Last news in Fakti

31 Май, 2017 11:27 1 451 5

Антон Кутев: Армията има нужда от заплати, а не от оръжие

  • кснс-
  • армия-
  • заплати-
  • антон кутев

Държавата има нужда от смислена идеология, а не от противопоставяне

Антон Кутев: Армията има нужда от заплати, а не от оръжие - 1

„Миналата седмица не ставаше дума за противопоставяне между едните и другите, а за това, че държавата има нужда от смислена идеология“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев от парламентарната трибуна. Според него лявото и дясното се разделят по пътя на човешките съдби, а те минават през милиони граждани, които живеят под линията на бедността.

„Говорихме за това, че вчера на КСНС трябваше да става дума за заплатите на военните, а не за военната техника и самолетите. Говорихме за това, че всяко едно решение в България има лява и дясна част. И че след 25 години преход, ние трябва да търсим левите решения, защото това е нещото, от което има нужда обществото“, допълни той. Кутев подчерта, че не е говорил за лагерите, както и за безочието на хората, които сменят по пет политически сили. „И не искам да вкарваме парламента в разговора за онова минало, не защото то не е важно. Когато нямаш минало, нямаш бъдеще. Когато не помниш какво се е случило, няма да знаеш какво ще се случи напред“, каза още той.

„Моят баща беше заклет комунист и беше почтен човек. Аз се гордея с това. Той имаше много възможности и никога не се е възползвал от тях. Няма да приема някой сега да ми казва, че цялото ни поколение било крадци, убийци и да ни пращат в Сибир“, коментира зам.-председателят на парламентарната група.

„Опитах се да бъда доста толерантен миналата седмица, защото единственото, което правих, е да цитирам колега от ГЕРБ. При това, нито веднъж не си позволих да спомена името му“, посочи Кутев. По неговите думи всички са се разпознали в неговата декларация и са разбрали за кой точно става въпрос. „Това не е мой проблем. Между другото, в тази книга се говори много подробно за връзките на Бойко Борисов и Цветелина Бориславова с Пашата, но тези неща не ги споменах. Нали разбирате, че при това положение, се опитах да бъда умерен и да изведа принципни политики“, каза още Кутев.

„Г-н Гърневски ни обвинява, че сме зли комунисти и сме правили ужасни неща- та ни прати чак в Сибир. Истината е, че аз и Корнелия Нинова никога в живота си не сме били членове на БКП. Обаче Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от групата на ГЕРБ, са били“, заяви народният представител и попита: „Защо се криете, вдигнете ръце, списък ли ще вадим?“. Той уточни, че не е лошо това, че сте са били членове на БКП: „Лошото е, че допускате това говорене в обществото.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 червена мишка

    13 2 Отговор
    еми да едни заплатополучатели, които само цвилят за заплати и за пенсиониране на 40 год. Кой ше ми даде париииииии?!
  • 2 яко тъп

    3 2 Отговор
    Е тоя
  • 3 Пешо

    2 1 Отговор
    От това ляво мислене за това сме на това дередже. Винаги когато се повдига въпроса за сигурността силовите министерства си вдигат заплатите, а продуктът им става полош. Следователно не им трябва увеличение на заплатите, а хора които да ги организират да работят ефективно...и нова техника...........
  • 4 Ни съ обаждай бе Антоне

    0 0 Отговор
    Защо се обаждаш бе Антоне ? това че разни малоумници ви гласуват не означава нищо повече от това че ако не бяха те щяхте да чистите кенефите, щото ако не крадете няма как да получите нещо
  • 5 Хайко

    0 0 Отговор
    Тони Тони.....
    Прав си....
    Имат нужда от пари(заплати)....само че като нямаш и техника де ще идеш....
    Дъртя комуняга такава....не мога да ви гледам вече мазните, комунистически физиономии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове