10 Юни, 2017 11:47 1 361 4

Ангелкова: Няма да сме слугинаж на чужденци

  • ангелкова-
  • туризъм-
  • черноморие-
  • слугинаж-
  • чужденци-
  • туристи-
  • швед

Министърът на туризма заяви, че всеки, който идва в България, трябва да се съобразява с традициите, културата и най-вече законите ни

Ангелкова: Няма да сме слугинаж на чужденци - 1

Министърът на туризма Николина Ангелкова е категорична, че е изключително важно как се рекламира България като туристическа дестинация. Това определя и профила на туристите, които ще я посетят, коментира тя пред "Дарик". Ангелкова напомни, че миналата година страната ни е била поставена на първо място от "Нешънъл джиографик Русия" като дестинация за семеен туризъм.

По нашето Черноморие могат да се предлагат най-различни видове туризъм, като може би "Слънчев бряг" е единственият курорт, който е по-известен като дестинация за забавление, отбеляза министърът. Ангелкова направи аналог с дестинации за забавление в други държави като Миконос в Гърция и Ибиса в Испания и отбеляза, че те са в пъти по-скъпи от родния курорт.

"Няма как да бъдем слугинаж или чуждопоклоници на чуждестранни граждани, независимо за какво идват те в нашата страна. Всеки, който посещава България, е длъжен да се съобразява с традициите, културата и най-вече със законите в нашата страна. На първо място е законността. Така че всеки, който е посетил нашата страна било то турист, било бизнесмен или по някакъв друг повод, веднъж стъпил в България, трябва да спазва нашето законодателство и оттам, когато наруши закона, трябва да бъде съден както всеки друг гражданин", каза министърът по повод шокиращото нападение на шведски турист над камериерка в курорта "Слънчев бряг" и последвали реакции.

Бившият вече шеф на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация Благой Рагин призова след като стана известно за случая, около него да не се шуми и да не се преекспонира, за да не секнат посещенията на туристи от скандинавската страна. След предизвикалото скандал изказване на Рагин министърът посочи, че е морално и редно той да се оттегли. Рагин подаде оставка в четвъртък.

"Човек, който формира мнението в сектора, какъвто е Благой Рагин като председател на БХРА, е длъжен да се държи на положение и най-малко от него следва да се очакват подобни изказвания, защото на първо място това е защитата на българските граждани, които работят в сектор туризъм", аргументира Ангелкова призива си за оставката на Рагин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    9 3 Отговор
    Не Ви е удобен нещо. За това приканвате за оставката му. Не познавам г-н Рагин, но съм сигурен, че ако беше Ваш човек щяхте да си замълчите, че и дори нещо повече - щяхме да чуем вопли за тава, как щели да секнат скандинавците. Те хората си го осъдиха в тяхната държава - това в момента тук е преекспониране - както за всичко, както винаги.
    Ако случайно сезонът се провали или не отбележи ръст съм сигурен, че в края на сезона ще гракнете срещу нашите съграждани, рипали срещу скандинавеца - те ще са виновните, те ще са провалили сезона. Бас?
  • 2 неутрален

    2 2 Отговор
    Поредната некадърница от състава на ТИКВАТА.
  • 3 Густо Майна

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ангелкова направи аналог с дестинации за забавление в други държави... Престанете да сравнявате летният ни туризъм с Гърция, Турция и Испания! Разликата между нас и тях е в пъти, в много пъти и то в наш минус! Във всеки един компонент на летния туризъм. Гледайте си кошничката и ако имаме ръст на годишна база се радвайте, но не се сравнявайте! Защото от сравненията можем да станем само смешни!
  • 4 ПАТРИОТка

    0 0 Отговор
    МУААААААХАХАХАХа - наистина ли бута Българското Черноморие с мутренските си хотели на силови групировки и депутати до ОСТАНАЛИТЕ?!!
    Тука всяка тръба свършва на 50 метра в морето!
    Всяко лято преди сезона се лепят обяви "ДОКТОР", а основно лекуват диария, натравяне и обриви - храната в хотелите по морето се купува с изтичащ срок на годност от МЕТРО и с 50-70% намаление, защото подлежи на утилизация!!!
    Много от персоналът на хотелите се освобождават след 1-я месец, ЗАЩОТО Е ПРОБЕН и няма заплащане, а само уговорка!
    Длъжността, която заемаш може да е "аниматор", обаче реално си и сервитьорка и масажистка и танцорка и помагач в кухнята и спасител!!!
    Да ви ги повтарям ли - ЕМИ ХОДЕТЕ СИ НА ЛЮБИМОТО МОРЕ И САМИ ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ!
    НИКОГА В БЪЛГАРИЯ - ПИША ГО ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ, ПРИЛАГАМ И СНИМКИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове