8 Ноември, 2011 12:33 11 926 0

БАН на протест с три искания

  • бан-
  • протест-
  • искания-
  • бюджет 2012-
  • бюджет
БАН на протест с три искания - 1
Снимка: БГНЕС

На 9-ти ноември, вторник, от 14 часа, учени и служители от БАН отново ще излязат на протест срещу несправедливия Бюджет на академията, за 2012-та година, съобщиха от Академията. Протестът е заради отказания диалог.

Учените издигат три искания:

1. Бюджетна субсидия за 2012 г. в размер на 95-98 млн. лв., която ще осигури минимални предпоставки за оцеляване и функциониране на националния център за научни изследвания в условията на криза.

2. Спиране на войната срещу БАН и униженията, на които са подложени българските учени.

3. Ясно дефиниране на претенциите и визията на Правителството на Република България по отношение на структурата, организацията и функциите на Българската академия на науките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА