Last news in Fakti

18 Май, 2017 09:34 1 903 5

Зам.-министърът с нацисткия поздрав: В нокдаун съм

  • павел тенев-
  • нацистки-
  • поздрав
Зам.-министърът с нацисткия поздрав: В нокдаун съм - 1
Снимка БТВ

В нокдаун съм, не очаквах такова развитие на нещата. Това каза Павел Тенев в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Той беше посочен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на Обединените патриоти (НФДБ), но вчера подаде оставка след скандал със снимка във „Фейсбук“. На нея Тенев прави нацистки поздрав.

В предаването той обясни, че снимката е от 8 – 10 години, когато със съпругата му били в музея на восъчните фигури в Париж.

„Предпочитам във всяка снимка да има някакъв ефект, сценарий. В повечето ми снимки да има хумористичен елемент. Сега, през призмата на времето, смятам, че тази снимка е много неподходяща и не отразява моята същност“, каза Тенев. Той добави, че има много други кадри и хората, разгледали всички снимки от музея, ще разберат, че е търсил друг ефект.

Нека да кажа – да направя онзи поздрав, в комбинация с това да публикувам кадъра в профила си, не беше най-доброто решение. Трябваше да сваля снимката, сега разбирам, че е било важно – в този аспект не бях подготвен, мислех, че професионалната ми подготовка е достатъчна, добави той.

Тенев увери, че решението за оставката е лично негово. „Аз съм отговорен човек, разбирам как, без да искам, поставих цялото правителство в неприятна ситуация, решението беше мое“, заяви гостът.

Той разказа, че когато разбрал, че скандалът „взема чудовищни размери“, е помолил за среща с лидера на НФСБ Валери Симеонов, разказал му как вижда нещата и че смята, че е редно да си подаде оставката. След това говорил и с премиера Бойко Борисов. И от двамата срещнал разбиране и подкрепа.

Тенев каза още, че семейството му приема тежко случващото се, особено 6-годишната му дъщеря. „Съжалявам, че първият, който хвърли камък по мен, не се свърза с мен за коментар. Може би ситуацията нямаше да ескалира до там“, добави той.

Попитан за изказването на Симеонов, че и той вероятно има майтапчийски снимки от посещение в нацисткия концентрационен лагер „Бухенвалд“, Тенев каза: „Той е сериозна личност в политиката, той си носи отговорността“.

Гостът каза още, че познава Симеонов от повече от две години, но не е член на партията му. Дал е съгласието си да го предложат за зам.-министър „като експерт, заради професионалните ми качества“, не като политик.

За да влезе в министерството, той е напуснал работа. Сега има нужда от почивка, а след това ще реши с какво ще се занимава, но пак ще е нещо, свързано със строителството.

Призна, че най-лошото нещо, което е чул за себе си, е, че е фашист.

Тенев призова журналистите да продължат да търсят сензации, защото „не се знае кой как е прикрит, за да влезе в правителството“.

Той се извини се на кабинета, на семейството си и каза, че хората трябва да знаят, че монетата има две страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    12 2 Отговор
    Какво искате от човека направил е поза за снимка в музеи голяма работа аз заставам зад него и напълно го подкрепям и смятам че една снимка означава нещо утре ако някой кара АВО от втората световна непременно нацист ли е.

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "неутрален":

    За съжаление в съвременната политика е много по-важно какъв е PR-ът на една обществена фигура от това какви са експертните му качества. Качиш ли се на толкова високо хората които искат да те омаскарят се увеличават драстично и една подобна снимка е достатъчна за да си идеш. Този човек просто не е достатъчно подготвен за висш политик. А какво му е отношението към фашизма ... на кой му пука!
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    Някои баш фашисти в българия са се снимали пред труповете на обезглавени партизани, а този "нашенец" се е снимал пред восъчна фигура. Трябва ли да правят восъчни фигури след като създават проблеми на живите?
  • 4 Хасан

    2 2 Отговор
    Минаваш на червено и рано или късно те сгаштват
  • 5 ААА

    2 1 Отговор
    Като си станал министър-публична личност, ще си седиш кротко на е..ният г.. , и няма да се замесваш в скандали , дори и на майтап. Ако не можеш да предвидиш ,колко е силно еврейското лоби, и какво може да последва , то и качествата на министър стават съмнителни. При нас за публичните личности важи принципа за магарето на площада. Появило се магарето на площада , там извършило първо малката физиологична нужда , след това голямата, пуснало шланга до долу и заревало колкото може- Цялата магария до край.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове