24 Април, 2017 20:46 1 086 3

Радев призова партиите да изоставят предизборната реторика (Обзор)

  • румен радев-
  • оп-
  • мандат

Президентът Румен Радев започна консултациите за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство

Радев призова партиите да изоставят предизборната реторика (Обзор) - 1
Снимки: Пресцентър президентство

Парламентарно представените политически сили трябва да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху разрешаването на важните за българското общество проблеми, свързани с постигането на икономически ръст и повишаване на доходите, преодоляване на демографската криза, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. За това призова президентът Румен Радев, който последователно проведе, в изпълнение на конституционната процедура за връчване на мандат за съставяне на правителство, консултации с представителите на парламентарните групи на ПП ВОЛЯ, на „Движение за права и свободи“ и на „Обединени патриоти“.

По време на срещите си с политическите сили държавният глава подчерта, че в президентската институция управленски коалиции няма да бъдат договаряни. „Това е задача на партиите. Българското общество е изправено пред много проблеми и очаква сформирането на стабилно парламентарно мнозинство и правителство“, каза Румен Радев. Държавният глава беше категоричен, че провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа и призова политическите сили да се стремят към консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция.

Председателят на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки запозна държавния глава с приоритетите на политическата сила в мандата на 44-ото Народно събрание. По думите му от ключово значение за страната е да се подобри дейността на администрацията за привличането на повече инвестиции и за увеличаване на икономическия ръст. ПП ВОЛЯ ще продължи да работи за създаването на стимули, които да насърчат младите хора да останат в България, подчерта Веселин Марешки.

Радев призова партиите да изоставят предизборната реторика (Обзор)

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че очаква отговорните политически партии да съставят програма за управление, на основата на ценности, и около нея да се формира мнозинство в Народното събрание. „Не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт“, заяви Мустафа Карадайъ и добави, че ДПС не биха подкрепили управление „с участието на крайни радикали и националисти“. По думите на Мустафа Карадайъ е по-важно да бъде съхранена стабилността на държавата, а не да се търси самоцелно стабилност на една или друга власт.

Радев призова партиите да изоставят предизборната реторика (Обзор)

По време на срещата си с държавния глава, представителите на ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов изразиха позицията на политическата сила за предварителното постигане на коалиционно споразумение на основата на споделени ценности и приоритети, които да гарантират стабилност в работата на бъдещото правителство. „Това е и причината на този етап да не сме договаряли конкретни министерски постове“, заяви Валери Симеонов. Лидерите на политическата формация бяха категорични, че страната се нуждае от стабилност и от успешно реализиран четиригодишен управленски мандат. Подчертана беше и позицията на парламентарната група за предприемането на ефективни мерки срещу всеки опит за външно вмешателство във вътрешните работи на България.

Утре държавният глава ще продължи консултациите с представителите на парламентарната група на "БСП за България" и с парламентарната група на ПП ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво значи ? ПРИЗОВА ?

    0 3 Отговор
    ЗАПОЕД ? НЕ Е! РАЗПОРРЕЖДАНЕ ? НЕ Е ! ПОСТАНОВЛЕНИЕ? И това НЕ Е ! УКАЗАНИЯ ? ПО-СКОРО ДА! Което значи , че ПРЕЗИДЕНТА е чисто и просто един НОТРИУС! Той следи за спазване на регламента съгласно Конституцията по оформяне на официалната документация за определяне състава на ИЗПЪНИТЕЛНАТА. ВЛАСТ! И от тук нататък той не пее в хора! Президента е беззвучна съгласна буква !

    Коментиран от #2

  • 2 да се вземе предвид

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Какво значи ? ПРИЗОВА ?":

    Не си прав! Президентът има много лостове за да повлияе на събитията в държавата и ако пожелае може да ги използва. Засега се придържа към конституционните си правомощия, което не означава че нищо не прави и не си върши добре работата. Говоря за Радев, предишния изобщо няма да го коментирам щото не заслужава и грам внимание. Това правителство няма да изкара пълен мандат, че даже и половината. По-важното е при какви обстоятелства ще бъде свалено и какво ще стане по-нататък.
  • 3 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Минималната пенсия предизборно беше 300 лв. сега стана на 200лв, така че Радев може да е спокоен - предизборната реторика е изоставена :D :D :D
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове