14 Юли, 2017 13:58 1 431 13

Фандъкова: Демонтажът на паметника пред НДК ще продължи

  • паметник-
  • 1300 години българия-
  • ндк
Фандъкова: Демонтажът на паметника пред НДК ще продължи - 1
Снимка: Милена Трачева

Премахването на паметника „1300 години България” продължава, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Обвиненията за нарушения на процедури и умишлено изоставяне на монумента от страна на собственика - Столичната община, са несъстоятелни, каза още тя.

И още за строителните проблеми в София - ако предложеният закон, който ще регулира строежа на небостъргачи, бъде приет, той ще влезе в сила само за бъдещи проекти, съобщи Нова тв.

Сградите, вече получили строителни разрешителни, няма как да бъдат спрени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DND

    4 6 Отговор
    1300 години България ... беше !
    А НДК даже и не можете да боядисате !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Ипсилон

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "DND":

    Абе не се ядосвай човеко! В тая кебапчийница приматска тук имаме 28 000 военни, 59 000 ченгета, отделно прокуратуури съдийства, жандармерии, патриоти и какви ли не човеци? И да няма еддин военен генерал да излезе да опре патлака в слепоочието на Тиквата и останалите разрушители на постове и да им кресне: абе смотаняци, вие един камък сложихте ли в тая държава с ръцете си, че рушите труда на хората? Един генерал нормален няма тука, човече, няма! Ти какво очакваш от такива хора, да опазят държава, народ, та един паметник на България ли бе? Тия за заплати и привилегии ще жледат как изнасят държавата навън, с влакове, ти се чудиш за един паметник на България, че се руши ли бе? Погнаха Динко Вълев, че не искал навлеци имигранти, а не сритаха Винету за вреди и разруха? Тук няма българи на постовете на власт от години бе, човече! Аз от години писах да не правят гафове, плюх, сигурно ме мрази дсе що има на пост човек, ала все в името на доброто на тая кочина и народ тук. И така си пропилях времето, реномето, затворих си врати, нищо добро не видях. И пак същата кочина? Абе не си трови нервите! Няма един нормален генерал тук, да знаеш! Всичкото е лапачница за пари и звания. Пазителите на България са станали овце за пари. Ей това ти е кебапчийницата от години тук. Майни я тая кочина, Ванга нищо не позна. Това народ не става и държава вече, малко са ХОРАТА тук, малко имат морал, какъвто трябва. Свърши. Аз вече приех това и сега даже вече и се усмихвам, колкото и да

    Коментиран от #3

  • 3 един

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ипсилон":

    Абе "човеко", като си написал тези глупости на най-малко 4 ракии, за какъв се мислиш? За гений ли, за пророк ли, за най-праведния ли?! Колко хора мислиш, че споделят идеите ти, стремежът ти да бъде твоята воля, без да се замисляш, дали тя е най-правилната?! Престанете да наричате хората тикви и разни простотии, защото излагате само и единствено себе си! Колкото до грандоманския безсмислен паметник, който от самото начало започна да се руши и отдавна не означава нищо, освен тъпотията и фалша на живковизма, беше точно толкова абсурден, колкото бръщолевенията на покойната Людмила Живкова. Тъпотията не води до нищо добро! Лъжите и внушенията също! Пий си ракията и тези неща, дето си ги написал, ги разправяй в кръчмите!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Ипсилон

    3 4 Отговор
    Фъндъкова, с риск да ме вземете за обиждащ, ще напиша, че ти, твоите покровители и останалите допускащи тая разруха сте гробокопачите на България и народа и - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Аз не обиждам - за мен такива като теб сте си за разстрел и ако бях цар щях да го наредя незабавно. Вие рушите паметник на България? И няма един генерал да ви арестува? Вие нямате чест, нямате българско, вие сте някакви парично алчни паразитчета. Акжо Аспарух бе жив би ви проснал на дръвника до час. И да няма един защитник на тая дюнерджийница да ви изправи пред Съд? Каквито ви пазителите такъв ви и народа и държавата. За мен сте на загиване. Аз прабългаринът, човек който е милеел за доброто съм отвратен и от генералитета ви и останалите съсипители на България. Как може да разрешите строеж на мястото на паметника на България? Трябваше да се построи небостъргач другаде, бе врагове продажни! Да не сте застанали до знамето на България и да не сте споменали Аспарух, Левски Ботев,...! Вие сте позор! Но военните ви и за позор не стават. Направо лакеи за парички. Трагедия!

    Коментиран от #6

  • 5 Ипсилон

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Ей, аз не съм кух патриот, нито фанатик, трепещ всеки плювач. Просто зная, че труда на дедите ни, парите, кръвта, построилите с труда си този труд символ са за УВАЖЕНИЕ! Не можеш да рушиш труда на предците си, само заради паричните интереси на всеки мафиот играч! Аз съм икономист зная стойността на материята. Не съм идоологически фанатик, нито кух патриот вряскащ по митинги! Аз ценя труда на всеки, яд ме е, че дедите ми мряха, строяха, потяха се, страдаха, а тия алчни продажни човечета крадат, рушат, подаряват, продават на свои и чужди, мачкайки нас за мижави доходи до гроб! Те са измекяли за трепане, предадоха ни и ни мачкат и убиват! Не защото ми харесва го казвам - те са си такива. Аз ценя кръвта и на мравката и на човека. Аз познавам страданието. Фъндъкова не е мъкнала по 40 кг камъни да строи, но аз съм. Фъндъкова не е страдала, но аз и други сме. Ти не ме подигравай! Аз познавам и доброто и злото. Тия не са хора там - те не ценят нито нас нино дедите ни нито живота ни. Как може да разрушиш символа на България в столицата и? Нима няма в покрайнините терени за нов небостъргач и парк? Нима няма? Вие не сте наред като теб и Фъндъчкова - вие сте гроба на българското и България, аз не съм като вас - не руша, но ценя. Ясно ли ти е? Ти си ГРОБА, не аз....
  • 6 onq s konq

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ипсилон":

    Ей букво гръцка,какви паметници от живково време те гонят по никое време?!45ГОДИНИ ОБРЪЩАХТЕ ЗАПАДНИЯ ВЯТЪР С ВЕНТИЛАТОР ЗА ДА ГО ПРАВИТЕ ИЗТОЧЕН,АМА НЯМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ВИ ПЛАЩА ТОКА!Срутихме ви мавзолея дето си отглеждахте мумията,сега сте се вкопчили в НДК-то,че и "чинията" искате.И за кво ви е?АМИ ДА СИ ПРАВИТЕ СБОРИЩЕТО ТАМ,ДА СЪЗАКЛЯТНИЧИТЕ И ДА КРОИТЕ ПЛАНОВЕ КАК ДА ВЪРНЕТЕ ДОБРОТО СТАРО СОЦ. ВРЕМЕ!Е как ще го върнете без ПОВТОРНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ААА?Ама ги няма руските танкове зад гърба ви шушомиги шумкарски-гаулайтерите ви станаха отдавна милионери,ако влезете в частен имот ше ви направят на дроб-сърма,ама ей-тъй-да ръчкате ,да слагате колове в колелата на историята и да се оплаквате от живота.Ама преди комуняги долни хич не се оплаквахте от безбройните си превилегии,наричахте се фамилиардно "другарю" и гледахте на обикновените интелигетги като на тор!!!...Вашта..."еди какво си"...!

    Коментиран от #8, #10

  • 7 зо номер 3

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Абе ти случайно да ни си личния лизог.зец на Тиквата Борисов и послушницата Фандькова.Е заради такива като тебе всичко младо бяга от тази дьржава.Остани си Ти тук да ближеш г.за на Бойко Борисов и мафиотската му структура ГЕРБ и дано Господ ти прости греховете.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "ебе кон":

    Подлога модлога,ВЛАСТ НЯМА ДА ПОМИРИШЕТЕ ПОВЕЧЕ некачествен матриал такъв!Саламче ти се е дояло а?Еса щи нарисувам едно-колко санта го искаш?:)
  • 10 Ипсилон

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ти не си в ред... Аз никак не харесвам диктатурата на БКП мафията на привилегированите мафиоти! Аз съм против тоталитарният соц. Аз не харесвам и грабежите урегулирани от сегашните на власт. Аз съм за почтенно урегулирана пазарна реална икономика. Но тя тук не съществува.... Мафията е навред. Ти ме вземаш за привилегирован Другар, но аз съм един от патилите от тази диктатура. Но съгласи се, че паметника на България не е БКП! Тгой е символ на България, нищо, че е строен при соца, той е строен с хорски държавни пари, от труженници, бъркали бетон, мъкнали с пот материали! Вие като теб сте примати, нямате ум да мислите, вие не цените нито кръвта нито труда на минали и настоящи мъченици! Вие сте ГРОБА на Човека, на България. Не те обиждам - поне 2 млн. сте тук вече такива. Не ви пука за минало, настояще, последици. Аз не се обиждам. Аз просто глеам ФАКТИТЕ и ПОСЛЕДИЦИТЕ. Аз стоя над обиди, както и да ме наричаш не ми дреме. Аз просто съм отвратен от такива като теб с мисленето ви. Този паметник е национален труд, пари, разходи, мъки, енергия. Вие като теб сте ненормални немислещи бандити. Нищо добро не чака хорота от такива като теб Фъндъчкова.... Вие сте агонията към гроба... Карай си скапаната Баварка "патриоте"! Такива като теб милиони.... И да ме обиждаш все тая - вие закопахте тоя народ и държава. Но аз не съм на власт, за да я пазя. Има си заспали пазители...и паметника и не опазиха, камо ли хората и....

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ипсилон":

    Мадааа...Ти изобщо не си пАртийно ориентиран/само дето винаги гласуваш с "червено",ти си патриот,ти си вода ненапита и милееш за България-ПО ТОЧНО СЪВЕТСКА БЪЛГАРИЯ,ти си...БЕ АМАН ОТ БЕЗПАРТИЙНИ КОМУНИСТИ

    Коментиран от #12

  • 12 Ипсилон

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Абе човек, аз не съм член на никоя партия. Аз ти говоря за начин на мислене, а ти с твоята бръмтясала зомбирана чивия, си плямпаш за червени? И Костов краде и руши а се пише син, нали? И герберите са сини но наливат пари в милиони в свои интереси нали? Всичките партийни листи ни мачкаха дето бяха на власт и сини и червени... Аз ти говоря, че тия разрушиха символа на България - 1300 години България-паметника. Тия не са в ред! Тия съсипаха труд за милиони, пари, национални разходи, труда на строители, на фирми бъркали бетона... Тия лъжепатриоти гърбави ни довършват както и червени и повечето. Ти не мислиш с мозъка си, а със зомбираната си антикомунистическа тиква бе? Аз не плюя хората строили паметника било комунисти или не. Аз плюя разрушителите - те разрушиха символа и никому непречещ паметник. А небостъргач в центъра на София би нарушил земната маса и със сигурност в перспектива би довел до разрушения в центъра имайки впредвид некачественното строителство на улици и какво ли не тук. Помни ми думата - това ще доведе в бъдеще до аварии...тогава си споми думите на мен! Аз мога много неща, не ми се коментира. Единственното, което исках и искам е да предотвратя с думите си бъдещите ви простотии на политици и на такива немислещи тикви като твоята - нищо друго. А аз не съм отговорно МОЛ лице - не зависят нещата от мен. Просто ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за ВРЕДНИ ПОСЛЕДИЦИ, от мен - нищо друго. Търси генералите и ги питай - така ли пазят България! Аз не съм военен. Окей
  • 13 Гост

    1 1 Отговор
    Браво Данче браво Фандъкова най после един нормален човек в управлението на столицата. Още от първия си мандат се опитва да изчисти и подреди София, но винаги се намират олигофрени които да и пречат. Давай ние сме стеб ако се затрудняваш се обади на господин Бакарджиев той знае как по бързо може дастане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове