Last news in Fakti

27 Март, 2017 16:15 6 092 18

Марешки иска да е премиер

  • веселин марешки-
  • воля-
  • правителство-
  • парламент

Най-важно е формиране на стабилен кабинет

Марешки иска да е премиер - 1
Снимка: БТА

Най-важно е формиране на стабилен кабинет, ще приема покана от ГЕРБ за преговори, но или сме във властта, или опозиция, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Той заяви, че е готов да поеме отговорност с участие във властта, но лично той няма намерение да става министър.

Попитан кое министерство "Воля" се чувства най-подготвена да поеме, Марешки заяви, че могат да свършат хубави неща във всяко министерство, но все пак икономиката е най-силната им тема.

"Като човек от бизнеса там най-силно бих реализирал моите виждания", посочи той.

На въпрос кой министерски пост би го удовлетворил лично, Марешки отговори: „Министър-председателският. Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно“. Той бе категоричен, че министерски пост би бил под нивото му.

По последни данни на ЦИК, при обработени 99,98% от протоколите, партията на варненския бизнесмен влиза на ръба в 44-то Народно събрание с 4,15% и вероятно ще има 12 депутати.

Според Марешки обаче стабилно правителство не може да се прави на принципа "3-5-8" - едни министерства за една партия, други - за друга".

Той подчерта, че стабилното управление трябва да се обедини около няколко стратегически за България цели. Такива според него са демографската криза и страната да се управлява в полза на българския народ. Други приоритети са борба с корупцията, с картелите, с монополите и с контрабандата, намаляване на бедността, стабилни доходи, достойно заплащане на лекари, учители и полицаи, сигурност, образование.

Отношенията с Турция трябва да са приятелски и добросъседски, да развиваме търговските връзки, каза Марешки в отговор на въпрос. Ние не се месим във вътрешните работи на Турция, няма да позволим и те да се месят в нашите, но това не означава да воюваме, допълни той.

Анализът на Марешки на предизборната кампания показва бягство от дебат и че всичко е било съсредоточено върху "черен" пиар и фалшиви новини. Марешки заяви, че е очаквал по-голям резултат за "Воля", но атаките срещу него са довели до отлив на гласове. Той подчерта, че партията ще се бори с фалшивите новини.

"Воля" ще иска допълнително преброяване на гласовете, защото са получили сигнали за манипулиране на вота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    26 12 Отговор
    Този Магарешки май взе да се взима на сериозно.Боже-Боже!!!
  • 2 XYQ

    13 16 Отговор
    Давай Мерашки, YOU CAN DO IT !
  • 3 Rafi

    9 14 Отговор
    Dai mom4e Samo ta ka aide stiga stia borzi OT 90 i stati komunagi uz ne bili xa xa smeski.ve4e SME 2017 ane 1990.
  • 4 нвнвн

    21 5 Отговор
    Тоя Марешкия е млад комуняга викаш :)
    Изпростя народа яко с нетърпение чакам чиповете и световното правителство! Тези нямат нужда от свобода - Левски и Ботев явно са загинали напразно!
  • 5 ннвнвн

    17 8 Отговор
    Тогава вазелина съвсем ще изчезне от аптеките!
    Говорих аз но кой да ме слуша - като избереш Марешки те чака Магарешки! И сега честито хора с кеф да ги оправят такива като вас!
  • 6 нвннввн

    21 4 Отговор
    Че щом Бойко е премиер - защо и Марешки да не стане?
    То може и аз да стана ако отида при някой мутрак да му изложа идеите си и да завътриме едни пари! Така че всеки може да е премиер с подходящите познати с парички!
  • 7 Локумджията

    14 4 Отговор
    Марешки трябва да черпи, че влезе с формацията си в парламента.
    На пръв поглед, лесно се политиканства. Ще го видим в действие скоро.
  • 8 до поклониците на малкия месия

    17 3 Отговор
    Марешки разчупи статуквото .....и вече е част от него-"Честито" !!!
    Тоя още не е помирисъл кокъла, а иска да го лапне целия.
    Сега ми е интересно, къде ще се нанесе в София до езерцето в Южния парк, в Борисовата градина или защитената част на Витоша?
  • 9 ТоШибиян

    7 6 Отговор
    Не вярвайте да отделни думи тренда за бг е от негативен по негативен премиер и президент нищо не могат да променят..дори в частност да имат такава политика на оправия следващите който доидат ше върнат бг по спиралата надоле..спасявайте се в други държави и там раждайте и забравете бълхария завинаги дори на ескурзия не идвайте
  • 10 Цървулан

    14 7 Отговор
    Мечтата на всеки селяндур - да живее в София.
  • 11 бай шиле

    5 1 Отговор
    И аз
  • 12 Българе

    7 5 Отговор
    То между Марешки и Борисов никаква разлика няма..
  • 13 Гостенин

    7 5 Отговор
    То Марешки = Герб , не го ли разбрахте вече
  • 14 гост 2

    4 2 Отговор
    Къде е Бареков ,а май Магарешки го е заменил, и на него депутатите да не се обявят за независими и той да стане никой ,Бойко знае как се прави.
  • 15 гашник с мотика

    3 2 Отговор
    Не виждам особена разлика между Банкянска и Варненска тиква!
  • 16 Емин Хасковлията

    3 0 Отговор
    Знам аз че ще приемеш . Ти от доста време си сключил сделка с тях . На много хора има раздадени милиони , спящи клетки , като педала Яне и когато дойде момента се вкарват в политическата игра да помагат да заблуждават тъпия народ , че нещо избира и че нещо се променя .
  • 17 КОМУНИСТ

    1 1 Отговор
    Хубаво ни беше през комунизма, бяхме си генно увредени,промити мозъци и ни кефеше да апваме кебаци ама нямахме маса, на която да се наядем. :Д исках да ми е широка халката отново ама не ни избраха ПАК !
  • 18 1234

    1 1 Отговор
    Брей,той с 12 депутата иска да е министър председател,а ако е със 121 депутата ще иска да управлява и САЩ ,много на сериозно се взе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове