7 Декември, 2017 10:19 1 252 10

Премиерът лично поема ски зоната в Банско

  • банско-
  • бойко борисов-
  • концесия

Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за експлоатация на ски-зона с център Банско. Той препоръча освен това да бъдат поканени представители на екоорганизациите и да се отговори на всичките им въпроси, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата.

„Тогава вече, с този аргумент ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално“, каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

„И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни.

Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на „Пирин“, който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред“, посочи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гцацсбатамгйчтамгамгймгйгй

    3 1 Отговор
    МИСЛЯ ЧЕ ШУМЕН КАБЕЛАРОВ ТУКА В СЛУЧАЯ ЯКО ЗАСИЛИ ПО СКИ ПЪРЗЪЛКЪТЪ БИДОНА СЪС САБЯТА. .....НЕ НАПРАЗНО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ. ...ШУМЕН КАБЕЛАРОВ..... ГО НАПРАВИХА МАСОН В ПЛОВДИВ. ....И ТАКА В ....НЕВИДИМАТА ЙЕРАРХИЯ. ....ТОЙ СЕ ВОДИ ....НАЧАЛНИК НА ....БОСТАНА. .....
  • 2 в затвора

    6 0 Отговор
    а с Витоша какво правим ?
    това е безстопанственост за която някой трябва да ходи в затвора !
  • 3 Гост

    2 2 Отговор
    В България няма решение на проблем ако не се заеме лично Борисов, което според мен обезмисля съществуването на институциите и тяхната бюджетна издръжка. Чини ми се, че след ерата Борисов, "държавата" ще има много сериозен проблем с установяване на демократичните механизми. И не, не съм трол, комунист, гербераст, соросоид и други разни там. Давам лично мнение като читател и гражданин с проблем. Ама май ще трябва да се наредя на дългата опашка за премиера, за да ми реши проблема. И ръка ще целувам ако трябва.

    Коментиран от #4, #10

  • 4 GERB Jabba the Hutt

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Прав си ама много прав всичко се решава само и еднолично от Премиера Вожда Слънце !!!! Честно казано се съмнявам, че дори севернокорейския лидер има толкова власт и се меси във всичко еднолично ? И да не те разочаровам, ама толкоз леко с целуване на ръка нямало да стане, други неща трябвало да се целуват, поне така разправят неговите плибеи дет са намазали и са се омазали !
  • 5 Борко

    3 3 Отговор
    Дано Борисов има силите да доведе всичко до край и да видим Банско модернизирано и с втори лифт, за да запазим туристите си и изградим един добър зимен курорт
  • 6 СЕМ

    2 0 Отговор
    Цяло Банско е пропищяло от кметчето с дискавърито. Инвеститорите масово бягат от Банско, не заради Банско, а заради Община Банско.
    Тоя конак е превърнат в лична фирма на комплексирани селяндурчета.
  • 7 Мишо

    3 1 Отговор
    много се надявам да реши проблема най-после и да не кляка пред натиска на зелените рекетьори.
  • 8 Петър

    2 0 Отговор
    Крайно време е нещата с втория лифт да се случат и да се спрат платените зелени завистници и техните инсинуации по медиите.
  • 9 Поли

    0 1 Отговор
    А така, я сега да разкара псевдо зелените от там.
  • 10 некойси

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Аз не знам къде си живял до сега поне последните 10 години, вероятно в чужбина, а от там е лесно да се говори и коментира.
    Но имай в предвид че където и да бръкнеш в държавните работи навсякъде смърди от проблеми.Тук не говорим просто за безхаберие и некомпетентност, тук иде реч за целенасоченото използване на властта от силно концентрирана шайка узурпатори за постигането на престъпни цели в огромни държавни мащаби.
    Непрекъснато се мислят нови икономически тежести под всякаква форма, опитват се да вкарат в строги регулации бегло функциониращата ни икономика.
    Често се появяват и новини за корупция по високите етажи на властта, но за сега няма нито един разследван и осъден.
    Ликвидират здравеопазването, затварят се масово болници не само в малките общини.
    Да не говорим за ширещата се безнаказана престъпност, всеки ден четем как цигани изнасилват и трепят бабички като мухи, батки раздават правосъдие наляво и надясно.
    Напоследък се заговори и за трафик на наркотици, оръжия и т.н. покровителстван на държавно ниво ... та, за какво точно говориш човече?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове