Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 16:50 877 0

Илчев: Политиката на бухалките вън от СУ

  • илчев-
  • су-
  • софийски университет-
  • ректор-
  • студенти-
  • образование

Дълговете на университета са за 10 млн. лв.

Илчев: Политиката на бухалките вън от СУ - 1
Снимка: БГНЕС

Политиката на бухалките няма място в Алма Матер, заяви ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Иван Илчев преди избора на нов ректор на най-стария университет у нас. Историкът подчерта, че срещу него се е водила негативна кампания в медиите в последните дни и категорично отрече по негово време да са изчезнали 25 млн. лв. от Алма Матер.

„Никога няма да простя на човек, който подбужда кампания, която разравя костите на родителите ми“, каза той.

Междувременно в двора на Ректората студенти протестираха срещу планираното в Бюджет 2012 вдигане на таксите им за обучение.

Иван Илчев,  който се бори за втори мандат, припомни, че бюджетът на най-стария ВУЗ у нас е намален в отговор на критиките, че харчовете са нараснали.

Университетът не е плащал ток, парно, данъци и такса смет, стана ясно от думите на ректора пред почти 400-членното Общо събрание на СУ, което избира следващият ректор.

Общо дълговете на университета са около 10 млн. лв., от които само такса смет възлиза на около 2 млн. лв. Миналата година Илчев описа най-тежката за университета, тъй като парите не са били достатъчно.

Четирима кандидати се борят за следващ ръководител на Алма Матер. Освен Иван Илчев, останалите са деканите Петър Славейков, Валери Стефанов и Божидар Ангелов.

Изборната процедура се забави от няколко препъни камъка. Първият се оказа регистрацията на делегатите, вторият – начина на гласуване (с отбелязване на „да“ за фаворита на гласуващия и на „не“ срещу тримата останали), а третият – с избор на председател на Общото събрание. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА