4 Януари, 2018 15:33 1 260 8

"Юлен" представи проекта за втори лифт на Банско в МОСВ

  • юлен-
  • банско-
  • лифт

Концесионерът "Юлен" АД представи проекта за втори кабинков лифт в ски зона Банско в Министерството на околната среда и водите, съобщиха от дружеството. Те заявяват следното: "С приемането на актуализацията на Плана за управление на НП“Пирин“, с която отпадна забраната за изграждане на спортна и туристическа инфраструктура в рамките на Зоната за туризъм се даде възможност ние да стартираме проект за очаквания от всички втори кабинков лифт за Ски-зона с център гр. Банско. Имаме идеен проект, който вече разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи световни специалисти в областта на проектиране на ски зони.

Те след преценка на всички възможни варианти, в това число и увеличаване на капацитета на настоящия кабинков лифт стигнаха до заключение, че предложеният идеен проект е оптималният вариант, който да реши по най-екологосъобразния начин транспортния достъп до ски-зоната. Наред с това ние ще огледаме и всички проблемни места и възможни варианти за по-доброто и комфортно практикуване на зимните спортове и да предложим комплексно решение, което ще бъде изготвено от водещи международни специалисти. Ще наемем проектантски екип, който ще изготви мотивирано предложение и ще извървим всички процедури предвидени в екологичното законодателство на страната. Държим да отбележим, че както и досега стриктно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа.

Всичко останало, което се разпространява са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било желание да изграждаме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, защото то е забранено и по закон. Единственото наше желание и намерение, какъвто е и предметът на концесията е доизграждане и оптимизиране на спортната и техническата инфраструктура за по-добро функциониране на ски-зоната. Искаме да благодарим на всички, които през тези години подкрепяха общата кауза за развитие на зимните спортове и зимния туризъм в планините на България и се надяваме, че заедно ще успеем"!, допълват от "Юлен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлен

    3 5 Отговор
    Е, да, ще изсечем всички вековни дървета, които ни се пречкат на пътя на строежа на новите писти и съоръжения... И, да, няма нищо случайно, че точно сега, уж без да има никаква връзка, Банско поиска да урбанизира още 1330 декара, на които да се изгради още около 40 000 леглогава база... Но, естествено, ние от Юлен не се интересуваме от строителство на хотели, с него се занимават други наши фирми....

    Коментиран от #8

  • 2 Българин

    4 3 Отговор
    А колко "мини хотелчета" и "закусвални" ще има на новото трасе ?
    Защо Цеко не вземе да оправи вече съществуващите лифтове, като тези на Витоша например, Витоша Ски все пак е негова и тя?
    Отговорът е, защото Цеко, Каролев и другата част от маф... тумбата, прощавайте, имат хотели и апартаменти в района за продан, а в София няма от какво да изкарат и да изперат някой лев !
  • 3 Шакира

    3 4 Отговор
    и аз не знам кво всички се плашат от тва презастрояване, като то няма как да има такова. ще се има екооценка и ще се строи само в ски зоната. няма да има хотели и тн. какви са притесненията тогава?!
  • 4 Хикола

    3 4 Отговор
    МОСВ, Ваш ред е да свършите малко полезна дейност и да го придвижите напред
  • 5 ДУМ ДУМ

    4 3 Отговор
    Ейййй не спряхте да сънувате и бълнувате сеч и хотели бе! Хайде малко позачетете туй онуй - закони ли, промени ли, предложения ли, проекти ли....
  • 6 Юлен

    2 6 Отговор
    Тези 1330 декара, дето се оказа, че иска да урбанизира Банско (http://www.segabg.com/article.php?id=887512), за да може да се изградят още около 40 000 легла, защо са тогава бе, Шакирче?...

    Коментиран от #7

  • 7 Зелен рекетьор

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Юлен":

    Как точно изчисли тези декара за 40 000 легла? Или това ти е спуснатата опорна точка, която трябва да коментираш в интернет? Заради подобни на твоя коментари има явни съмнения, че някой с червени бузки плаща солидно на "зелените", за да блокират бизнес проекти или изграждането на лифтове дори, ако не са си платили таксата "спокойствие"!
  • 8 Виж са

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Юлен":

    Остави хората да спортуват, да строят, да живеят не виждаш ли че си обграден от 3 милиона цигани, това твоето са глупости
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове