Last news in Fakti

19 Юли, 2016 19:43 1 933 3

Борисов и Сидеров делят 35 хил. по делото

  • сидеров-
  • борисов-
  • дело

С Борисов винаги съм се разбирал, както се казва по мъжки. Най-добре е да си подадем ръка и да приключим, заяви Сидеров

Борисов и Сидеров делят 35 хил. по делото - 1
Снимка: bTV

Сидеров и Борисов могат да си поделят разходите от 35 хил. лв. по делото за клевета. Това заяви по bTV лидера на "Атака" Волен Сидеров по повод делото, което загуби за клевета. 

Факти.бг припомня, че Бойко Борисов спечели серия от дела за клевета срещу Волен Сидеров. Въпреки това премиерът трябва да плати 10 пъти по-голяма сума на осъдения лидер на „Атака”. Абсурдната ситуация се получи след решение на Върховния касационен съд (ВКС). След решението на съда стана ясно, че Борисов ще получи от Сидеров 3000 лева обезщетение, но същевременно премиерът ще трябва да плати 35 000 лева съдебни разноски.

Прочетох това. Беше хубаво този спор да се дискутира, когато беше още на първа инстанция. Това е една прекомерно голяма сума, която и за кръвнина не се дава, камо ли за нещо, което съм го казал в интервю и което беше казано и другаде. Тъй като нещата вече са приключили, а аз с Борисов винаги съм се разбирал, както се казва по мъжки и когато съм бил съперник, и когато съм бил в партньорски отношения, а и мисля, че и сега ще се разберем, имам една идея за благотворителност и споделяне на всякакви разходи по това дело. Най-добре е да си подадем ръка и да приключим. 

По думите на Сидеров те могат да измислят къде да бъдат дарени тези пари. "Просто да не се остава с чувство за несправедливост. Ще се разберем мъжката", заяви лидерът на "Атака".

Волен Сидеров заяви още, че американското разузнаване стои зад опита за преврат в Турция, а доказателство за това е информацията, която той има от свои източници, че от базата в Безмер са излетели самолети в посока юг в нощта на метежа.

„Имам информация, че от базата в Безмер са излетели бойни самолети в южна посока, тя е под контрол на американците. В историята на ЦРУ има десетки преврати, които се извършват по този начин”, посочи Сидеров. 

Според него ЦРУ се е опитало да използва настроените срещу президента Реджеп Тайип Ердоган военни, а повод да се намеси и организира преврат е фактът, че е бил станал „непослушен.” По думите му Ердоган е станал неудобен след стоплянето на отношенията с Русия. „Тъкмо се започна обща флотилия в Черно море и той стопли отношенията с Путин.”

Друг интересен факт, според лидера на Атака, е масовото одобрение, което западните лидери засвидетелстваха към Ердоган.  „Ако това е въстание на кемалисти, които искат връщане на светските принципи, то защо светът застана зад диктатора”, коментира той с примера, че превратаджиите в Киев са били подкрепени, а сега турските са осъдени.

Според Сидеров световните лидери отдавна знаят „какви ги върши” Ердоган и е наивно да се вярва, че сега откриват диктаторския му подход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Вместо да цитира "мъжкото" бръщолевене на това Перхидролено човече загубило всички дела,би трябвало да каже КАКВИ СА МОТИВИТЕ НА ВКС ЗА ПРИСЪЖДАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ПО ДЕЛОТО НА ПЕЧЕЛИВШАТА СТРАНА!Защото не съм чувал досега за подобен правен казус в БГ,а вероятно няма и в световната практика победителя от делото да се "наказва" с плащане на разходите!?
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Ами ако Б.Б. се е изхвърлил с иск за 30000лв., а съдът му присъди само 3000лв., а за остатъкът от 27000 лв. му отхвърли иска, значи Б.Б. 10% печели, 90% губи. Е в крайна сметка на практика губи. Ето защо разноските за държавни такси и адвокатски хонорари се присъждат 10% за Б.Б. към 90% за Волен Сидеров.
  • 3 прост народ слаба държава

    0 0 Отговор
    Тоя човек има явно психически проблеми и вместо да ходи да се лекува, той е в Парламента, канят го по телевизията да приказва глупости и измишльотини!
    Няколко пъти беше съден и ОСЪДЕН. Как може такива хора да участват в управлението на страната е много интересно?
    Всички осъдени трябва да са извън политиката и управлението, България въобще не е нормална държава, това го няма никъде по Света, най малкото престъпника би си подал оставката, а тук не виждаме подобно нещо, даже напротив.
    Явно да си бандит в България е най-висшата форма на съществуване. Бандитите имат повече права и привилегии от работещите данъкоплатци, за това 4 милиона се махнаха и продължават да имигрират още хиляди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове