Last news in Fakti

11 Януари, 2017 15:56 6 196 20

Държава, която погазва принципите на демокрацията, не е никаква държава

  • държава-
  • принципи-
  • демокрация-
  • референдум-
  • слави трифонов
Държава, която погазва принципите на демокрацията, не е никаква държава - 1

В предаването Слави Трифонов коментира решението на правната комисия да не се занимава с Референдума и изявлението на Румен Радев, че няма намерение да удължи с малко срока на това Народно събрание, за да може да се приеме новият избирателен закон. Ето какво каза Слави:

„Уважаеми зрители, кое е това нещо, което ви кара вечер да заспите спокойно? Предполагам грижата за близките, за хората, които обичате. Самочувствието от добре свършената работа. И вярвам – достойнството, че сте постъпили днес като добри хора. Аз лично съм така. Защото съм част от българския манаталитет и българската психология. И съм щастлив от този факт. Обаче има хора, които не разбират смисъла на думата достойнство. Уважаеми зрители, няма да крия, но това не спира да ме изненадва. Толкова ли е сложно да бъдеш почтен? Толкова ли е сложно да не лъжеш? Да уважаваш законите? Явно – да. И как така подобни хора се намират на най-важната за една парламентарна република институция – българския парламент. Или пък българското президентство. Днес една голяма част от българските депутати пренебргенаха волята на българските граждани. Като изключим партия ГЕРБ всички останали, БСП, ДПС, Патриотичния фронт, Атака, Реформаторския блок, АБВ, остатъците от партията на Бареков гласуваха правната комисия да не се занимава с Референдума. Да не се занимава с волята на три милиона и половина българи.

С това си действие за пореден, вече n-ти път, те показаха, че нямат никакво основание да се наричат народни представители. И че задължително трябва да гледат Парламента през крив макарон.
А новоизбрания български президент Румен Радев заяви, че няма никакво намерение да удължи с малко срока на това Народно събрание, за да може да се приеме новият избирателен закон. Закон, такъв какъвто го поискаха мнозинството от българските граждани. И дори заяви, че будел недоумение факта, че Народното събрание иска да се занимава с резултатите от Референдума. Така, още преди да встъпи в длъжност Румен Радев, показа, че за него няма никакво значение волята на българския народ. Значение за него има само волята на Корнелия Нинова. А може би и на Елена Йончева. А може би и на други жени, за които не знаем.
Държава, в която институциите погазват принципите на демокрацията, не е никаква държава. И това съгласете се, уважаеми зрители, трябва да се промени.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq s konq

    7 13 Отговор
    Май стана тъй,че Слави отчита добрата воля НА ГЕРБ по въпроса за Референдума,а недоволства от "чисто новия" президент и хватките му за стопиране на идеята?Да си лумпен-русофил-изтрайва се...но да те правят и разноглед-...е вече чашата прелива!:)

    Коментиран от #9

  • 3 100

    15 4 Отговор
    Като се появи Слави и референдума - троловете изпълзяват ...
  • 4 незнайко

    31 10 Отговор
    Хора мислете трезво, не намесвайте чалгата ! Кой от Вас пишещите, се е нагърбвал с нещо толкова смисленно ? Слави е борец за справедливост, това няма как да му се отрече.

    Коментиран от #11

  • 5 ЛевБенБот

    22 2 Отговор
    Народе събуди се .
  • 6 тошибиян

    8 1 Отговор
    КАКТО КАЗВАМ ДА ГРЪМНЕ АЕЦА И ДА УМРЕМ С ДОСТОЙНСТВО ПОНЕ И ДА СА СВЪРШВА ТАЗ МЪКА
  • 7 Възмутен

    9 11 Отговор
    На референдума не му достигнаха определен брой гласове ...Ами това е демокрацията .Да можем да се съгласяваме
    с правилата ,а не да ги заобикаляме ,както се мъчи да направи Слави и се е затръшкал като някакво лигаво дете за да стане непременно това ,което той си е наумил.

    Коментиран от #12

  • 8 jambazina

    6 11 Отговор
    Ясно е че хората гласуваха на референдума ей така напук и за да им е гадно на политиците, не заради плешивата глава на Слави, който сега опипва почвата и се чуди как да извлече дивидент от това, хвърля некви приказки за да види как ще се реагира за да се ориентира какво да прави като дойде време за избори.
  • 9 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    "добрата воля" на Герб е чиста проба евтин ПР преди изборите след около два месеца, да се харесат на хората че нещо напоследък много се оакаха. Да бяха проявили добра воля по-рано, а също и за партийните субсидии, уж трябвало да няма такива според ББ(казано между двата тура на изборите с безкрайно ясната цел да събере симпатизанти-балъци дето да гласуват за леля Цецка) ама после много бързо забрави, каква изненада. Браво на новия президент, мъжкар е за разлика от стария, и досега говори и действа много премерено и адекватно, което със сигурност не се харесва на гадната паплач дето управлява държавата.
  • 10 Васичка Атанасова

    2 5 Отговор
    и ти много голям стана ай майко
  • 11 бюрек 2

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Ей, заради такива наивни и ограничени хора, като теб сме на това деридже.
    Референдума е по поръчка на Гроб, май само те го искат. :)
    Нали ги беше страх политиците, а приеха задължителното гласуване, сега точно гробарите натискат за мажоритарното гласуване, я се запитай ЗАЩО?
    28 години ви въртят схеми и още не се усещате, направо съм потресен, колко заблудени хора има.

    Коментиран от #13

  • 12 бюрек 2

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Възмутен":

    Явно има някаква много основателна причина да се тръшка така, поел "политическата" отговорност. :)
    Едно време пионерчетата изпълняваха поръченията си с такъв плам и ентусиазъм.:)
  • 13 Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "бюрек 2":

    Не, мойто момче - партийно хранениче, заради такива, като твоите партийни господари, сме на това положение!

    Жалки сте със смешните ви напъни на плюете по референдума, на всеки му е ясно, че ви треперят гащите да не свърши партийната хранилка!

    Такива, като тебе са отвратителни - за 5 лева ще продадете собствения си народ, не е важно хората да са добре, а вие да крадете!

    Всъщност, жалките ви напъни нямат никакво значение, хората казаха вече какво искат!
  • 14 Капитана

    0 1 Отговор
    Да хубаво е че има референдуми,но просто по конституция и според закона,гласовете на хората които са гласували на този референдум не достигнаха,като бройка за да бъдат гласувани исканията от референдума във народното събрание.Просто това е демокрацията,ако гласовете бяха стигнали референдума щеше да бъде приет,но на практика това не стана,те и депутати затова се увъртат и не предприемат нищо по въпроса защото няма необходимия брой гласове,дори и при повторното преброяване.По принцип ми допада Шоуто на слави,но в държавата да се правят поредните експерименти да ни управлява шоумен и оркестър идва вече в малко повече и е смешно.Щом Слави се смята за силна личност и счита,че може да обедини хората около себе си и да ги накара да му повярват,че той ще разбие статуквото и ще подобри положението на българина да си направи партия и да участва във бъдещите избори и така ще се покаже най точно и ясно дали ще го бъде в политиката или не.Просто друг начин няма,тези призиви и апели от телевизията по време на шоуто са си кьор фишеци.Или влизаш в политиката или не влизаш,средно положение не трябва да има,пък каквото вече"Бюлетината" покаже.
  • 15 ОГБ

    1 1 Отговор
    Слави да влиза в политиката, да изкара 2-3 години и да залязва както всеки друг, така и така само плямпа глупости.
  • 16 Shmeker

    0 0 Отговор
    Що да не е държава? Просто не е демократична държава.
    То има и други видове държави освен демократичните.
  • 17 дасдасд

    1 1 Отговор
    Имам чувството, че всички коментари са платени... Как може да се каже, че не достигали еди си колко гласа... Ами правилата за референдума са направени такива... Че може 100 % да гласуват с ДА или НЕ на референдума ама 1 глас да не достига... Какво значение им... Принципно и тези 12 000 да бяха НЕ ПАК ОТГОВОРА НА НАРОДА Е ДА... ТЕ НЕ ВЛИЯЯТ НА РЕЗУЛТАТА... ПРОСТО ТАКА СА НАПРАВЕНИ ПРАВИЛА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ... И ДА МОЖЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ... КАК МОЖЕ ДА ГЛАСУВАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО А НА РЕФЕРЕНДУМ (КАСАЕЩ БЪДЕЩЕТО ДА НЕ Е) ЕМИ ТАКА СА ГО НАПРАВИЛИ ГАДНЯРИТЕЕЕЕЕ ЧЕ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ...
    ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СЛАВИ ГОЛЯМ ПОКЛОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    НАДЯВАМ СЕ ДА НАПРАВИ ПАРТИЯ! АЗ ЩЕ СЪМ ОТ ПЪРВИТЕ ЧЛЕНОВЕ И АБСОЛЮТНО БЕЗВЪЗМЕЗДНО ЩЕ УЧАСТВАМ В ПРОЕКТА!!! ПРОСТО ЗАЩОТО КАКТО ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ НА 26 год. СЪМ ОТЧАЯН ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 плужек

    1 1 Отговор
    И ся кво излиза, че ГЕРБ са най прави и президента който иска да спази конституцията е погазвач на принципи и аз питам Слави: Що мълчаха и траяха мошенниците от ГЕРБ досега кво държаха? и ква беше тая дълга ваканция като искаш да правиш промени в избирателния закон?. И те отидоха във ваканция щото да ядат сланина и свинско да се освинят па народа кучета го яли. За месеци не можеш да приемеш промени в Избирателния Закон.Стига с тия глупости щото всеки ден на тези дупетати е равен на кражба и мизерия на народа. Аз съм за всички точки със хикс, но когато става дума за навъпреки не. Те искат нула лева СУБСИДИЯ - ми що? Щото са откраднали милиарди ,е кой си празнува милиардите и министрите и дупетати милионите. Не им пука вече напукали са се като пеликани и ме е гнус като ги гледам начело с измисления вожд мутри тикви и картуни. Стига, Баста на таз крадлива каста. А Радев да докара екип от Прокуратурата на Румъния и да ги вкарва по затворите. Дошло е време разделно.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове