12 Януари, 2017 13:35 5 667 8

Човечета, хората не са прости и не са спокойни

  • референдум-
  • ивайло вълчев-
  • хората не са прости-
  • не са спокойни

Сценаристът и един от инициаторите на Референдума Ивайло Вълчев попита депутатите, които определи като анонимни човечета спокойни ли са, след като вчера не пожелаха да разгледат резултатите от Референдума, с изключение на тези от ГЕРБ, в пленарна зала. Той отправи предупреждение, че не трябва да са толкова спокойни. Ето и пълният текст на мнението му, изразено в „Шоуто на Слави”:

„По Конституция българското Народно събрание се състои от 240 депутати, вчера в НС се събраха цели 179 пропорционално избрани народни представители. Други 61 депутати не намериха за необходимо да дойдат на работа. Да припомним работата им е да представляват народа, да представляват конкретни хора, които са гласували за тях, райони, градове, села, от които са избрани. Само, че 61, така наречени народни представители, умишлено избраха да не представляват народа. Не им се работи, не им се представлява там някакъв народ. Очевидно това не носи печалба. Избраха да представляват някакви други интереси, чии те си знаят.

Вие знаете ли кои не представляваха народа, може би този за когото сте гласували лично вие или този който е избран от вашия град. Вие имате ли мнение за референдума? А вчера имаше ли кой да го изрази? Не знам кой въпрос в случая е по-подходящ дали защо тези хора са там или не са там? А от тези пък 179, които бяха в залата 99 решиха, че резултатите от Референдума няма дори да бъдат обсъждани. Е, че за какво?!

99 човечета в костюмчета решиха, че 2 500 000 гласа на Референдума, искащи промяна на избирателната система, са нищо. 99 човечета уплашени за местенцата си, които сигурно скоро ще загубят си затвориха очичките точно като малките деца, си мислят, че щом не виждаш нещо, значи него го няма.

Уважаеми 99 човечета и вие 61 народни представители, които отказахте вчера да представлявате народа си, чудех се с каква дума да ви нарека. Аз минавам за сравнително възпитан човек в рамките на приличието, семейна черта, макар, че от друга страна единият ми дядо някога е бил докер на бургаското пристанище – хамалин, та и от него съм запомнил някои прийоми във фината риторика. Сега ще ви кажа, че вие сте велики последователи на китайския Лау Дзъ и на неговото учение. Лау Дзъ смятал, че най-добрите управници са тези, които хората не познават и никога не виждат. И че държавата се управлява най-добре, когато хората са спокойни и прости.

Уважаеми човечета с костюмчета има една изненада за вас хората не са спокойни и не са прости и не искат повече да избират анонимни човечета. А вие човечета спокойнички ли сте? А не трябва!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    20 1 Отговор
    Браво, само така , няма отказване
  • 2 Тодоров

    26 2 Отговор
    Преди 20 години Костовистите подпалиха Партийния дом с помощта на лумпени и футболни агитки в интерес на чисто политически цели. Аз съм от спокойните хора, които за 27 години преход чакат нещо добро да се случи. Но то не се случва. Отгледахме си политеска класа и политеческа мафия, която явно не мисли за ХОРАТА. Сега вече съм от тези неспокойни хора и с чиста съвест бих отишъл да подпаля народното събрание и ясно да кажа, че не искам повече издевателства над народа и несъобразяване с неговото мнение.

    Коментиран от #6

  • 3 tag

    14 4 Отговор
    Само гледайте сега, от шоуто, да не вземете да ми защитавате герберастките депутатки, щото те го внасят това, точно сега, за разглеждане не със добри намерения, мислете

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "tag":

    Страхотен начин за коментар, от който нищо не се разбира, за Вашата позиция.
  • 5 рашу

    5 8 Отговор
    голяму шоу, къй си ти ва учендолски
  • 6 Приятел на Костов

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тодоров":

    Преди 20 години Слави не беше ли в агитката на Костов ? Стар съм вече и ми изневерява паметта.
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Щом не искат нови правила ще играем без правила.
  • 8 Георги

    2 0 Отговор
    Не зная това което ще ви кажа дали ще се хареса на много от вас ,но истината според мен е следната.Без да ГОТОВНОСТ да пролеем кръв няма начин да оправим нещата.Трябва да излезем на улиците и твърдо да заявим СТИГА!!! Едни от нас ,които имат сърце ще го направят , а другите КАТО МИШКИ ще ни гледат сеира и ще ни плюят.Но това за мен няма значение важното е да се погрижим СЕГА за нашата държава -точно сега Майка България има нужда от нас.Много ми се иска да се появи човек ,който да поведе всички Българи милеещи за родината си на поход,протест , въстание или революция -кой както иска да го нарича -за твърдо заявяване на управляващите ,че ни е омръзнало от тях и цялата политическа класа и искаме коренна промяна в държавата-както в политиката ,така и в съдебната система ,конституцията и други..Важното в крайна сметка е крайния резултат -една наистина добра държава за живеене -държавата на нашите деца.Това ще бъде нашето наследство за тях и за това един ден ще пише в учебниците по история.Завършвам с думите на един велик Българин-ТРЯБВАТ НЕ ДУМИ , А ДЕЛА!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове