпетрол дизела е по добър внася се от романия.но не е нормално да ни продават боклуци и да не ни интересува какво плащаме за глупава му разлика от ниакви стотинки за сметка на качество ако излопа двигател става една кадето освен цхе сте ни излезе златно става правена работа и един период от време без кола ходене по сервизите

    Коментиран от #62

  • 57 Ай стига

    16 0 Отговор
    Ееей това българите са страшно наивен народ - един човек нещо добро да им направи, веднага ще се намерят дузина идиоти като Ахчиева, да го разпънат.
    Много от хората пазаруват от аптеките на Марешки, зареждат му от бензиностанциите, обаче ....... пак се съмняват, ровят, човъркат, защото им се иска да го изкарат най-големият злодей в БГ.
  • 58 магарешки

    22 3 Отговор
    Така, да обобщим:
    1. Марешки разбута кошера. Без значение той откъде купува, как го пренася и колко печели се оказа, че всички наоколо могат да работят на подобни цени. АМА НЕ ИСКАТ и за това:
    2. Сега тече масирана атака на картела между държавата и монополистите срещу тоя, дето им бърка далаверата. И се готвят да възстановят статуквото, което ясно си личи от това че:
    3. Знайни и незнайни почнаха често, често да се появяват по телевизията и да пишат тук и там, как е нормално цените вече да се покачат, първо беше до 2.00 лв, а сега вече се говори за над 2.00 лв. Да сте чули петролът да е поскъпнал драстично?
    4. Сигурното е, че след предстоящото поскъпване, дори и нещо да поевтинее, то ще е с по-малко. А още по-сигурното е, че ни броят за овце.
    И с право ...
  • 59 гост

    4 13 Отговор
    сигурни са няколко неща,че марешки с такава надценка ако работи с нормално гориво неможе да си покрива разхода с изкараните 1 ст на литър както е и сигурно ,че вносът на горива от фирми като полисан на тежко гориво отива точно по обекти като тип марешки няма да го продадът на шел тоз баркоч,извадете си изводи след като има внос и то голям на такива горива значи има и пазар,тоес това е средниат тарикат който с е мъчи да спести 20 лв на месец и да си прецака и колата,съответно той неусазнава че прецаква и държавата ,тия схеми се краде акциз който е кам 70 ст на литър ,или когато купуваме такава стока стимулураме сивият сектор и лошото качество,а това за д аго има или не ще си го решим грайданите има ли търсене ще го има спре ли му потреблението ще спре и вноса
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 гост

    6 4 Отговор
    Всяка друга бензиностанция може да ги прави тези неща. Няма гаранция за качеството където и да заредите, само на големите вериги заради реномето може да се очаква константно качество, макар и не високо. Лично аз зареждам на ОМВ или ШЕЛ, но все пак те са франчайз, всяка бензиностация е с отделен собственик, както е Макдоналдс например, едно лого, един тип услуга, но начините на снабдяване са персонални и това, че носи името на голяма компания не е задължително гаранция за качество.
    Марешки направи добро, сега как ще се опитат да ги извъртят нещата зависи от картела. Същото е и с референдума на Слави, уж го пускат, но го атакуват в съда и някакви организации, не се знае как ще завърши. И това се прави от политиците и президента. Сам всеки може да се убеди що за измет ни управлява.
  • 62 ИЛИЕВ

    27 2 Отговор

    До коментар #56 от "БМВ":

    Приятел, преди да пишеш глупости се позаинтересувай за съдържанието на сяра. В Русия, Сърбия и много държави разрешеното количество сяра е 0,02% хората си карат дизеловите тупалки и им дреме. В ЕС с цел екология (на която пикае останалия свят) максимално допустимото количество сяра е 0,001%. Така, че не виждам някакъв велик проблем от това че сярата му е 0,0017% . Мисля, че с това изчерпахме въпроса за сярата, а относно Лукойл незнам какъв данъкоплатец е при условие, че за 3 години декларира около 150 милиона загуба (видно от техните ГФО публикувани от тях самите) или с прости думи- нито стотинка данък печалба и по интересното .... 30 милиона възстановено от държавата ДДС. Е ако това е най-големият ни данъкоплатец жална ни майка... Пам се плаща само един акциз и то не винаги... Занимавам се с горива от 12 години, като цял живот само това съм правил и винаги съм се чудил на бъгарина, че е специалист по всичко. Сега чета твоя и на други хора коментарите и се плаша за бъдещето на България. Много ограничени и прости хора са останали тук. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ, ЗА ДА НЕ СЕ ИЗГУБИМ КАТО НАЦИЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ Е ПРОЯВЯВАЛ КЪМ НАС ТАКЪВ ГЕНОЦИД (ДОРИ И ОСМАНЦИТЕ) КАКЪВТО УПРАЖНЯВАТ ВЪРХУ НАС СЕГАШНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ.

    Коментиран от #66, #84

  • 63 сноу

    13 1 Отговор
    То ,колега" илиев" и аз като теб се бях отчаял от върлата простотия ,дето е захапал жалката ни държавица, но като чета постовете по-долу, като че ли има искрица надежда...И слава богу, че всички се усещате как платените журналя се опитват да ви водят за носа ,да ви клатят с разни измислени разследвания, платени от този когото трябва да разследват.
  • 64 Кристиян

    12 0 Отговор
    Няма схема. На едро горивата вървят в момента под 1,5лв. Работя в строителна фирма и казват, че при нас идвало на 1,4лв... Имаме бензиностанция във фирмата, зареждаме на 1.5лв литъра нафта до 80л на месец...Карат нафтата с цистерна от Благоевград, уж на ОМВ била..
  • 65 няма свят

    9 2 Отговор
    айде Ахчиева оправи работата,пак изкаранякоя почивка ,че и милион.Всеки върнал се от ЕС казва горивото е друго качество.Нали тук основен производител е Лук ойл,дето купи за 120 мил $ рафинерията.
    Какво е качеството на горивото?
  • 66 Мислещ

    14 1 Отговор

    До коментар #62 от "ИЛИЕВ":

    Какво очакваш от човек с ник "БМВ" ??? Опитай се само да му преброиш правописните грешки! За съжаление, той е извадка за "матриала дето е останал" - завършил с чисто 3 даскало, яхащ 320 D, дето тати му го е купил за бала ... И хванал господ за шлифера ...

  • 67 BMW

    17 8 Отговор
    Чакаме да направи бензиностанция в София.Гласувах за Марешки защоти ми изглежда свестен човек и честен бизнесмен който е на ясно как хем да си развива бизнеса хем да не товари излишно хората с супер искуствено завишени цени.Пожелавам му успех на човека.
  • 68 НЕЙЧО

    4 1 Отговор
    Този Krasi Kvinto на коя бензостанция в Добрич зарежда,сигурно на Марешки,и оти се пенявиш с поста си?
  • 69 НЕЙЧО

    3 2 Отговор
    Този Krasi Kvinto на коя бензостанция в Добрич зарежда,сигурно на Марешки,и оти се пенявиш с поста си?
  • 70 The TRAPPER

    8 0 Отговор
    Караме колите си с корабно гориво ли ? Но от какъв кораб ? - от морски или от космически ? Питам защото тойотата ми един ден се движи като охлюв, а на другият ден като космическа совалка..
  • 71 Glavata

    11 3 Отговор
    Тъпата поръчкова журналистка пак дрънка глупости неподготвена:))) лошото е че всичко е с цел да филмират народа
  • 72 631016

    15 4 Отговор
    Заради Яхниева и подобни на нея журналист сме на този хал. Ако някой направи нещо добро и пускат корумпяги, като нея да плюят.
  • 73 гощо

    2 12 Отговор
    Никога не съм зареждал нанегови бензиностанции но чувам вече няколко пъти за лошо качество и проблем с работата на двигателя! За дизел говорят предимно!
  • 74 Хъво

    5 2 Отговор
    Яне янев Волен сидеров сега Марешки и той ше се кротне
  • 75 Марк Твен

    1 1 Отговор
    Разказът "Кандидат за губернатор" на нов глас
  • 76 Гост

    11 2 Отговор
    ЗАРЕЖДАМ САМО ЕВТИНО ГОРИВО,ДО СЕГА НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.ЧУДЯТ СЕ КОКВО ДА ИЗМИСЛЯТ ЗА ДА СИ ПРОДАВАТ НА ДВОИНИ ЦЕНИ.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 гОСТ

    3 1 Отговор
    Крайно време е тази държава да спре да се издържа от данъци глоби и акцизи а от реално работеща икономика.Крайно време е да се приключи с ерата на изкопаемите горива и да се мине на електричество.Получава се в момента че си плащаме скъпо и прескъпо за да се тровим.
  • 79 Приятел

    3 0 Отговор
    Всички са за централния
  • 80 Американеца 2

    2 4 Отговор
    Че горивото на бензиностанциите на Марешки не става е вярно и това го знае цяла Варна- особено дизела!!! Друг е въпроса колко е качествено и на другите вериги.Слагам в Германия,Австрия,Румъния и нямам проблем.Минавам Дунав мост зареждам и колата умира- коренна разлика.И това за кой ли път???
  • 81 Redhorn

    5 0 Отговор
    Анджи,
    толкова много щом се интересуваш от далавери и измами в бг.защо просто не понапишеш нещо за измамите и престъпленията на държавата,
    на министерствата спрямо ВСИЧКИ НАС ?
    За липсата вече 28год. на държавен контрол на надценки,за тоталното абдикиране на държавата от НЕЙНИТЕ задължения като развитие на инфраструктура,здравеопазване,
    култура,спорт,образование!
    Може би тогава няма да ти лъсне дупенцето чак толкова много на поръчков журналист.
    Но на тази тема мълчиш и гледаш като коза афиш !
    И като го разнищи марешки и сега какво???
    Естествено, че продава боклуци.
    ИМА ЛИ ЗАКОН в бг.който да гарантира някакъв елементарен минимум качество на потребителя? !
    НЯМА ! И няма и да има.
    Хайде сега седни и напиши поне нещо полезно относно ИСТИНСКАТА бг.реалност в която всички живеем.
  • 82 Иванов

    3 0 Отговор
    Валя Ахчиева Габрово се пише с главна буква! Срамота
  • 83 qwerty

    3 0 Отговор
    Заредих миналата седмица цял резервоар нафта от Марешки и да като цена е по-добре. За тези пари получавам 15 литра по-малко гориво от марката Екто. Колата е паджеро 3.2. На път за Гърция ми даде разход 9.5/100 при нормален режим на каране. Навръщане заредих при ни малко по-високи 1.289€. Вчера минах през ГО Петрол и ооо чудо, разхода беше паднал с гръцкото гориво до 8.14/100, т.е почти 1.5 литра/100 км. За качество съдете сами. Отделно ми се струва, че ипри него (Марешки) и в Лукойл нещо започнаха да “поналиват” малко отгоре. При очаквано зареждане около 65 литра, ми се наливат 75 килца. Та такива ми ти работи с българските бензиностанции....
  • 84 Я да видим!

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "ИЛИЕВ":

    Сярата не скапва двигателя или дюзите, напротив удължава живота им. Тя работи като смазващ агент в горивото. Ако се използва масло, за двигатели работещи с дизел с ниско съдържание на сяра, то ще се намали неговия ресурс, абсорбирайки повече сяра и ще започне да се запушва по-бързо ДПФ -а, но не със сажди а с пепел.
  • 85 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    И ся ко праим ?
  • 86 Хомофоб

    2 1 Отговор
    Много хубаво.
    Сега да видим какво става и с КТБ.

    Във Варна има още една бензиностанция, която продава на цените на Марешки. Дари и тя е в играта, щото гледам статията е изцяло против него?
  • 87 Пешо

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от " ":

    Иди го обяснявай това на народ с промити мозъци,превърнали ги за 45г.в скотове на хранилка! Вари го ,печи го,то па си сака хомото,било му сигурно и спокино на "сушинка" в оборо! Така ще си караме и тва е:(((
  • 88 qwerty

    0 4 Отговор
    ОТНОВО Ахчиева нищи Марешки

    мирише на поръчково очерняне от километри

    тука вървят такива долни мутренски номера защото сме страната на мутрите. Нека Ахчиева вземе парите и го направи в една цивилизована държава...
    ще плаща обезщетения доживот а и на топличко ще поседи . никаква журналистика не е тая

    Коментиран от #99

  • 89 У-У!! БРЯ,БРЯ

    3 3 Отговор
    Тя схемата е стара! Дръж п.....я народ беден и го манипулирай!Лекарства на промоци,гориво на промоция,живот назаем....Магарешки яде само варени яйца,те затова горивото му смърди на сяра! Изберете го за президент да му видите истинските магарии!
  • 90 Морски

    2 0 Отговор
    Ти си Марешки сваляи цената на горивото.......👏👍👌
  • 91 плевен

    1 0 Отговор
    Вижте датата на публикуване на статията-10.06.2016 Днес е 01.01 .2018 г. Ахчиева отдавна е изхарчила парите от поръчката, а тук периодично ни я пробутват.Абонамент.Бе хора,я си платете на жената за всяко следващо публикуване.Много Жалко,че с такъв прозрачен ангажимент,компрометира и хубавите работи ,които е правила.
  • 92 Коко

    4 0 Отговор
    Едно време в (Коньовица) имаше една Мичето и взимаше най-малко за един сеанс
    Всички бяхме на опашка при нея
    После всички бяхме на опашка при венеролога!
    Внимавайте да не се наредите на втората опашка?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ненчо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ммм":

    Преди беше настъпил, но горивата му се изравниха по цени с другите бензиностанции. Просто поредният бандит, предлагащ страшно менте. Колата ми е на бензин и щеше да спре да върви.
  • 95 Светослав

    5 1 Отговор
    като им е неудобен Марешки и бърка в джоба на някой голям , ще се опитват да правят компромати фалшиви срещу него!!
    Но това не мен е първия и единствен човек , който преди да влезе в политиката е направил нещо за народа , първо цените с лекарствата, сега и с горивата !
    Винаги ще гласувам за него ....
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Гу-гу

    0 0 Отговор
    Искахме демокрация,ето я,още лъжат и децата ни.!
  • 99 Rambaldievskievichus

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "qwerty":

    Златев, Валентине, Златев! До тоя ли вампир, Яхниева, допря да я онождаш, че да те венцеслави и да съска и хапе по другите!? Златев, Валентине, Златев!...
  • 100 1234

    1 0 Отговор
    Все схеми разкриват,а вашите схеми кога ще разкриете,те чуждите лесни,дайте да видим сега вашите схеми.
  • 101 240 ай дука живот си живеят тука

    0 0 Отговор
    Абре, хора! Стига с този Марешки!Пишете тук, как забогатяха Сашо
    /Нереза/ и гърбатия ДрагалЪвский Ай дук!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове