Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 14:21 1 548 11

Борисов: Няма по-подготвен за премиер в ГЕРБ от мен

  • бойко борисов-
  • подготвен-
  • премиер-
  • герб

ГЕРБ не биха подкрепили правителство, съставено от Патриотите и Божидар Лукарски

Няма по-подготвен за премиер в ГЕРБ от мен, когато се уморя ще дам път на другите. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на излизане от следствието, където бе разпитан във връзка с делото за ваксините.

„Не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен да е премиер. Ще дойде ден, в който аз самия ще съм достатъчно уморен или преценя, и ще дам път на другите. Това са много лични атаки. Това е тяхно право. Нека да кажат кое от решенията ни през тези две години те не са подкрепяли”, каза Борисов.

Запитан дали е нормално министрите да бъдат викани един по един от прокуратурата, той отговори: „След като всички искат и се интересуват от това, ние трябва да отговорим“.

Няма нищо лошо в това да се правят проверки и те трябва да се извършват, когато има съмнение, каза той. По време на разпита той е обяснил каква е процедурата при взимане на решение "на подпис". Това се е наложило, тъй като решението за ваксините е взето неприсъствено от министрите.

„Ако ни бяха викали преди 2-3 месеца, щяха да ги обвинят, че е предизборно – коментира Борисов – Дълго време сме обяснявали, че властта трябва да се проверява. Считам, че това е абсолютно нормално и правилно“.

„Ще дойде време трудно да се намират министри и премиери“, каза още той, коментирайки какви поуки си вади ГЕРБ от случая.

По темата за ремонта на МиГ-овете премиерът заяви: „Днес сме заверили сметките на МО с над 50 млн. лв. за оригинални двигатели за МиГ-29, така че военните ни пилоти могат да бъдат спокойни, защото и ремонтираните са с гаранцията на МиГ“.

По думите му ГЕРБ не биха подкрепили правителство, съставено от Патриотите и Божидар Лукарски.

„В рамките на този парламент, това което се изговори в предизборната кампания от патриотите, това което искат и чух като мнение достатъчно изчерпа темите. Те много усилено работиха за Радев така, че могат да направят правителство с БСП. Ние много ясно сме заявили какво ще правим след президентските избори”, каза още Борисов.

„Преди две години бяхме в подобна ситуация – никой не искаше да управлява след кабинета на Орешарски“, каза той.

Той призова новото мнозинство да седнат с президента Плевнелиев да сформират ново правителство, което да управлява до предсрочните избори.

По повод обвиненията на БСП, че правителството в оставка прави назначения на посланици и консули, Борисов заяви, че няма назначени посланици от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 9 Отговор
    Не по-подготвен от него в ГЕРБ,а В ДЪРЖАВАТА НЯМА !И на практика не е имало ДО СЕГА!

    Коментиран от #9

  • 2 бббббб

    6 1 Отговор
    С голям опит в грабежа на държавата.
  • 3 Мършата

    1 6 Отговор
    Безусловно Г-н Бойко Борисов беше в економически и нравствен аспект перфектния премиер! Аз вярвам, че той отново ще се върне, където му е мястото - на премиерското кресло и ще допринесе още много за просперитета и благополучието на БЪЛГАРИСКИЯ НАРОД! Защото Г-н Бойко Борисов е ИСТИНСКИЯТ ПАТРИОТ и РОДОЛЮБЕЦ, който заслужава доверието и обичта на народа!
  • 4 Бай хой

    5 1 Отговор
    ти наред ли си или се бъзика тиквата?
  • 5 Ник

    7 1 Отговор
    Изключително нагъл както винаги!
  • 6 Дедо

    5 1 Отговор
    Тиква умора няма! Проблема е, че народа се умори!
  • 7 Истината

    3 1 Отговор
    Този може би смята че е едно и също да управляваш мафиятя и държавата

    Коментиран от #10

  • 8 Българолюбец

    7 1 Отговор
    Не мога да проумея как още се намират хора от обикновения народ който да гласуват за тази партия,която се доказа че не мисли за бъдещето на България , а само за своето.Дано им заседнат тези пари...Дай Боже един ден да си получат наказанието което им се полага.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    То напрактика си е така . ДС мафията заграби държавата .
  • 11 асан

    2 0 Отговор
    ЧЕ НЯМА ПО ТЪП И ПРИМИТИВЕН ОТ НЕГО СЪМ 100% СИГУРЕН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове