31 Март, 2017 19:23 2 177 23

Мая Манолова: Българите изнемогват, мизерията е страшна

  • мая манолова-
  • поскъпване-
  • газ-
  • омбудсман-
  • мизерия-
  • граждани

Омбудсманът защити гражданското недоволство спрямо поскъпването на газта

Мая Манолова: Българите изнемогват, мизерията е страшна - 1
Стопкадър: БНТ

Омбудсманът Мая Манолова оправда оплакванията на българския гражданин в ефира на БНТ.

"С право ми се оплакват ежедневно българските граждани. Поскъпването на на природния газ бе много скоростно и шоково. Трябва да се спре със спекулациите и да се обясни черно на бяло защо е това увеличение с 30%.

Според Манолова това решение не е в интерес на хората, а само на енергийните дружества.

"Всичко е за сметка на българския потребител, бъркат му в джоба. Българите изнемогват, мизерията е страшна. Увеличението е скандално, възмутих се много. Трябва предложенеито да се балансира и да се помисли как гражданите ще реагират и как ще им се отрази подобно шоково поскъпване", допълни омбудсманът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАРШИ КЛОШАР

    23 0 Отговор
    ГОСПОЖО, МИЗЕРИЯТА БЕШЕ ДО СЕГА ,ОТ ТУК ЗАПОЧВА ГЛАД, ТЪРПЯХМЕ , ТЪРПИМ НО ИЗБУХВАМЕ ОТ РАЗ .
  • 2 хххх

    19 0 Отговор
    Елита на ГЕРБ, БСП,ДПС и ОП вместо в затвора са в парламента.
    Оставим ли ги още 1 мандат, България няма да я има.
    Както казва К. Костадинов от ВЪЗРАЖДАНЕ, ако ние не ги изметем, те ще ни унищожат.
    На целия ЕЛИТ ДЕЦАТА И СМЕТКИТЕ СА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.
    много прост народ сме станали - леви, десни, русофоби, русофили......
    а ПРЕСТЪПНИЦИТЕ се смеят и богатеят
    друга възможност е ДА ЕМИГРИРАМЕ ВСИЧКИ
  • 3 Диди

    15 0 Отговор
    Ужас.В коя друга държава има поскъпване от веднъж на 30 процента...не зная такава.Трябва да се излиза на барикади.Българският народ трябва да направи оплакване в Брюксел,българското правителство нищо не променя.От сега се почва увеличаване на най нужните неща от които всеки е зависим.Ще има промяна само когато хората излязат и стачкуват срещу правителството.
  • 4 onq s konq

    3 26 Отговор
    Изнемогват тея дето ги мързи и не са учили навремето!Ас що не изнемогвам и даже си спестявам???Щото съм учил навремето и съм си намерил работа дето ме ценат и ми плащат предостатачно!

    Коментиран от #9, #10, #22

  • 5 konq s onq

    16 1 Отговор
    Много си се разработил,все тука пасеш

    Коментиран от #7, #16

  • 6 Идиотия

    10 0 Отговор
    Монополи на всяка крачка, а КЗК се занимава с Марешки, който единствен се бори да улесни малко живота на хората. Долу партийците от ГЕРБ, БСП, ДПС и патриоти
  • 7 бълхар

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "konq s onq":

    Какво ки учил? Тук се плаща добре само на проститутки, сводници, дилъри нарко, шефове на монополи, някои програмисти, депутати и някои чиновници. Май има и някои големи звезди в шоуто печелят добре. Останалите аз не зная да им плаща някой добре? да не си станал помощник сводник или рекламен агент на БМВ или Ягуар, че вадиш такива пари? Или си трол на някоя партия и си чатиш в свободното време? Амчи почерпи и нас ве! Да не сис танал жиголо? те печелелри също добре казват някои?
  • 8 Гост

    12 0 Отговор
    Малко е поскъпването,още трябва,така се прави щом никой не се противопоставя.
  • 9 ПЕНСИОНЕР

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Де да бехме всичките кат тебе. На времето дори ГЕНИЙ да си партията та спираше, все нещо в досието ти не беше у ред. Прадедо ти ако е бил смелчага и свободен , желязната завеса те спираше. Ти си късметлия,и желая ти успех .Все пак помисли и за 70 годишните
  • 10 Ееееее

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да не би да продаваш вибратори бе приятел?
  • 11 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    да сега при герб изнемогват при бсп цъфтяха и връзваха:))!иначе за газа си права цените падат в международен план а президента и правителството му ги вдигат без да обяснят защо .

    Коментиран от #19

  • 12 Тушибиян

    5 0 Отговор
    Ай да гърми тоз аец и да са свършват мъките ни
  • 13 Снайпериста

    5 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 14 песимист

    4 4 Отговор
    скъпа Манолова добре че слязохте сред народа (макар и късно)и я видяхте тая мизерия която от 27 години я има ха ха ха.Ако бяхте депутатка все още щяхте да сте сляпа.
  • 15 сноу

    4 3 Отговор
    А бе Майче ,къде я видя тая мизерия ..? Улици и пътища тъпкани от коли и последни модели джипове, тип камион,всеки циганин в БМВ,работниците от аварийната група на ВИК по седмица се мотат край ровната дупка, но всички са с по три коли...Бедните имат по три апартамента ,а на паркинга пред последния блок в най-крайния квартал, кола под 10 хил няма и е фул...
  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "konq s onq":

    Е сигурно работи, следи внимателно да не пропусне датата на която му изплащат рентата за отдаване на земеделска земя , и вероятно още два три селски магазина, но на село живота не е толкова скъп, има си и дръвца ,и БМВ в обора. Пред историята на повечето големи собственици на земеделска земя е следната- Когато турците са бягали от русите ,са се доверявали на най-сигурният си главен аргатин българин. Правили са договор за продажба на своите земи и чифлици, с идеята един ден да се върнат, и да си ги получат обратно. Но те не се връщат ЗА СЕГА, и бедният ратай става богат чифликчия,на готово. И другият начин е след 2-ра нац катастрофа се дават гори и земи на населението да се съвземе и потуши напрежението.После през соца им ги взимат да ги пазят за окол 45г. и сега нашият приятел с коня отдава зем. земя , и се тресе за всеки лев евро-субсидия. Ако спрат субсидиите , може да ликвидира и голяма част от земеделието и високите ренти. А може и след години да дойде някой от Анадола и да му покаже перфектно написан договор за неговите земи- Да не дава Господ ,и Аллах гьостермусун.
  • 17 Гад

    1 2 Отговор
    Какво лицемерие само тя получава 5-6 хил. лв. месечно плюс един куп придобивки, освен нея цялата армия от чиновници и държавни служители точат публичните средства в министерствата и агенциите като организирана престъпна група. Вместо да насочи усилията на там за редуциране на съотношението на заплащане между минимална заплата и чиновническа заплата тя дрънка празни приказки колко била загрижена за бедността.
  • 18 Истината

    3 2 Отговор
    -Така е като само тук във България има комунистическа-айдушка и престъпна партия и техните деца и внуци се наместиха на държавната софра това полицаи следователи прокурори съдии държавни и общински служители и чиновници и така наречен частен-държавен бизнес всичко е мафия и завладяно от селски умни колкото пипе на кокошка селски комунета и техните жени бизнес-дами мутреси....нема такава държава няма такъв народ да търпи 73-години убийците на техните деди и на майка България....със закон да се забрани БСП-в скоби К и да се вкарат всички комунета във затвора за подривна дейност спрямо собственият си НароД...!!!!

    Коментиран от #20

  • 19 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ех, ама си лъжлив трол. Първо, комисията е теябвало да даде становище още Януари месец, но за да не изглежда че става по времето на тиквата, а и все пак идват изботи, оповести данните след изборите. Впрочем се знаеше и преди тях, но свободните ни медии бяха заети да вадя думи от контекста на Корнелия Нинова и да ни пробутват кой ще сппечели изборите.

    А колкото до поскъпването, естествено че президента и правителството нямат никаква роля. Цената на газа е процент от цената на петрола, който скочи отдавна. Но има един малък момент, преди да се опиташ да излъжеше че руснаците са увеличили цената на петрола: под 70 долара за барел прави неизгодно добива на шистпв газ. А кой добива шистов газ, тролче лъжливо? Американците!!! Иначе как ще стане диверсификацията, ако тяхния газ като го докарат е по-скъп от руския? Освен това, теолче лъжлииво цените по всички хъбчета скачст, и дори да имахме хъбчета, пак нямаше да е по,евтин газа. Още едно доказателство че си лъжлив трол!

    Коментиран от #21

  • 20 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    прочети предишния ми пст за да разбереш защо скача газта. Друг е въпроса защо се прави толкова рязко у нас, но ако държиш да знаеш, питай любимата си тиква, щото Иван Иванов пт ДКЕВР е негов човек.
  • 21 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "кроко":

    хибрид,пак почна с лъжите .кевр не може да вдигне газа без разрешение на министерски съвет!демек отново лъжеш.сегашния кабинет вдига газа без никакво обяснение и без никви правомощия щото е ясно че са управляващи само няколко месеца .ако някои трябва да вдига газа и то с толкова много ,трябва да се произнесе новото правителство.другото дето си писал хибриде е в унисон на интелекта .цената на петрола не е 70 долара към момента и не се вдига ,а пада!тва е поредния ти пост дето е диаметрално противоположен с истината.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЧичиСкручи

    0 1 Отговор
    Като ми пееш Май-че ле цел народ спиииии и на твоята песен приспивна. Нема кой да се изрепчи ХЛЯБ ИЛИ КУРШУМ и да се почне че да се свърши!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове