Last news in Fakti

5 Юли, 2017 14:07 4 855 26

Хиляди полицаи и пожарникари протестират в София (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • мвр-
  • полицаи-
  • протест
Хиляди полицаи и пожарникари протестират в София (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

Протестът на служителите в МВР прерасна в шествие, което тръгна от площада пред Народното събрание към сградата на МВР и намиращата се в непосредствена близост градинка пред църквата "Свети Седмочисленици".

Протестиращите полицаи блокираха с шествието си движението по ул. "Цар Иван Шишман". Те скандират с искания за по-високи заплати, достойни условия на труд, средства за униформи и предпазни средства.

С едноминутно мълчание в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи започна протестът на служителите на МВР. Те искат по-високи заплати и нов закон за МВР. Подкрепа униформените имат от КТ "Подкрепа", синдиката на надзирателите в затворите, полицейски синдикати от Балканите.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов посочи, че на протеста има пожарникари, които са дошли с униформи,които са дарения от Канада и Швеция и се доизносват, след като те вече са извадени от употреба в тези държави. Криминалистите в министерството също протестират срещу условията на работа, като са облечени в бели престилки.

Време е да спрем да плащаме за това, че работим, каза от трибуната председателят на СФСМВР Валентин Попов. Той се закани следващия път на протест полицаите да дойдат с бюрата и компютрите, които сами си осигуряват, за да работят. Заплата от 660 лева е подигравка, каза Попов.

Хилядите протестиращи на празника си служители на МВР бяха запълнили пространството пред парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДДДДДД

    20 7 Отговор
    Хората са го казали. За толкова работа толкова пари.
  • 5 Безполезни хрантутници

    18 8 Отговор
    Безсрамие и наглост му се вика на това!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 321

    9 3 Отговор
    Прави са! Ама и другите гилдии трябва да си търсят правата.
  • 8 Гост

    17 0 Отговор
    Проблемът за кадрите в МВР ... Били такива, унакива. Знае ли някой, че от години няма добър възможен избор... Голяма част от кандидатите са без трудов стаж, без добра последваща квалификация. Как да избереш измежду мъже, които не са ходили в казарма, нямат елементарни познания, а трябва да наемеш брой хора. Качеството на кадрите е много, много различно от преди 10-на години. Качествените отиват там, където има добро заплащане и положителни условия на труд, а в МВР отдавна няма такива. Аз самия не одобрявам патрулка, в която водача говори по мобилния си телефон демонстративно, а колегата му до него пафка цигара. Спират където им е удобно, а не са на акция. Контролът е уж много голям, а в същност е занижен с пъти - ето това е демотивация за изпълняване на сл. задължения.
  • 9 грую

    12 3 Отговор
    А ми те и заплати ли им дават
  • 10 fafervae

    10 5 Отговор
    Ей, тва уличните полицаи са, няма такива. Не заслужават да им дигат заплатите. На другите в системата на МВР, ок, може да заслужават, до някъде. Ама уличните полицаи охраняват властта, държат се грубо с обикновенните хора, и само за рекети си мислят.
  • 11 Различен

    17 11 Отговор
    Тази яката кака, със свирката в уста, като каква работи??
    Такава наглост няма по света! След 20 години се пенсионират с 20 заплати на куп и с максимална пенсия! А другите глупаци, като мен, ще умират по работните си места и ще блъскат до 67 години, за да си живуркат тези нехранимайковци!

    Коментиран от #12

  • 12 Gost

    9 11 Отговор

    До коментар #11 от "Различен":

    Добре си информиран - сигурно от някой клюкарник. Явно предлагаш да се наемат крокодили, да работят до 90 години и да не им дават пенсия.
    P.S Не се пенсионират след 20, не вземат максимална пенсия!
    Но ти си стой, ближи жълтата преса, отчайвай се и не си търси правата, а работи по 20 часа за стотинки.

    Коментиран от #13

  • 13 Различен

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "Gost":

    Аз съм работодател и като такъв и плащащ заплатите на тези протестиращи съм в правото си да им определям и заплатата!
    Когато един не работи, то и заплата не трябва да получава! Всичките ми обекти са със сот, с бронирани стъкла, с железни врати. Блоковете и къщите на хората са с решетки до третия етаж, а вече слагат и на последните и предпоследните, щото се спускат с въжета от покривите! Това е подигравка с нормалните хора и с държавата! Тези всичките трябва да бъдат ИЗХВЪРЛЕНИ на улицата без обезщетения и всички новоназначени да минат физическа и психо подготовка, а на обикновените хора да се увеличи нивото за неизбежната самоотбрана! А това, че от 20 години са дигнали с три години трудовия стаж е подигравка. На колкото и да се пенсионират, аз ще работя още 20 години, докато дойде и моят ред! ЗАЩО??? Сигурно щот съм глупак, а тези са тарикатите. Нищо не правещи но искащи всичко и въртящи си само далаверките!

    Коментиран от #14

  • 14 аха

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Различен":

    Явно като "работодател" не си наясно с правата им! Те определено нарушават правомощията си, като се държат по "Бай Тошево" - бият, ритат .. Но забелязвайки какви права имат в другите страни и респект към професията .... Всичко идва от управляващите, а тези са само пионки на властта. Колкото и да са малко арестуваните, те биват пуснати от "системата" и си ходят на свобода с 20 висящи дела. Е това "мотивира" служителите - смеят им се в лицето и гръмко им ръмжат, че след 12 часа са освободени и ще "навредят" на семействата им!

    Коментиран от #15

  • 15 Различен

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "аха":

    Че престъпниците имат по-големи права и от полицаите и от нормалните хора е повече от ясно! Това е благодарение на нашата умна и вездесъща юридическа каста, съставена от неграмотници и злоумишленици!
    Но и че огромна част от полицаите са престъпници е също факт!
    Всичките престъпни групировки бяха и са ръководени от бивши или настоящи ченгета, И всичките са комбина със сегашните полицаи. Едните крадат и рекетират, а другите ги закрилят и унищожават следи и доказателства, а след това си делят печалбата.
    Трябва да бъде закрито и училището в Симеоново, защото то не е училище за полицаи, а училище за бъдещи престъпници!
  • 16 .................

    10 5 Отговор
    Аз предлагам изобщо полицията в България да се махне. Да няма полиция, армия, нищо. Всеки да се оправя както може. Да си спести десетте лева от осигуровките си, дето отиват в сектор сигурност и когато някой влезе в къщата му да краде, убива, изнасилва, да позвъни на най сигурния орган в случая - арменския поп. На "Ганьо" не 600, а 1600 полицаи на 100000 човека да се падат, той пак си е "Ганьо". Пък и нали имаше една министърка дето заявяваше, че щом няма желаещи за МВР, щяла да прави ромите полицаи. Е, да ви е честит новия квартал Хасан. Той сто процента ще съблюдава законите и няма да делим хората. Проблема на българина е, че иска да живее в правова държава, а самия той да не спазва никакви правила!
  • 17 aйде бе

    8 5 Отговор
    Хрантутници. Никой не ги е карал на сила да влизат в системата. Сами са си направили този избор. Кой друг взима по 20 заплати при пенсиониране? И кой друг се пенсионира толкова млад? Да излезем и ние на протест, че нямаме тези правомощия? Това, че са имали детска мечта да стават полицаи не е мой проблем.
  • 18 jambazina

    4 7 Отговор
    Всички дето плюете по куките, явно изобщо не искате да има полиция, и ако това стане, ще видите за какво става въпрос, но вече ще е късно.
    Силна, добре платена и окомплектована полиция и армия са гръбнака на една правова и независима държава.
  • 19 onq s konq

    7 4 Отговор
    Тои и комшията е милиционер па как сабра за три месеца пари та да си купи като моито беенве а ас се фкарах в заеми и ше го исплаштам още седем години? А как сега е на море а ас не мога да си позвола да слезна до реката каде е на пет километра от мене?
  • 20 ПЕШ

    9 2 Отговор
    Като са им малко парите да си сменят работата не разбирам кои на сила ги държи
  • 21 Пепо

    3 1 Отговор
    Този министър, който не разбира защо са такива исканията на служителите явно е по тъп от колкото изглежда и по тази причина да вземе да си свали каската и ботушите, дано му помогнат да схване за какво става дума
  • 22 Сашо

    8 2 Отговор
    Ако си тъп , некадърен и МЪРЗЕЛИВ , ставаш полицай или пожарникар . Голяма лежачка е братко . И големи заплати дават , сега искат още и още и още . Пенсионират се 20 години преди другите , на какво основание ?? , може би защото от системно лежане ставите дегенерират , получава се затлъстяване и хората повече не могат да ходят да служат .

    Коментиран от #23

  • 23 полюция

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Сашо":

    Това двадесет години по ранно пенсиониране те са си го придобили ...а не е привелегия.... да знаеш ..и освен това получават професионално заболяване като ,,хемороиди" от много стоене в колите където им минава смяната...

    Коментиран от #24, #26

  • 24 filo

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "полюция":

    Аман от демагогия. Полицаите се пенсионират след определен трудов стаж и задължителна минимална възраст, която сега е около 52 и ще нараства до 54 години, получават 20 заплати като компенсация, а не като привилегия, защото през тези години те имат по-ограничени права от останалите, разбрахте ли.
  • 25 filo

    0 2 Отговор
    Забравих да отбележа, че описаната възраст е минимална за придобиване право на пенсия, но много от тях работят в системата и след това до навършване на 60 години. Иначе и прокуроро и съдии взимат по 20 заплати, но за тях не се говори, защото си вършат много по-добре работата най-вероятно.
  • 26 mitko kulturista

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "полюция":

    Абре елементарен, м/ународните шофери или тези на автобуси не заболяват от същите тези хронични болести,а?
    Глупаци сте всички куки до един,малко по-кадърните от вас със завършено право се отказват от системата и стават адвокати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове