18 Май, 2017 12:50 1 596 7

Воля, БСП и ДПС искат оставката на Валери Симеонов

  • валери симеонов-
  • нацисти
Воля, БСП и ДПС искат оставката на Валери Симеонов - 1
Снимка: БТА

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска от парламентарната трибуна оставката на вицепремиера Валери Симеонов. За това настояха и от БСП и ДПС.

"Воля" поиска Валери Симеонов (Обединени патриоти) да се оттегли от изпълнителната власт заради изказванията му около скандала с нацистки снимки на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който в сряда подаде оставка след разговор с премиера Бойко Борисов и със Симеонов.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки уточни, че те самите няма директно да поискат оставката на Симеонов. Според тях вицепремиерът сам трябва да се оттегли от поста или да бъде освободен от премиера Борисов.

Шеги с тези неща не бива да се правят, това е лична отговорност, подчерта той.

"Воля" има достатъчно подготвени кадри за управлението, но в момента подобен разговор нямало, каза Веселин Марешки. Той потвърди, че партията ще подкрепя добрите законопроекти на мнозинството.

Валери Симеонов няма място в правителството, коментира и депутатът от "БСП за България" Александър Симов пред журналисти в парламента. Той посочи, че Симеонов трябва да бъде отстранен от кабинета, както и всеки човек, които си позволи да си направи шега с жертвите на нацизма. По думите му именно тези жертви са в основата на съвременна Европа.

Сега човек, който може да каже, че знам ли какви майтапчийски снимки си е направил, няма място в тази власт, коментира Симов. Той добави, че не може да си представи как Валери Симеонов ще посреща нашите европейски партньори по време на българското председателство на ЕС.

Според Александър Симов в случая трябва да се понесе персонална отговорност. По думите му факт е, че Симеонов се е опитал да оправдае своя човек със снимките с вдигнатата в хитлеристки поздрав ръка.

За мен Валери Симеонов вместо да се опитва да съди (в. "Сега" - б.р.), да се оправдава, да пише оставка, да си отива на село, както той сам казва, коментира Александър Симов. Той посочи, че в момента говори от свое име, а БСП ще се събере да вземе официално решение по случая.

Хамид Хамид от ДПС също разкритикува Симеонов и каза, че такава шега с Холокоста е опасна.

"Да се прави шега, подигравка с паметта на тези хора вкарва България в международен скандал. По мнението на депутата от ДПС чувствителната еврейска общност няма да ни го прости. Толкова години имаме прекрасни отношения с държавата Израел, с всички евреи по света, гордеем се с това, което сме направили през годините", изтъкна Хамид.

Правителството трябва да бъде стабилно и премиерът няма да търпи подобни случаи или подобни хора да бъдат част от екипа на управление. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка със скандала през последните дни около снимки на освободения вече от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Павел Танев от квотата на Патриотите и настояването на опозицията за оставката на вицепремиера Валери Симеонов във връзка със случая.

"Извиняваме се за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, неприятна е ситуацията, искам да се извиня за неудобството, в което изпадаме, защото правителството прави много по-добри неща, а трябва да коментираме подобни скандали", добави Цветанов. Според него такива скандали под една или друга форма ще се генерират и занапред, ще има и провокации.

Той признава правото на БСП и "Воля" да поискат оставката на Симеонов, но подчерта, че е нужно да се вземе предвид и какво твърди самият вицепремиер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    9 6 Отговор
    Защо бе хора? Такъв лъчезарен човек и с невероятно чувство за хумор е Валерката?!
  • 2 Хасан

    9 5 Отговор
    И той ще разбере че едно да седнеш в кръчма и на две ракии да говириш каквото си искаш а е друго когато си в управлението...евреите ще го подпукат
  • 3 ЩИРЛИЦ

    11 3 Отговор
    Според мен ,нека остане за да им свали рейтинга на вдичките под нулата. Той, Валката ще им сервира по няколко гафа , след всяко изказване. Просто ще станат за смях един ден. Давай Валка , луд умора нема. Пишман правителство------- сбирщина от апапи по интереси. Материалът е не морален и с ниско качество
  • 4 реалист

    6 2 Отговор
    Ей, от носа си по-далече не виждате . Задайте си правилния въпрос - КОЙ има полза от тази изкуствена истерия и може някой ден да си отговорите правилно...
  • 5 факт

    5 4 Отговор
    Бойко с тази коалиция и депутати като доносника Георги Марков няма да изкара и година.
  • 6 Дедо Грую

    2 1 Отговор
    Щом са бсп и дпс ми е ясна работата. Вече без никакви колебания съм сигурен, че е политически фарс. Ловко са извъртели номера, което говори за отчаяние. Сега и Магарешки показа като охлюв рогите.
    Па за Хасан като е такъв виден турски политик и радетел за всичко турско, що не ходи при падишаха да му целуне етекя и да му се цани за велик везир?
  • 7 Незабавно

    0 0 Отговор
    Този "човек" незабавно трябва да напусне. Той е нагъл лъжец. От подобен тип хора нищо добро не може да се очаква. И това ми било патриот. Жал ми е за България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове