Last news in Fakti

20 Април, 2017 15:12 2 486 15

Радев: Време разделно за армията ни

  • армия-
  • румен радев-
  • нато
Радев: Време разделно за армията ни - 1
Снимка: БТА

Въоръжените сили на България се намират в преломен момент от развитието си, заяви президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев.Той участва в честването на патронния празник на Военната академия "Георги Стойков Раковски".

Причините са до болка познати - липса на съвременна техника, въоръжение и оборудване, на средства за пълноценна бойна подготовка, нисък социален статус на военнослужещите и застрашителен отлив на личен състав, повтори отново държавният глава. И така се стигнало, че въоръжените сили са в състояние само частично да изпълняват задачите по мисиите, произтичащи от конституционните задължения по гарантиране на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната, в системата за колективна отбрана на НАТО и в общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, припомни Румен Радев.

Според него това е резултатът от политическа недалновидност, на системно недофинансиране и кампанийност.

Последният доклад на Министерството на отбраната за състоянието на отбраната и въоръжените сили е ясен и безпристрастен, призна президентът.

Той обеща, че България твърдо ще следва политиката за достигане на 2% разходи за отбрана от БВП, 20 на сто от които да бъдат за инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Wolke

    0 2 Отговор
    Za6to sme v nato togavo nie nqmame da igraeme kato igra4 i nqma smisul dali ima6 armiq ili ne ako imate pari pravete ne6to za bulgari
  • 2 Пеньо

    8 8 Отговор
    Първо-"време разделно" е изключително неподходящ термин за ситуацията. Второ-Радев, ти къде беше преди да станеш президент? Какво направи? Доклади ли си пускал?Извинявай, но това не е мъжка постъпка!Трето-ти, Радев си един от тези, които активно или пасивно участваха в съсипването на армията!

    Коментиран от #9

  • 3 Било

    7 13 Отговор
    Генерале как можа да се хванеш на тая въдица.май политиката ще те съсипе хубав човек беше.Но никога не е късно човек да стане за резил
  • 4 2% не са за колективна отбрана !

    7 5 Отговор
    2% са за да служим на американа, а не за Колективна отбрана! Докога сперматозоидите /парите/ ще ги бутате в "задния двор" а не където им е мястото? До кога с вашите пусти слова? Никой не ще ни защити от Турция! А виж за война с Русия - там всички са СЪС или ЗАД нас! Ползват ни за ПУШЕЧНО месо както Монтенегро и Македония! РАДЕВ, КУХА МАНЕРКА СИ и си играете с държавата българска! Гледайте да не я докарате до Садамово или Кадафито дередже ! Не е за завиждане! Кучета ще ви ядът!
  • 5 ЪРП

    18 8 Отговор
    БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ В НАТО Е НАЙ-УНИЖЕНАТА И ОМЕРЗЕНА АРМИЯ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!!!!!!!!!
    АКО НАТОВЦИТЕ ИМАХА ПОНЕ МИНИМАЛНО УВАЖЕНИЕ ,КЪМ НАШАТА ДЪРЖАВА И ИМ НЕ МИСЛЕХА ЗА ВАЖЕН ПАРТНЬОР,ТО ЩЯХА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ДА ПРЕВЪОРЪЖАТ НАША АРМИЯ, КАКТО СА ПОДАРЯВАЛИ БЕЗЧЕТ ОРЪЖИЯ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ!!!!!!!!
    НО НЕ, ТЕ ПРОСТО НИ ЛИКВИДИРАХА АРМИЯТА И ДЪРЖАВНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ!!!!!!!
    В МОМЕНТА "БА" Е НАЙ-УНИЖЕНАТА И УМЕРЗЕНА АРМИЯ С РУСКА ТЕХНИКА НА НАД ПОЛОВИН ВЕК!!!!!!!!!!!
    САЩИСАНИТЕ УНИЖИХА БЪЛГАРИЯ НЕВЕРОЯТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    РЕШЕНИЕТО Е ЕДНО ........ВЪН ОТ НАТО
    И ПОКАНА НА РУСКАТА АРМИЯ В НАШИТЕ ВОЕННИ БАЗИ ДА СЕ РАЗПОЛАГАТ КАКТО НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ!!!!!!!!!!!!!
    ПОНЕ СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ НИ ПОДАРЯТ ДОСТА И МОДЕРНА ВОЕННА ТЕХНИКА!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 ЪРП

    16 9 Отговор
    ВСИЧКИ ВИДЯХА, КАК СРЪБСКАТА АРМИЯ ПОЛУЧИ НА СИМВОЛИЧНИ ЦЕНИ МИГОВЕ ,ПРЕДИ ДВЕ, ТРИ СЕДМИЦИ ,ЗАЩОТО ИМАТ УВАЖЕНИЕТО НА РУСИЯ !!!!!!!!
    А, "БЪЛГАРСКАТА " ПОЛИТИЧЕСКА ВЪРХУШКА, ДЕМОНСТРИРАТ НЕВЕРОЯТНО ОБИДНО ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!

    НО РУСНАЦИТЕ СА ПРЕДЕЛНО НАЯСНО ,ЧЕ ИМАТ УВАЖЕНИЕТО НА 95 % ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ТОВА УВАЖЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНО ОТ ШЕПА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ В ПАРЛАМЕНТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Браво

    11 5 Отговор
    Всички дето плюят по Президента явно са свикнали с такива посмешища като плевню.Явно са искали Цицка за главнокомандващ и явно не обичат нещата да им се казват в прав текст. Радев е бил командващ ВВС и като такъв направи според мен възможното от неговата позиция да промени нещата.
  • 8 мъжкар

    4 1 Отговор
    Хареса ми мнението на ЪРП което е абсолютно вярно и правилно.Нашата армия отдавна вече не е никаква армия и е една жалка картинка.В момента тя не може да изпълнява реално никаква функция което ОБЕЗСМИСЛЯ СЪЩЕСТВУВАНЕТО И.За толкова години членство в НАТО ние като уж стратегически партньор не получихме никаква бойна техника което подсказва какъв "важен стратегичестик партньор" сме.Но колкото и да уважавам армията моето мнение е че ПЪРВО ТРЯБВА БЪЛГАРИЯ ДА ВЪЗСТАНОВИ ИКОНОМИКАТА И ИНДУСТРИЯТА СИ и да се помисли за реално и драстично увеличение на доходите на хората и чак тогава да се са мисли за армията защото армията се издържа от държавата а когато държавата е ОГРАБЕНА И ЛИКВИДИРАНА ОТ ПРО ЗАПАДНИТЕ АНГЛОСАКСОНСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА НАШИТЕ БИВШИ КОМУНИСТИ тя няма от къде да отдели пари за да оборудва една силна и модерна армия.
  • 9 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Пеньо, прочети му биографията на Радев и ще разбереш какво е прсвил преди да стане президент. Не е ксто да е седял на бюрото. Ако си мислиш че всичко, което е постигнал като военен, се върши за 2-3 години, виж колко време му е отнело. И не е бил никога министър, че да отговоаря за развититето на армията.
  • 10 Само СЛАВА РОССИИ !

    0 3 Отговор
    Друг къс и пряк път до стабилна икономика, социална справедливост(образование, работа, пари, здравеопазване, човешки старини) и боеспособна Българска Народна Армия както и с необходимите за целта военни училища и военна академия НЯМА! За 28се години и БАВНО развиващ би го разбрал а Манерката бълва същите гущери като Пинокио но под друг аранжимент! Езък ти за шашката - Езък ти за фуражката! Ще я докарате до Украинска сага и ще свършите като Садам и Кадафито не по наша а по ваша ВОЛЯ! Глас народен глас Божий! Четете Л. Каравелов , има какво да се научи от него което е много актуално и до днес! Радев събуди се! Старата гвардия е с теб и чака знак! Не изпускай воловете по инерция че ще загубиш ритлите!
  • 11 СЛАВА РОССИ !

    0 3 Отговор
    Радвам се че намирам близки до моето виждане по въпроса за армията! Зная че има мъже, нищо не ще ги спрат, за род и родина, живот безстрашно да отдадът! Зная че има мъже с възможности и устроени финансово добре, на за родина да се бият, дълго да ги агитираш те не щат! Човек трябва не само честно да живее но и с достойнство и гордост да умре ! Какво по-голямо достойнство да защитиш народа си! Верно има между тях и много гниди, но дори един достоен и безпомощен да е между тях пак не бих се отказал да го защитавам и не бил взел пред Бога грях! Ако и туй /патриотизма/у нас го няма, защо са тез паметници по страната, тези портрети по стената, на герой от времената, те своето достойно свършили са нявга, а днес ние нашето трябва? Благодаря на Wolke , на ЪРП, Кроко , Прньо, Било и мъжкар! Значи аз 2% т. е и СЛАВА РОССИИ не съм сам! Живи и здрави мъжаги!

    Коментиран от #13

  • 12 ХХХLLL

    0 1 Отговор
    Никога не е късно , да станеш резил много пъти
  • 13 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "СЛАВА РОССИ !":

    уточни за коя родина ще трябва да се бият.само да те светна тук е български форум и ако славиш някоя страна е добре да е нашата ,особено като ни агитираш да мрем :))!
  • 14 Комунисто

    0 2 Отговор
    -За комуниста е без значение всички са от село и да си ходят там за да копат земята и да пасът овцете те за друго нестават бееееееее-
    беееееееееееее-бееееееееееееееееееееее
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове