Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 07:07 8 587 32

Борисов за Харманли: Внимавайте, ИДИЛ следи какво се случва

  • харманли-
  • идил-
  • бунт-
  • бойко борисов-
  • бежанци-
  • напрежение

Премиерът в оставка призова населението да бъде внимателно с призивите за саморазправа

Борисов за Харманли: Внимавайте, ИДИЛ следи какво се случва - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов призова да бъдем внимателни, когато някой отправя призиви за саморазправа. По думите му мрежите на ИДИЛ следят социалните мрежи и това, което излиза по новините.

„Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги се задействат спящите клетки“, заяви премиерът пред журналисти.

Думите му дойдоха по повод бунта на бежанците в Харманли, който ескалира отново късно снощи.

Около 300 бежанци са задържани. При сблъсъците между бежанците и органите на реда няколко полицаи пострадаха леко.

„Докато великите сили се разберат, такива като нас ще стоят по нощите и ще се опитват да си убеждават народите да бъдат по-толерантни“, заяви Бойко Борисов. Според него афганистанските групи са биели сирийците, за да излязат да се бунтуват.

„240-250 полицаи и жандармеристи е трябвало да усмирят многократно по-голяма група. Казвам го, защото съм убеден, че през следващите дни ще се говори за полицейско насилие и защо са използвани гумени куршуми и помощни средства. Макар че във всичките случаи на масови безредици това е записано в закона“, заяви Бойко Борисов.

„Вътре няма един здрав прозорец. Обществено имущество е потрошено“, добави още премиерът в оставка. Той подчерта, че на всички, извършили вандалски действия, ще им бъдат повдигнати обвинения.

„С колегите от ДАНС засичаме едновременни действия по Европа и тук и възпаление на тези процеси вследствие на това, което се случва на други места в Европа. Сиреч – трябва да бъдем много внимателни. Какъв е изходът? Изходът е на първо време войната да спре и да се даде възможност на тези хора да има къде да ги екстрадираме“, добави още премиерът.

Според него тези, „които се правят на герои“, могат да изложат на риск огромни маси от населението заради постъпките си. Борисов увери, че първите афганистанци ще бъдат екстрадирани още през месец декември

До напрежението в Харманли се стигна, след като на бежанците им бе забранено да напускат центъра за настаняване. Някои от тях бяха диагностицирани с варицела. Стигна се до сблъсъци между бежанците и силите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    21 1 Отговор
    Да им врътнем тогава по един дудук,за да не се задействат спящите им клетки ...
  • 2 Алексей ростов

    7 4 Отговор
    Мужики не терпите сразу по голове
  • 3 Алексей ростов

    10 4 Отговор
    Я говорил бить по голове пока совсем не обнаглели ,надо на место ставить
  • 4 МУТРА СТРАХЛИВЕЦ

    15 7 Отговор
    ЧИЧО БОКО ВЕЧЕ Е СЛОЖИЛ ПАМПЕРСА. ЕЙ ЗА ТУЙ СМЕ ТУКА ВСЕ ПИШМАН МЪЖЕ СА НАЧЕЛО .
  • 5 Бай хой

    17 6 Отговор
    Той тиквун ги разбир тия работи. Нали катарците са му приятели и внесе стотици милиони в оманския фонд. Е хамериканците ги конфискуваха заради финансирането на идил от там та тиквата тогава отменяше търгове като обезумял, нищо че никога не е имал ум.
    Освен това и изпрати доста оръжия за джахидистите чрез хамерикански фирми и чрез подпалването на погребите в България.
    Освен това и ни пази чрез дюнери.
    Бог да пази България от простаци и от простотия.
  • 6 некойси

    16 5 Отговор
    А кой ги натресе под масата тия примати?
    Чие правителство?
    А сега и трябва да внимаваме.
    Що не вземе тоя да изчезне та да не ме дразни повече.
  • 7 VMORO

    8 3 Отговор
    Pu**a!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 специалист

    7 19 Отговор
    Терминал 2 хващайте докато е време аз вече го направих и ми е много кеф в Германия вадя си евраците пъквие тука продължавайте да стоите в тая умрела държава да ви мачкат циганите арабите и американците.

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алексей ростов

    2 3 Отговор
    Границу на замок
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Morgoth

    17 1 Отговор
    Престоя на тези хора в лагерите трябва да е минимален, а всички лагери да са от затворен тип. Много бързо да се взема решение:
    - който не бяга от война - самолетчето и в къщи
    - който се бунтува независимо от къде идва влиза в лагер с повишена сигурност докато текат процедурите, след това самолетчето и в къщи
    - който идва от страна във война има правото на убежище само докато войната свърши, когато това стане се решава дали да го оставим или да го депортираме на база на това до колко се е интегрирал
    - който иска да ходи в Европа - ако Европа го иска да ходи, ако не - самолетчето и в къщи

    Лесно, елементарно и сигурно!
  • 17 Лупи

    14 2 Отговор
    Абе, Баце, а кой докара тука имигрантите? Нали ти и останалите уж "демократични" паневропейски пангейски соросоидни лакеи бре? Ами ти бе от тия, които ни плямпаха за евроценности европът ето ти комисарските последици дето ни натресоха твоите богове Меркел, Юнкер Шойбле и останалите. Сега гледай да не доокъкате нещата, щото оплескате ли тук с война, тогава ще трялбва да се намеси и нещо друго-....то ще унищожи халифатците до корен, но и вие ще измрете, което не е добре, но като сте продажни гламави слугинажи на външни тарикати и не ви дреме за нас, това са ви последиците сега там. Кой нормален човек ще повярва, че няма да има такива неща в места с различни култури цели? Е ти и твоята шайка гърбави сте част от виновните за тоя проблем... А сега хвърляйте пари и ченгета за да го пазите.... като нема военни като хората да ви наритат вредните мутри ами ви козируват, така става. Щото аз нямаше да пусна и един имигрант, ами още щом се пръкнат джихадистите пращам морската пехота на страната на Асад да трепе терористи а вие им продавахте оръжие, та и складовете заради това изгърмяха, да не може да се проследи нищо. А сега пазете да ви видим като има проблем как?!!! Да не забравяме, че ти и твоите лакеи първи се провикнахте за подкрепа на санкции към руснаците, а те отидоха да се бият с джихадистите, докато ви е си лапате пачките на власт!
  • 18 ККП

    19 1 Отговор
    Интересна е страхливата логика на Бай Х не дразнете приматите, че имало клетки у нас, които щели да се активизират !? А защо има клетки, защо са допуснати и не са заловени и т.н.
    Тая политика "преклонена главица сабя не я сече" да си я завре дет слънце не огрява, затова сме се докатали дотук и шепа мангасари да ни се качват на главата !!! А като станат хиляди, стотици хиляди КАКВО !???
  • 19 Жирафа с късата шия

    10 1 Отговор
    Закво иам чуството че след като стане още по напечено и тук таме стане някой атентат и още някой лагер се разбунтува,американците ще си затворят очите и ще си духнат под опашката и ще се наложи пак майка русия да ни спасява която до преди дни солехме .....
  • 20 Гост

    2 1 Отговор
    До VMORO.Много си прав.Ама не е само той ние несме по различни.
  • 21 Българолюбец

    1 0 Отговор
    http://m.fakti.bg/news/212073-25-noemvri-1861-g-rakovski-izgotva-plan-za-osvobojdenieto-na-balgaria
  • 22 Мършата

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "специалист":

    Бойко Борисов на власт ли е оставам в България, но ако дойде на власт някакво некомпетентно правителство, и аз ще те последвам и ще взема и жената и дъщерите си и право към Терминал 2! По-добре да слугувам и да бъда беженец при чужди, отколкото тук без ГЕРБ, а то без ГЕРБ е равно на без бъдеще, без РАЗВИТИЕ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 RISES

    6 1 Отговор
    БОКО е чифуто-еврейска подлога....
  • 25 VMORO

    2 3 Отговор
    Do Zhirafa: ti bulgarin li si ili rusnak? Ako si rusnak kazhi si-ne e sramno. Ako li pak si bulgarin-kak e vazhmozhno Russia da ti e mayka?
    Do Gost: ne sme, bratle. Dokazali sme, 4e ne sme. Skoro 6te napomnim za sebe si. Pozdravi!
  • 26 ХАСАН

    5 3 Отговор
    България ще стане буферна зона. !! Чакалня за бежанци!! Немците ще дойдат от тука да си избират
  • 27 ТЪП 2Х

    6 2 Отговор
    Ето кой управлява в България. ИДИЛ, а не боко миндил.
  • 28 Калин

    3 3 Отговор
    Борисов е най- подготвения премиер който е имала България.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 До ББ

    2 2 Отговор
    Кво като гледат МИНДИЛ да се изплашвам ли.Боку си остава ислямска подлога до края
  • 31 Благовест

    0 0 Отговор
    Премиерът в оставка и приближените му МУТРИ да го духат!!!! Именно тяхното управление доведе до това положение. Ако имахме истинско, а не негърско управление (от посолството на САЩ) положението щеше да е много по-добро за българите!!!
  • 32 Иванка Ставриева

    0 0 Отговор
    НЕ ЗНАЯ ДАЛИ ИДИЛ СЛЕДИ КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, НО СЪМ СИГУРНА, ЧЕ ТЪРПЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТКЪМ ПРОСТОТИИТЕ НА ПРЕМИЕЛА В ОСТАВКА, МНОГО СКОРО ЩЕ СЕ ВЗРИВИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове