3 Юли, 2017 09:14 1 780 12

Цачева: Асеновград не е дневният ред на обществото

  • администрация-
  • цецка цачева-
  • всс
Цачева: Асеновград не е дневният ред на обществото - 1
Снимка: БНТ

Размириците в Асеновград не са дневният ред на обществото ни в момента. Причините и последиците не са актуални. Законите трябва да се изпълняват от всички граждани. Поздравявам полицаите за добре свършената работа. Това коментира пред БНТ Цецка Цачева, министър на правосъдието.

"Недопустимо е представители на законодателната власт да се месят по какъвто и да е начин в работата на представители на съдебната власт", каза Цачева.

По темата за административната реформа правосъдният министър сподели, че имат задача от премиера Бойко Борисов в изключително кратки срокове да бъде направен анализ на всички административни услуги, които се предоставят, необходимият брой документи, както и задачата да бъдат опростени със законови промени, така че да отпадне този огромен брой на необходими документи.

Цачева призна, че самата тя е била изненадана от документите в Министерството на правосъдието.

"Има услуги, за които се изискват над 10-14 документа. Не е обяснимо как една администрация изисква документи, които се издават от една и съща администрация. Имаме нужда от свързаност между отделните звена, нови програми и електронизация на управлението", каза още Цачева.

Тя обеща в рамките на 3 месеца да има готовност за промяна на определени нормативни актове в администрацията.

Правосъдният министър коментира избора на нов ВСС:

"Това са магистрати, получили доверието на свои колеги, което би довело до по-високо самочувствие и отговорност. Надявам се конфронтацията да не бъде толкова силна, колкото в момента. Това противопоставяне не води до издигане авторитета на съдебната власт. Само тогава бихме имали такова правораздаване, каквото искаме. Сроковете до 2017 категорично ще бъдат изпълнени, а края на следващата година ще имаме стратегия за изцяло нова концепция в наказателен кодекс", каза Цачева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    56 0 Отговор
    цецке, не замитай проблема като боклук под килим в циганска одая. Най - добре ще бъде да вземеш да се обесиш, както и всички политици от 1990г. до сега. Освен беди нищо добро не направихте за народ и държава.
  • 2 СССР

    51 0 Отговор
    ТАЗИ ДА НЕ СЕ ОБАЖДА КОЕ КАК Е ДАЖЕ И В НЕЙНОТО СЕЛО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА НЕЯ И ПАК НИ Я НАТРАПИХА
  • 3 Тодоров

    51 1 Отговор
    Цачева пак се изказа неподготвена. Как да не е на дневен ред Асеновград ! Асеновград в момента е олицетворение на безхаберието на държавата и висша толератност от нейна страна към убийствата, грабежите и циничното неспазване на публичните норми на поведение от циганското малцинство. Защо ли? Защото имаме Бойко Борисов, а не Виктор Орбан. Защото политическата върхушка продължава да л..е з....ка на Сорос и да се мазни на неговите НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ организации. Защо ли в Софийския градски транспорт проверяват само българите, а не и циганите ? С това "снишане" зад проблемите, Бойко Борисов да не се окаже с 3 недовършен мандат.
  • 4 Герберасите на власта

    42 0 Отговор
    На дневен ред са повече усвояване на пари под масата и дране на народа какво са за нея някакви пребити деца ,нали шефа и каза че всички сме от слаб материал .
  • 5 САК

    36 0 Отговор
    На дневен ред е безаконието и неспазването на закона госпожо правосъден министър. Точно такъв е проблема в Асеновград. И точно тези проблеми са във вашия ресор. Не бягайте от отговорност. Ами вземете да си свършите работата, а ако сте некадърна да я свършите напуснете.

    Ако се спазваха законите проблема Асеновград нямаше да съществува.

    Поредния самозабравил се политик. Те затова от родното и място не гласуват за нея.

    Както е казал Алеко Коннстантинов "Пази боже сляпо да прогледа".
  • 6 неутрален

    20 0 Отговор
    Ей НЕКАДЪРНИЦЕ, виж, че не те искат и гласоподавателите от твоя регион. ЗАСРАМИ се и се скрий! За Тиквока и твоята ГРОБАРСКА партия всичко е незначително, значително е как да от крадете поредния милиард. БОГ ДА И НАКАЖЕ, понеже ние сме глупаци и Ви търпим и нищо не правим за нашата правда.
  • 7 Шпек Салам Народен

    21 0 Отговор
    Тодоров,без да искам ти цъкнах минус,сори!
    А мутренските методи на гербаджии ме докараха дотам,че за пръв път,откакто гласувам,го направих за ш...ните комуняги-само и само да не продължава този кошмар,в който се вкарахме с поредният месия!
    А случаят в Асеновград ще изяде главите на управлявящите,убеден съм! Народа е под страшно напрежение и ще избухне в даден момент!
    И не от липса на пари,а от липсата на морал в политическият ни елит.Няма такава сган от евтини прадажници!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ами

    9 0 Отговор
    ти ли си МА, ОООООУУ!?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1234

    1 0 Отговор
    Моля,моля права е Цецка,че циганския проблем не е на дневен ред,той е само за заблуда на обществото докато правителството тихомълком пак взема заеми .Така,че права е Цецка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове