Last news in Fakti

11 Май, 2017 09:08 4 157 9

Захариева: Турският посланик да си мери думите

  • захариева-
  • екатерина захариева-
  • турски-
  • посланик-
  • думи-
  • отношения

Новият външен министър е уверен, че ще се справи с трудностите

Захариева: Турският посланик да си мери думите - 1
Стопкадър: Нова телевизия

Новият външен министър и вицепремиер Екатерина Захариева призова турския посланик в България да е сдържан в поведението си. "Турският посланик да мери думите си и да внимава в изказа си. България и Турция от години имат добри отношения, ние сме членове на НАТО", заяви тя в ефира на "Нова телевизия".

"Чувствам се удобно в стола си", категорична е Захариева, допълвайки че е наясно с трудностите, пред които е изправена. "Няма да се обяснявам постоянно. 4 години от моя живот са били свързани с външната политика като член на администрацията на президента. Не бих приела пост, за който не се чувствам готова", коментира критиките, отправени към нея, че не е най-подходящия човек за поста.

Екатерина Захариева подчерта, че кандидатурата на България за еврокомисар е много силна. Тя е убедена, че Мария Габриел има необходимия опит и ще засили позициите ни в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все още доброжелател

    11 4 Отговор
    Не знам как ще се справи като министър, но ми харесва като жена, смятам я за много хубава. Дано и като министър остави добри впечатления, че си имаме достатъчно случай на хубави жени в политиката, които си останаха само с това. Пожелавам й успех!
  • 2 Все още доброжелател

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "че си имаме достатъчно случай"
    Извинявам се за граматичната грешка - трябва да се напише "случаи", понеже е в множествено число.
  • 3 Хасан

    6 13 Отговор
    Бих правил секс с нея

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Туркофоб

    12 2 Отговор
    Хасане, мери си думите и ти.
  • 5 гост 2

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Защо? Защото приканва вашият турски посланик да си мери думите, ли? Български политик има пълното право да каже това на който и да е било посланик на чужда държава в България- независимо,дали е турция, русия или пък друга държава. Прегледай си отново Виенска конвенция за консулските отношения , дипломатическото и консулско право и чак след това пиши глупости. Аз пък бих поискала обявяване за персона нон грата на вашият турски посланик в България. При това, България има право да не дава никакво обяснение защо го обявява за персона нон грата и му отнема екзекватурата и го изпраща обратно в турция.....

    Коментиран от #9

  • 6 Грос

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    хАсане, с нея със сигурност няма да правиш секс...
  • 7 журналя

    5 1 Отговор
    Да бяхте написали и какво е казал турсия посланик

    Коментиран от #8

  • 8 гост 2

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "журналя":

    http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/turskijat-poslanik-sjulejman-gyokche-privikan-na-sreshta-vav-vanshno-ministerstvo.html МВнР привика турския посланик Сюлейман Гьокче заради агитация в Турция България смята за директна намеса във вътрешните работи на страната призивите на турски министър да се гласува за определена партия, подчертал зам.-министър Бойко Мирчев пред посланика 07.03.2017 17:49 урският посланик Сюлейман Гьокче е бил привикан от зам.-министъра на външните работи Бойко Мирчев на среща във ведомството. На нея Мирчев остро е поставил въпроса за нарушения, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията на Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщават от МВнР. Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за парламентарните избори на 26 март 2017 г., в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Турция.Изказванията на министъра на труда и социалната сигурност на Република Турция г-н Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., обаче нарушават това изискване и пораждат редица въпроси. Точните му думи пред изселници са: "В този смисъл, за да може тамошната динамика да бъде силна и да върви паралелно с динамиката в Турция, беше създадена организацията ДОСТ. Тази организация ДОСТ, за да може да придобие политически динамизъм и д
  • 9 да се вземе предвид

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост 2":

    То на теория е така де, ама в практиката се получават някои други неща, тъй че човек(министър на държава)с два летящи самолета, армия от 15000 заплатаджии и перманентно корумпирани управляващи политици непукисти за народа си не бива много да се репчи на фесовете щото ги знаем какви са и как само търсят повод да правят бели. В такива ситуации е нужна правилна комбинация от дипломатичност и твърдост, усет за нещата и умение за лавиране - все неща които родните ни политици не умеят и не правят добре. И не забравяйте, че ако стане война министри и министерши набързо ще си съберат багажа и с "припечелените" парици на държавна хранилка ще изчезнат в белите топли страни, а супата тука ще останем да я духаме ние.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове