30 Май, 2017 16:42, обновена 30 Май, 2017 16:57 9 195 37

Слави Трифонов: Съдът узакони лъжата. Отвратен съм

  • трифонов-
  • слави трифонов-
  • референдум-
  • вас-
  • решение-
  • мажоритарен-
  • вот-
  • писмо

Шоуменът реагира на решението на ВАС относно референдума

Слави Трифонов: Съдът узакони лъжата. Отвратен съм - 1
Снимка: БТА

"Днес съдът практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона. Днес получихме поредното доказателство, че съдът не е независим орган, а е слуга на политическата класа. Отвратен съм", заяви шоуменът Слави Трифонов по адрес на Върховния административен съд.

По-рано днес петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши, че референдумът, иницииран от "Шоуто на Слави" и Слави Трифонов, не е задължителен. Решението бе обявено за окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Ето и цялата позиция на Слави Трифонов:

"Днес Върховният административен съд окончателно се произнесе по нашата жалба срещу ЦИК за резултатите от Референдума.

Днес съдът взе едно странно и неморално решение. От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на Референдума. От друга страна не провери фактите докрай.

Ще ви припомня фактите. Още преди провеждането на Референдума, в нарушение на закона, ЦИК постанови да не се броят бюлетините без плик. Все едно тези бюлетини не съществуват. Все едно хората, пуснали ги в урните, не съществуват.

Тогава предната инстанция на ВАС добави към общата избирателна активност само 500 намерени бюлетини без плик. Това бяха 500-те бюлетини намерени само в 44 избирателни секции. Съдът тогава позволи да бъдат отворени наново само 44 секции. И от тях се появиха неотчетени 500 бюлетини.

На сегашното дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите избирателни секции, за да се види реалният брой на всички неотчетени бюлетини. Защото общият брой избирателни секции е 12 340. От всичките 12 340 са проверени само 44.

Логиката говори следното - след като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, колко ли има в останалите 12 296? Отново според логиката и математиката, след като при 44 секции неотчетените бюлетини са 500, следователно при останалите 12 296, най-вероятно не са отчетени 135 256 бюлетини. Много, много повече от “липсващите” според ЦИК 12 000.

Истината щеше да възтържествува, ако към общата избирателна активност бяха добавени не само откритите 500 бюлетини в 44 секции, а всички неотчетени от ЦИК бюлетини във всичките 12 340 секции. Днес съдът буквално опорочи волята на българския народ, защото от една страна призна, че ЦИК умишлено са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и от друга страна не доведе разследването до край.

Така съдът практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона.

Днес получихме поредното доказателство, че съдът не е независим орган, а е слуга на политическата класа.

Уважаеми съграждани, ще си позволя да перифразирам Васил Левски, който, както знаете, е казал - “Времето е в нас и ние сме във времето”.

Вижте докъде я докарахме 150 години по-късно. Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта.

Дали вие се отвращавате от тази несправедливост, която ни заобикаля на всички нива - не знам.

Но аз съм отвратен.

Слави Трифонов"

През месец февруари ВАС отмени на първа инстанция решението на ЦИК, с което референдумът бе признат за незадължителен поради липсващи 12 027 гласа. Бе прието, че комисията не е преброила около 500 валидни гласа, което е показала назначената по делото експертиза. За да стане допитването задължително обаче, са нужни още над 11 500 гласа. Тогава съдът постанови, че връща преписката за ново произнасяне от комисията при спазване задължителните указания на съда за тълкуването и прилагането на закона.

След предсрочните избори на 26 март Слави Трифонов даде две седмици на новия парламент да приеме въпросите от референдума със заплаха за протест пред Народното събрание. В продължение на няколко дни телевизионният водещ и екипа му излязоха на демонстрации пред сградата на НС, подкрепени и от граждани.

Трифонов прекрати протеста си, след като депутатите от ГЕРБ внесоха проект за промени в Изборния кодекс, с които да се въведе "пълен мажоритарен вот в два тура", като страната бъде разделена на 240 едномандатни избирателни района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    31 60 Отговор
    Славчо.....жалко, че от разпродадени концерти няма да ти остане време да протестираш както обеща пред парламента всеки ден.......................
  • 2 дас

    37 64 Отговор
    ходи се пери бе корумпе плешиво
    по фалшиви патриоти са само патриотите в парламента от теб !
  • 3 Слафи

    34 67 Отговор
    Голглавия да си смени дилъра, че започна да се излага поляк на гара...
  • 4 Пешо

    35 69 Отговор
    Той бил отвратен. По-скоро отвращение буди фактът, че тоя прост селяндур получава такава трибуна за изява. Айде на село. Там в кръчмата е мястото за такива "дебати" като неговите и на хората му.
  • 5 БАЛКАНСКИ СУБЕКТ

    53 6 Отговор
    Че Българският съд има проблеми има, не го казвам аз, А ОТ ЕВРОПА.
    Хем сме в европа на теория, хем не сме на практика. Бих искал да копираме немската икономическа, и политическа система. Но избираме нещо уродливо балканска система. На практиканямаме нищо съвместимо с европа. Нещо мешено , и неработещо. А оддавна трябваше да уеднаквим законодателната, и икономическата система. Подписахме всички глави по присъидителните клаузи.
    Уви , до сега реформи почти няма. Просто имитираме нещо за да не ни спрат евросубсидийите. Да живеят усвоителите на евро благини.
  • 6 Ивайло Малчев

    77 17 Отговор
    Той бил тъп, бил селянин. Ами вие граждани мръднахте ли си пръста за да промените нещо или само плюете от вкъщи.
  • 7 Съвет майна

    50 7 Отговор
    Славчо, гледай си бизнеса и живота. Всички са в кюпа за това сме на това положение и хората нестават братле. Не се хаби. Егото ти е голямо и имаш кинти ,но това е малко оръжие с/у корупцията в БГ. Ако все пак си решил ,че няма връщане назад направи партия.
  • 8 Наблюдате

    32 9 Отговор
    Ясно е, че коментарите са писани от така наречените щатни наблюдател
  • 9 Фил

    62 1 Отговор
    Искам 1 лев субсидия и 60депутати. Искам работещи и независими съд,прокуратура и медии

    Коментиран от #37

  • 10 С Л А В У Ц А

    22 47 Отговор
    И ХОРАТА СА ОТВРАТЕНИ ОТ ТЕБЕ , НО ТИ НЕ ИМ ОБРЪЩАШ ВНИМАНИЕ
  • 11 гост 1

    38 6 Отговор
    Първите 4-ри коментара са писани от едно и също "мекере"...ами, то си се вижда от километър бе майна !!! Така или иначе прието-неприето каквото трябва да се случи ще се случи сега, по-късно или доста по късно не знам ! Всички хора по света вече видяха, вече знаят и разбраха че тази "демокрация" си е живо ала-бала пълна заблуда и си е напълно легален начин за самооблага и кражба от хората и от общото, от "демократично избраните" и власт имащите ...!!! Само не знам кога Великата Демократична империя ще се срути ... и какво ще дойде след нея, нещо по-възвишено, нещо по-първично или пълна анархия !!!
    А на Слави искам да кажа само едно... или влизай в политиката и действай така както виждаш нещата и ако, си искрен хората ще те следват...или стига разлайва кучетата, щракай с пръсти и си харчи парите на спокойствие и рахат защото животът все пак си е кратък !!!
  • 12 Омг

    15 21 Отговор
    Защитавате един олигарх , който прави хотели... в наше време, е кой прави хотели, строи къщи и кара луксозни автомобили и мотори човек, който е с хората от властта и се прави че не е от тях
  • 13 БайМанаф

    37 4 Отговор
    Цирк „България”

    След Виденов, Костов, Бисеров, Божков и Краус,
    след толкоз грабежи в тази страна корумпирана
    бях се отчаял и мислех си – всичко е хаос!
    Оказа се неее! Престъпността ни била организирана.

    Но нещата са вече тъй груби и тъй oчевадни
    че властта и крадците открито си лафят на „ти”.
    По-евтино идва вече човек да открадне,
    вместо да бръкне във джоба си и да плати.

    И ако случайно някого хванат и „сгафи я’,
    тогава в съда, значи тъй... – ясно к’во става!
    Всяка държава си има естествено мафия,
    нашата мафия просто си има държава.

    Господа политици, скрити там горе на завет
    и пишещи наш’та история с китки омекнали.
    Вий сте едни от онези, които оставят
    нещо след себе си, само когато са клекнали.

    Коментиран от #23

  • 14 Стефан

    35 14 Отговор
    До олигофрените който плюят по Слави Трифонов той няма полза от нито един от въпросите. Полза имат тези който останахме в България и не сме заблудени.

    Коментиран от #26, #34

  • 15 Народа

    9 21 Отговор
    Така е ,Слави е проект на големите, човек който е решено да влезе в политиката и да продължи цялата порочна схема, след разно царчета, станишевци, борисовци! България, има нужда от своите млади хора със своята енергия и непорочност
  • 16 Сиромаха

    19 35 Отговор
    Дълъг скрий се....Изявявай се в тъпото си шоу .
  • 17 Гражданина

    19 29 Отговор
    Фолк парчето се изказва пак, хайде в комбайна нананайна и да навиваш пружината! Аман от лъжливо лаещи
  • 18 Гост

    18 27 Отговор
    Що не си гледаш шоуто ами си тръгнал да се занимаваш с глупости?
  • 19 гост 1

    33 11 Отговор
    На плюещите по Слави ще кажа.ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМА ГРАЖДАНСКА ВОИНА ЗАЩОТО СЪС СЕЛЯНИ,КАТО ВАС ГРАЖДАНСКА не може да има.
  • 20 Смях

    21 4 Отговор
    Не беше случайно бавенето на ВАС и по референдума и по делото с винетките... Бедните и кастрирани магистрати изчакаха да минат изборите. Много ясно, че винетките ще си останат 97 лв., а не както беше на предишната инстанция - 67лв. Много ясно, че ще прецакат и дългия, който много си повярва. Следващият път, просто да плати на някой сърбин или украинец (сещате се за какво). :)
  • 21 Едно е ясно

    19 8 Отговор
    Да не би някой да вярва, че партийците ще допуснат някой да променя правилата. Те го докараха да се въртят и крадат спокойно и никой не трябва да си мисли, че ще промени това. Но поне е ясно как се печелят избори с лъже.
  • 22 Глупак

    18 1 Отговор
    Не харесвам Слави.
    Мажоритарно гласуване е тъпо.
    НО ОЩЕ ПО-ТЪПИ СА ЗАКОНИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ! ! !
    Прост народ…… ...
  • 23 Рей

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "БайМанаф":

    Знаеш ли по името ти човек може да се ориентира какъв коментар ше измислиш.
    Ти си от тази чалга прослойка която леке не хваща и все пак Костов и е виновен за всичко. Останалите хич не ги слагай в графата ти си предубеден и Костов винаги ще ти бъде трън докато не проумееш че чалга комунизмът стои зад бедите на хората.
  • 24 Като гост

    12 4 Отговор
    Слави защо се занимаваш с тоя прост народ на който, ако му дадеш кебапче ще е с теб.Да, ама, ако друг след минута му даде две кебапчета/ за да го подкрепи/ ти ще си изоставен.Не са ни виновни управляващите, а ние, че го позволяваме.Тъпа, злобна,суперегоистична и завистлива нация сме, която си заслужава участта.Извинявам се ве пак, но това е действителността.
  • 25 До всички

    8 7 Отговор
    Всички Вие , които плюете Слави сте едни малки сиви мишленца. Толкова сте жалкички че дори когато някой опитва нещо по-добро не само за него си, ами и за всички вулгари , вие пак злобеете . По цял свят всички крадат , богатите на едро , бедните на дребно , но е похвално когато някой поеме инициатива за доброто на всички , ма злобейте си , утре и Слави ще си отиде и ако не го подкрепите , пак ще си останете с едно нищо . Прост народ слаба Вулгарийка братче ......

    Коментиран от #27

  • 26 любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан":

    Какво те накара да стигнеш до това заключение?
  • 27 глупак

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "До всички":

    Какво ти предлага Слави , бе?
    Нищо
    Той е слуга на Ц. Цветанов
    Видя ли интервюто ?
    И ципа почна да му……
    Че управниците ни са ИДИОТИ И ПРОДАЖНИ ПРЕСТЪПНИЦИ спор няма

    Коментиран от #29

  • 28 Рей

    4 2 Отговор
    Слави безспорно много е повлиял досега на всички включително и за техният избор на правителства. Това не означава, че политиката му се отдава. Ако той искаше да промени системата то тази му инициатива щеше да се случи мноооого по-рано. Може би след управлението на Костов. Но той се бе нагърбил основно да плюе по него и да не казва нищо сериозно по негов адрес. Без доказателства. Никакви. Е така успя да повлияе върху българите, а не с патриотизъм!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Vasik Atanasova

    5 2 Отговор
    СЛАВУН НАПРАВИ СИ ПАРТИЯ
    И ВЛЕЗ В ПАРЛАМЕНТА
    КВО СЕ ДЪРВИШ САМО
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 чалготеката

    4 1 Отговор
    И като е задължително гласуването, като субсидиите са 1 лв и като се въведе мажоритарното гласуване, какво ще се промени????
    Нищо!
    Много ограничени хора има в Бълхария и са много лесни за манипулция.
    За това чалгализираха държавата, съсипаха образованието, за да могат по лесно да управляват стадото. Не случайно са пуснали чалгаря да ви оправя.
    Сега сърбите съдят Цецо Крадеца, едва ли ще го осъдят, защото са същите корумпета, като нас, но пък може би ще спрат парите за политическото шоу и "хъша" ще се успокои.
  • 33 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    От всички коментарии само един се опитва да каже нещо по отношение на исканията в Референдума! Почти всички се нахвърляте върху Слави Трифонов. Е, добре, и аз не съм пленен от личността му !! Но какво предлагаше неговия екип? /Сякаш забравяте, че шестте точки не са само и единствено са предложени от Трифонов/. Защо веднага властниците отхвърлиха трите. Защо фалшифицираха, опорочиха и накрая замазаха и размазаха всичко по отношение на този Референдум начело с БАШ-СЪДИИТЕ на Републиката ??? Много са точни коментариите на "Смях" и " Едно е ясно" - няма да ги повтарям!
    Бях във Франция, Нормандия. Автобус -почти пълен. Влиза млад човек -- има-няма 35 години. Половината автобус скача и всеки му предлага мястото си да седне. Питам -какъв е този? Пейзан-отговарят. Е, и-и? СЪС СВОЯ ТРУД ТОЙ НИ ХРАНИ !!!- бе крайния отговор ! В една държава, като нашата, в която и работник, и селянин са станали ругателни думи, в която е загубен здравия смисъл в тези понятия, когато всичко е "шоу", и "лотария", насилие и разврат - нищо хубаво не може да се очаква!!! За това около 2 милиона вече ги няма тук.............
  • 34 Ами да

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан":

    Казваш олигофрени били тези, дето плюят по Славуца, а ти какъв си? Знаеш ли изобщо за какво става дума в неговите щения? Всичките там високопарности за малката субсидия и т.н., са за парлама, а основното е за начина на избор, който ще ти произведе и ще ти доведе в парламента, най-големите новобогаташи и местни дерибеи с пари, както и партийни велможи от двете най-големи партии в БГ - БСП и ГЕРБ, а обикновените хора отново ще останат излъгани! Това предлага твоята Славуца!

    Коментиран от #35

  • 35 гост 1

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ами да":

    А сега какво е ?...и кои и какви са там !?!?
  • 36 Капитана

    1 0 Отговор
    Правилно е че референдума е отменен,ако беше въведен тогава става още по страшно за България.
    В политически аспект ще се оформи само един двуполюсен модел от две най силни и големи партии,както във финансово,така и в числено отношение като брой членове на дадената партия.
    Тогава във парламента ще влязат всички играчи със пари,ретро мутри,селски пръчки и новоизлюпени земеделци и арендатори с доста кинти и тогава тези хора като се окопаят във властта няма да и мат махане от там.Тогава пък ще трябва да се прави референдум за свалянето им.
    Мажоритарния вот и нож със две остриета и за порочната и корумпирана българска действителност той не е добре да се прилага.
    Нямам нищо против Слави,но щом смята че може да промени политическия живот на държавата да си направи партия,да се кандидатира и тогава ще си проличи дали народа ще му гласува доверие или не.Толкова е просто това да си направиш партия във България при положение,че и разполагаш със необходимите пари за това,но в случая на Слави не му се рискува да се забърква явно във политиката,защото той това го мислил и премислял хиляди пъти.Достигнал е до извода да направя проба от ефира със призиви за референдум и да видя накъде ще се ориентират хората,но уви бройката е малка и недостига да преодолее бариерата за референдумите според конституцията,този резултат не го устройваше и затова започнаха всички тези спектакли със протести пред народното събрание всеки ден,обикаляне на сценаристите от предаване във преда
  • 37 ами

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фил":

    И аз искам всичко това, но ако мислиш, че Славчо ще ти ги осигури......си за 4-ти километър......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове