Last news in Fakti

12 Януари, 2012 13:24 733 0

Парламентът прие без дебати отчета на СЕМ

  • сем-
  • парламент-
  • закон
Парламентът прие без дебати отчета на СЕМ - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание прие отчета на Съвета за електронни медии за периода 1 януари - 30 юни 2011 г. без никакви разисквания. През първото полугодие са приети промени в два основни закона, засягащи дейността на Съвета за електронни медии - промените в Закона за радиото и телевизията относно защитата на децата от неблагоприятно и опасно медийно съдържание, както и измененията в Закона за авторското право и сродните му права, свързани с дейността на дружествата за колективно управление на права.

През отчетния период СЕМ е обявил първата процедура за издаване на лицензии за телевизионна дейност за създаване на програми с регионален обхват в цифровия спектър за област Търговище. За първите 6 месеца на 2011 г. Съветът е издал 17 лицензии за аналогово радиоразространение с регионален обхват.

Народното събрание прие без обсъждане и годишния доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за 2010 г.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА