Last news in Fakti

28 Декември, 2016 13:15 17 741 36

Ако управляваме, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини

  • веселин марешки

Марешки прогнозира, че неговата формация "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите парламентарни избори

До една година, ако сме първа политическа сила и управляваме държавата, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини от това, което е в момента в София. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" по БНР бизнесменът Веселин Марешки. Той прогнозира, че неговата формация "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Ако ние сме най-силната партия и направим правителство, хората ще го усетят много ясно. Няма да имат нужда от 800 дни и реформаторски програми, които за две години не са постигнали нищо. Буквално за месец-два можем да направим реформи в най-тежките и закостенелите системи.

Продължаваме да се борим с картела в горивата, защото това е картелът, който най-тежко ограбва държавата. И ако успяваме тази битка да я водим успешно, без да имаме никаква власт, представете си какво ще стане, ако имаме власт. Два милиарда лева ще върнем в семействата и в малкия и средния бизнес само от картела в горивата и още два милиарда минимум ще вкараме в държавата, като спрем контрабандата. С тези пари държавата за месец-два ще има съвсем различен облик.

През аптеките и бензионстанциите показахме, че ако сме заедно и ако имаме истинска воля за промяна, можем да се преборим и срещу най-тежкото статукво и най-силните картели и монополи, било то политически или икономически, допълни Марешки.

Президентските избори изпратиха в пенсия доста от старите партии като псевдораформаторския блок, АБВ, патриотите, ГЕРБ тръгна надолу. Ако в БСП си мислят, че се възраждат в момента с Корнелия Нинова и Цветелин Кънчев, ще бъдат също толкова изненадани. Считам, че на тези предсрочни избори ще пенсионират и някои от по-големите формации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    45 34 Отговор
    Ако управлявате ти и Бойко ли? Цъ. Забрави. Свърши се тя твоята.
  • 2 прост селянин

    38 31 Отговор
    А хляба ще стане 20-30 лв!:)
    Не Благодаря, гледали сме го този сапунен сериал, аман от митрафони.
  • 3 купонна система

    46 21 Отговор
    И тоя започна да обещава на народа евтин хлебец. Ще си управляваш бензиновите колонки.
    Ти не можеш да кажеш каква ще е цената на гориво. Пазара казва каква е, но за това са необходими механизми за противодействие на картелни споразумения. Като ги измислиш може и да стане.
  • 4 гост

    51 29 Отговор
    Тоя измамник ще влезе в парламента и ще навреди на народа повече и от ББ
  • 5 АА Нйееееее

    29 17 Отговор
    Ооопааааааааааааааааааааа
    Оооппааааааааааааааааааааааааааааа
    а ако НЕ управляваш що шъ стани ъъъъъъъъъъъъ
  • 6 бббббб

    45 15 Отговор
    Смени темата. Пинокио прави магистрали,ти ще ни къпеш в горива!А,за икономика и индустрия никой не споменава .Как ще се развият запустялите и западащи в страната райони никой не говори.Има и много други сфери ,които имат нужда от развитие ,но...личния интерес преди всичко.
  • 7 правешкия

    34 13 Отговор
    И тука е пълно с тролове на алчния златев
  • 8 незнайко

    25 16 Отговор
    Направете съпоставка най напред с цените на лекарствата в неговите аптеки и тогава плюйте! Маже би още не си купувате лекарства, но и това време ще дойде. Българите сме неблагодарни и завистливи.

    Коментиран от #10, #25

  • 9 БОКО

    24 18 Отговор
    Държава не се управлява като бензиностанция!
  • 10 бачкатор

    20 20 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    От трън на глог! Поредния мафиот.
  • 11 Дедо Шишарко

    17 12 Отговор
    Наистина ще трябва да имаш ВОЛЯ да чакаш да влезнеш в парлямента!
  • 12 гларус

    30 7 Отговор
    Как така лекарствата може да са евтини ,горивата също и то за дълъг период вече ??? Нямаме друг избор По добре ще е от колкото да слушам мазният Златев да ни убеждава че няма картел Що не си продава на 2,60 дизела ?????
  • 13 Станко

    22 19 Отговор
    Тоз` и той голям тарикат стана. Видя, че народа "клъвна" и ся ше пее една и съща песен 10 години. Хората имат много по-големи проблеми от това, дали горивото ше е 2.20 или 1.95. Замислете се малко за тоя народ, бе глави прости! Бъдете ХОРА! След това сте политици, предприемачи, мутри и т.н.! Казах!!!
  • 14 ЧовекОтНарода

    24 6 Отговор
    Пък ако управлявам аз, ша го направя по 20ст.
  • 15 вескоМаринов

    16 14 Отговор
    Абее кво се пенявите бе форумно мушмуроци :) та кой не е издоил кой не е надхитрил българският народ ? Ей на и Марешки ще обещае чудеса ефтини горива лекарства и справедливост и е влязъл в парламенте сетне 4ри години субсидии и далаверки с Бочко и е на + човека ...тоя народ кълве на една и съща стръв като риба
  • 16 Тошибиян

    34 5 Отговор
    Проблема не са ни горивата че не са по 1.80 а индивиди като цеко чоков и съдиите и милицията и сичко и наи вече кога заплатата ще стигне социялния минимум в фалирала гърция от 800 евро?
  • 17 dhг

    9 2 Отговор
    Малките партиики-еднодневки са важен елемент от политическия живот на страната. Те определят кой от големите ще управлява. Могат да подкрепят когото си пожелаят, така и така в следващия парламент вероятно няма да влязат.
  • 18 Варненец

    28 10 Отговор
    Плюйте го Марешки ,колкото искате - аз си зареждам бензин А-95 на 1.79 лева - а софиянци на 2,04 лв !!! Голям кеф !!!

    Коментиран от #22, #24

  • 19 red

    24 11 Отговор
    Въпреки платените хейтъри аз ще гласувам за Марешки.
  • 20 ловец

    9 4 Отговор
    ЩО ВСИЧКИ ПЛАЧЕТЕ ПЪК ПОСЛЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ ЧОВЕКА ПОНЕ ЩЕ НАМАЛИ ГОРИВАТА АПЪК СЕГА КВО СТАВА РАСТЕ ПЕТРОЛА ТА ПУШЕК СЕ ДИГА И СЕГА МОЖЕ ДА Е ПО ЕФТИН АКО АКЦИЗА ВМЕСТО 62% Е НАПРИМЕР 30%
  • 21 123

    11 14 Отговор
    Искам горивата да са по 5 лв , винетки по 1000 лв, застраховки 2000 лв. Малко да се освободят градовете и пътищата от ШАФИОРИ които зареждат за 5 лв и правят обиколки!!!
  • 22 пастир

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Варненец":

    И кво стана с бензиностанцията в Люлин? Нали около изборите щеше да я отваря?
  • 23 Край

    6 14 Отговор
    Така ли? И сега не мога да се размина от кифли и глупанари в коли- никога няма да гласувам за тоя сипаничав неприятко. Искам бензина и дизела по две а газта да я забранят че мирише на мартенско зеле.
  • 24 НикиД

    16 4 Отговор

    До коментар #18 от "Варненец":

    българинът е суперстранно и завистливо същество. онзи продава евтино гориво и стотици хиляди хора зареждат на човешки цени, а тия седнали да му търсят кусури и да се чудят как да докажат, че работата му не е редовна. е такива заслужават да им изплющат бензина 3 лева и наистина да спрат да карат. аз лично едва ли ще гласувам за него, защото просто не става за политик, но никой не може да отрче, че направи нещо реално за хората.
  • 25 Бате Цецо

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    За горивата на Марешки за сега нищо не мога да кажа, но за лекарствата ми стана ясно - купуват се на едро от складове големи количества с наближаващ краен срок на годност и така се постига по-ниска цена още от склада.

    Коментиран от #28

  • 26 Прост народ

    10 4 Отговор
    Е много прост народ. Какво искате да ви обещае, 1000 лвева минимална заплата ли, няма ка да стане това. Човека казва това което може реално да направи и голяма част от населението да го почуства с намаляването на всекидневните разходи за гориво и лекарства. Другите до този момент какво направиха освен да крадът или ония пумяр да казва колко магистрали бил направил и постоянно да вдига винетки, застраховки и горива. Те тия мастии дето сега са в парламента раздават милиони за изпълнение на разни проекти на фирми които им дават рушвети под формата на консултантцки услуги, както беше и с ония резак дуган. Ама ей тва е Българина е тъпо парче и обича да го лъжът и тъпчат и когато се появи някой който наистина има воля да направи нещо истинско чак не ве се вярва че мове да съществуват такива хора и започвате да ги оплувате. Само дето не ви идва на простата глава че този човек има достатъчно пари и не му е нувно да краде от държавата. А предишните някви гладни пожарникари дето нямаха и два лева в джоба сега са милти милионери, сами си направете извода ако въобще има някои в празните ви глави!!!
  • 27 Гого

    7 2 Отговор
    Вярно че горивата са един от картелите ако се заеме и с другите значи е точният човек. Досега няма сектор в който да няма картел банки застраховане пътища все смърди!
  • 28 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Бате Цецо":

    НЕ ЛЪЖИ !!!!
  • 29 не ви ли писна

    7 6 Отговор
    Тоя вЕрно си е повярвал, че и той ще ни "оправи"!?!??
    Не ви ли омръзна вече от всякакви месии, които се чудят, какво да ви обещаят. Също като бабички и телефонни измамници сте 'дет постоянно им обясняват да не вярват на фалшиви обаждания, ама ония "кълват" теглят си всички спестявания и ги дават на измамниците. Поредният тарикат, каже ви че нещо, ще ви обещае и кълвете? Как не ви омръзна да бъдете наивници !? И какво като ви обещае 20-30 ст. по-евтино гориво добре, ама от другаде ще ви го нахака. Много ви е къса паметта ай припомнете си кой е тоя, Кабакум и т.н.
  • 30 всекинародзаслужавасъдбатаси

    4 4 Отговор
    Поредния самозванец, на който народа ще си свали гащите... за пореден път...
  • 31 Тошибиян

    4 3 Отговор
    Колко от вас карат изцяло на бензин?нема и толкоз нали?всичко е на пропан и метан така че не ревете че бензина ви е скъп защотопреално карате на алтернативни горива които са с 50 и 70% по ефтини в сравнение с разхода на бензин
  • 32 Тошибиян

    6 5 Отговор
    Чета ви и виждам че мразите този които иска да направи нещо за вас....кусури намирате все лекарствата били с изеткъл срок горивата има ли морска вода вътре ала бала.....маи за това ви трябва дървото по главата че от таз демокрация много се разпасахте
  • 33 гощо

    3 1 Отговор
    Я така честният Марешки да каже какво стана когато той беше общински съветник и KFC опитаха да си подновят договора в Варна?!?! На митичното за Варна място известно като КОЗИРКАТА срещу катедралата?!!?!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 оракул делфийский

    1 0 Отговор
    Мен пък , ако мЪ збирети - многУ шЪ крЪдЪ _ О Б Е Щ А В А М !
  • 36 оракул делфийский

    1 0 Отговор
    Да живее Б К П , Д П С и Дебелян БеЙевский ! Да живее сик , да живее вис , да живее кражбата ! Да живее товаришча ПуТкина ! Да жувей М И З Е Р И Я Т А ! Да живей и руската минимална заплата - 80-90 $ ! Да живеЙ и КомунизЪма , да Жувеят и сичките тролове и сичкото червен башибозук ! Аааа сичкото сган и то да живей ! Ура дрюгарий - шЪ победим
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове